Doma dobrovolně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.8.23 19:45
@Dahlia0409 píše:
A proč s ním nebyli nikdy déle? Proč jen 2h?

Protoze jinak je v praci, je s nima sam akorat kdyz ja neco potrebuji zaridit nebo nekam jit, ale to je cca na 2-3 hod, ted uz teda 2× tydne. Pokud je nejake delai volno chci abychom byli spolu vsichni, takze moc nikde netrajdam

• Citovat
  • Upravit
16229
6.8.23 19:51
@Anonymní píše:
Protoze jinak je v praci, je s nima sam akorat kdyz ja neco potrebuji zaridit nebo nekam jit, ale to je cca na 2-3 hod, ted uz teda 2× tydne. Pokud je nejake delai volno chci abychom byli spolu vsichni, takze moc nikde netrajdam

To je v práci i o víkendu? Co si dát aspoň jedno odpoledne voraz a někam jít? Taky potřebuješ vypnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.23 20:03
@Dahlia0409 píše:
To je v práci i o víkendu? Co si dát aspoň jedno odpoledne voraz a někam jít? Taky potřebuješ vypnout :think:

Ano i o vikendu, taky zdravotnictvi. I o svatcich. Ja ted aspon 2× tydne chodim na nejakou svou aktivitu, coz jsou ty 2-3 hod co je s nima sam jinak nekdy kdyz ma volno tak jsme spolu vsichni at deti jsou s nama obema coz znamena v realu ze ja se staram stejne vetsinu casu protoze mame nejaky zajety system. Rada bych ho narusila, aby byli spolu nebo meli nejaky svuj program, ale je to boj. Ne ze by nechtel, jen prace vzdy vyhraje

• Citovat
  • Upravit
16229
6.8.23 20:08
@Anonymní píše:
Ano i o vikendu, taky zdravotnictvi. I o svatcich. Ja ted aspon 2× tydne chodim na nejakou svou aktivitu, coz jsou ty 2-3 hod co je s nima sam jinak nekdy kdyz ma volno tak jsme spolu vsichni at deti jsou s nama obema coz znamena v realu ze ja se staram stejne vetsinu casu protoze mame nejaky zajety system. Rada bych ho narusila, aby byli spolu nebo meli nejaky svuj program, ale je to boj. Ne ze by nechtel, jen prace vzdy vyhraje

Takže je prakticky denně pryč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.23 20:22
@Anonymní píše:
Ahoj. Je tady nekdo, kdo zustva s detma doma? Zajistuje provoz a peci o deti a domacnost (dve a vice deti) i po 3 roku nejmladsiho? Z toho duvodu, ze manzel vydela o dost vice nez vy a nevyplatilo by se, aby byl s detma doma on. Kolikrat je i 3 dny pracovne pryc, takze nejde o to zavest do skoly/skolky, ale pak i odpoledne vse potrebne. Nekdy odchazi rano a prichazi vecer, kdybych sla do prace ja, musi mit ten den volno, aby se postaral. Pravidelne to rodina nevykryje. A vydela o dost vice nez ja, takze mi naznacil, ze se nam nevyplati abych sla do prace. Je tady nekdo, kdo tak zije? Nebo treba chodit domprace jen pro formu treba jeden den v tydnu. Neumim si to predstavit.

Také mně to manžel nabízel, že mohu zůstat doma. On vydělává hodně. Práce se mně po mateřské a rodičovské taky moc finančně nevyplatila. Ale mně práce baví, naplňuje, dává smysl, v domácnosti bych toho stejně více nedělala než doteď, jedině prokrastinovala, na to se znám dobře. A taky z důvodů tu popsaných, chtěla jsem se udržet v oboru. Nikdy člověk neví, co se stane a jestli člověk nezůstane sám. A nakonec to skutečně tak dopadlo. Manžel si po čtyřicítce našel milenku a práce byla mimo jiné to, co mě drželo nad vodou. Pracovala jsem na půl úvazku, 3 dny v týdnu. Manžel měl ty zbývající dny HO, takže jsem si nemusela brát ani OČR. Pokud to jde, tak kratší úvazek je značka ideál, člověk se může věnovat dětem i sobě. A děti vidí, že maminka tu není jen pro ně, má práci a stávající se tím dříve samostatnější. Třeba jezdí do školy MHD, dojdou či dojedou si samy na kroužky. Postupně jak děti rostly, tak jsem si navýšila na třičtvrtě úvazku, 4 dny v týdnu. Teď už bych mohla pracovat na celý úvazek, ale pracuji v pomáhající profesi, tak když to není nutné i kvůli vyhoření, tak si úvazek nezvyšuji. U nás HO nejde a do práce dojíždím.

• Citovat
  • Upravit
600
6.8.23 20:27

Já pracuju z domova na částečný úvazek, takže ano, upozadila jsem svoji práci a starám se o dům a děti, muž je v práci cely den. A vyhovuje mi to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.23 20:31
@Dahlia0409 píše:
Takže je prakticky denně pryč?

Cca 5 dni v tydnu, 4 noci… nekdy mene, nekdy vice. Nekdy se pres den ukaze treba kolem obeda a zase jde. Neni v tom pravidelnost

• Citovat
  • Upravit
16229
6.8.23 20:38
@Anonymní píše:
Cca 5 dni v tydnu, 4 noci… nekdy mene, nekdy vice. Nekdy se pres den ukaze treba kolem obeda a zase jde. Neni v tom pravidelnost

Kolik hodin ta měsíc má teda odpracované? To je masakr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.23 20:43
@Dahlia0409 píše:
Kolik hodin ta měsíc má teda odpracované? To je masakr :think:

No sama nevim ale vim ze jednou rikal neco o 500
Hod ale neco je jen dohoda

• Citovat
  • Upravit
16229
6.8.23 20:44
@Anonymní píše:
Hod ale neco je jen dohoda

Tak to bych teda nedala. Chlap věčně pryč, k čemu má děti, když je nevidí pořádně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Mozna ze nekdo by byl rad za to ze ma klid a penize a obcas i muze treba jen vymyslim :D byla to uvaha jestli se vubec nekdy dostanu do prace a jak to maji jini. Cely zivot asi doma byt nejde nejakou realizaci si najdu ale diky ze pisete jak to mate vy

• Citovat
  • Upravit
29582
@Dahlia0409 píše:
Kolik hodin ta měsíc má teda odpracované? To je masakr :think:

Pokud je lékař v nemocnici, tak je to asi standard. Je nedostatek lékařů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.23 20:45
@Dahlia0409 píše:
Tak to bych teda nedala. Chlap věčně pryč, k čemu má děti, když je nevidí pořádně?

Na to se ho taky ptam kdyz uz je toho moc a pry protoze je chtel a chce jich jeste vic coz je ted cisty nerozum me nervy by to nezvladly

• Citovat
  • Upravit
16229
6.8.23 20:46
@Anonymní píše:
Hod ale neco je jen dohoda

Muj dělá klasické 8h - tři směny, víkendy volné, občas přesčas, když je potřeba. Já chodím tak 4-6× za měsíc na brigádu. Abych měla jiné starosti, vypla a aby si táta užil taky sám syna (11 měsíců). Ať vyděláváme oba a taky se i o domácnost a dítě oba staráme. Fakt nejsem otrok domácnosti, abych dělala všechno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16229
6.8.23 20:47
@Anonymní píše:
Na to se ho taky ptam kdyz uz je toho moc a pry protoze je chtel a chce jich jeste vic coz je ted cisty nerozum me nervy by to nezvladly

Chce hromadu dětí, ale ty je máš na krku převážně sama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital