Práce - hledání

1.8.23 09:05

Prace práce hledani

Zdravím
V únoru mi skončila mateřská do bývalé práce mě nevzali místo obsazené někým jiným dostala jsem celkem vysoké odstupné ale od února řeším a hledám náhradní zaměstnání stále nic nemám a to i přesto že jsem z Prahy :mrgreen: :nevim:.
Dělala jsem před mateřskou účetní junior 5 let takže nějakou práxi mám ráda bych znova do tohoto oboru ale posílám CV a odpovědi buď žádné nebo že vybrali lepší a vhodnější uchazeče.
Má někdo zkušenosti ze hledal takto dlouho??
Na pracáku už paní neví co se mnou doporučenky mi nedává jelikož tam mají samé pozice pro dělníky administrativní vůbec nic.
Dělá se ještě to jako dřív že se chodí bez pozvání na pohovor??Nechci vypadat nějak vlezlé ale když cv nemá žádný dlouhodobý účinek přemýšlím i o této variantě.
Jsem Praha 15 horní Měcholupy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35646
1.8.23 09:16
@terysek427 píše:
Zdravím
V únoru mi skončila mateřská do bývalé práce mě nevzali místo obsazené někým jiným dostala jsem celkem vysoké odstupné ale od února řeším a hledám náhradní zaměstnání stále nic nemám a to i přesto že jsem z Prahy :mrgreen: :nevim:.
Dělala jsem před mateřskou účetní junior 5 let takže nějakou práxi mám ráda bych znova do tohoto oboru ale posílám CV a odpovědi buď žádné nebo že vybrali lepší a vhodnější uchazeče.
Na pracáku už paní neví co se mnou doporučenky mi nedává jelikož tam mají samé pozice pro dělníky administrativní vůbec nic.
Dělá se ještě to jako dřív že se chodí bez pozvání na pohovor??Nechci vypadat nějak vlezlé ale když cv nemá žádný dlouhodobý účinek přemýšlím i o této variantě.

5 let jsi dělala účetní a byla jsi pořád na juniorské pozici? To bude možná ten problém.
Vzdělávala jsi se nějak na mateřské?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.8.23 09:17

Upravit životopis, asi tam máš děti? Pohovor byl? Účetní, to musí chtít všude ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
1.8.23 09:19

Já pracuji jako HR v personální agentuře nevím, jak to mají menší firmy ale na pozici kterou zmiňuješ finanční účetní bych na tvém místě bez vyzvání na pohovor nechodila.
Tohle chození na pohovor bez vyzvání bych pochopila u těch obyčejných pozic jako jsou operátoři prodavačka atd ale u takovéhle pozice to chce mít předem domluvený termín.
Mimochodem i kdybys šla nebudeš mít jistotu že tam ten den někdo v personálního oddělení bude a nebudeš muset nechat životopis nejde na recepci kde není žádná jistota ho předají dál.
Za mě ne nechodila bych pokud hledáš práci v administrativě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
1.8.23 09:21
@Bubla Bůčková píše:
Upravit životopis, asi tam máš děti? Pohovor byl? Účetní, to musí chtít všude ne?

No teda nevím kde si tohle slyšela že účetní berou všude já pracuji v personální agentuře a obsazujeme pro klienty různé pozice od dělnických po manažerské.
Ale že by firmy měli zvýšenou poptávku po účetních to určitě ne.
Obecně je větší poptávka po lidech na dělnické profese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.8.23 09:28

Našlo mi to 46 míst, to opravdu neni málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16207
1.8.23 09:29
@terysek427 píše:
Zdravím

Když hledáš tak dlouho, chtělo by to zkusit hledat i v jiných oborech, které bys mohla eventuálně dělat :nevim: Účetní hledají někdy i často, ale nelze hledat pouze jen tuto pozici, i kdybys třeba hledala dál a přechodně byla jako dělník :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
1.8.23 09:30
@JancaS84
@JancaS84 píše:
5 let jsi dělala účetní a byla jsi pořád na juniorské pozici? To bude možná ten problém.
Vzdělávala jsi se nějak na mateřské?

A co ti na tom přijde divné??
5 let účetní jako že už by měla být senior? To asi ne no :mrgreen: ;) :lol: jako ano možná je to trošku delší doba ale každá firma rovná jinak a u každé firmy jde posun na seniorskou pozici za jinou dobu to ona těžko ovlivní.
U nás třeba v firmě senior účetní po 6 letech praxe takže za mě na tom nevidím nic divného že je ještě junior.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
1.8.23 09:32
@Dahlia0409 píše:
Když hledáš tak dlouho, chtělo by to zkusit hledat i v jiných oborech, které bys mohla eventuálně dělat :nevim: Účetní hledají někdy i často, ale nelze hledat pouze jen tuto pozici, i kdybys třeba hledala dál a přechodně byla jako dělník :think:

Z dělnické pozice na účetní by se dostala těžko dělnické profese jdou opravdu kaňka do CV

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
1.8.23 09:32

To se vracis do práce s půl ročním dítětem? A nebo si byla na rodičáku? Hele, možná ti to přijde jako blbost, ale pokud takhle kašleš na všechny „detaily“ asi bude problém jinde :nevim: ono nesehnal v Praze práci od února, to je zvláštní 8o zvlášť když máš praxi jako účetní. Promiň, ale říkat rodičáku mateřská, to mi zní, jako potenciálnímu zaměstnavateli, dost zlověstně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16207
1.8.23 09:37
@Su601 píše:
Z dělnické pozice na účetní by se dostala těžko dělnické profese jdou opravdu kaňka do CV

Myšleno tak, že by měla aspoň nějakou práci :nevim: Pokud je teď doma bez peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.8.23 09:39
@Sisika9 píše:
To se vracis do práce s půl ročním dítětem? A nebo si byla na rodičáku? Hele, možná ti to přijde jako blbost, ale pokud takhle kašleš na všechny „detaily“ asi bude problém jinde :nevim: ono nesehnal v Praze práci od února, to je zvláštní 8o zvlášť když máš praxi jako účetní. Promiň, ale říkat rodičáku mateřská, to mi zní, jako potenciálnímu zaměstnavateli, dost zlověstně :mrgreen:

Co to píšeš za blbosti prosimtě?? :mrgreen: Četla si vůbec ten příspěvek mě se zdá že ne přečti si to znovu.
Nevím, na co podle tebe kašlu??
Po skončení mateřské mě zaměstnavatel odmítl dal mi odstupné od té doby zasílám CV a práci nemůžu najít.
Popis moji chybu díky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35646
1.8.23 09:40
@Tereza759 píše:
No teda nevím kde si tohle slyšela že účetní berou všude já pracuji v personální agentuře a obsazujeme pro klienty různé pozice od dělnických po manažerské.
Ale že by firmy měli zvýšenou poptávku po účetních to určitě ne.
Obecně je větší poptávka po lidech na dělnické profese.

Po účetních poptávka je, ale tam se jde hodně po kvalitě a zkušenostech.
Ja dělám na částečný úvazek na rodicaku a šéfová mě teď prosila, že jim odešla jedna účetní, druhá si zlomila obě nohy a nemůžou nikoho schopnýho najít, tak jestli bych si nevzala ještě nějakou agendu. A to hledají Brno, Praha, Ostrava tuším, je jim jedno kde ta účetní bude.
A to mě psala i když jsem čekala třetí dítě jestli se nechystam už zpět do pracovního procesu. Původní zaměstnavatel mě skončil takže jsem se neměla kam vrátit. Tak jak to bylo možný tak jsem se jí ozvala aspoň na ten částečný úvazek, protože už jsem nechtěla být další roky mimo obor i když je to někdy náročný a dělám práci třeba do půlnoci. Brali mě hned všemi deseti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16207
1.8.23 09:40
@terysek427 píše:
Co to píšeš za blbosti prosimtě?? :mrgreen: Četla si vůbec ten příspěvek mě se zdá že ne přečti si to znovu.
Nevím, na co podle tebe kašlu??
Po skončení mateřské mě zaměstnavatel odmítl dal mi odstupné od té doby zasílám CV a práci nemůžu najít.
Popis moji chybu díky :lol:

Slovo mateřská, ty jsi po rodičovské, ač se to nezdá, je to rozdíl :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.23 09:47

Nechej si ten životopis někým překontrolovat. Třeba tam máš chyby nebo špatné formulace. A ty odrazují potenciální zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí