Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Finkaa píše:
No mě jen zaráží, jak tu všichni bazírují, že nemá rozlišené MD a RD, vždyť to je přeci to, co nikde nechci uvádět - ano na této pozici, kterou má zakladatelka jistě už na první pohled asi budoucího zaměstnavatele zaujme, že je dlouho bez posunu.
A jak to chodí na pohovorech zatím netuší - mám takovou práci/obor, kde nikdy nebylo třeba jít na pohovor, okamžitě mě vzali… Takže to mě nyní čeká, protože chci jít mimo obor.
Ale zakladatelka je nyní bez práce, takže na tvou otázku klidně může odpovědět, jakou měla náplň práce před MD/RD - protože se snad zeptají jaká byla náplň práce v minulém zaměstnání nebo ne?
Já se jen chtěla ujistit, že prostě MD/RD do životopisu ani nikde jinde uvádět nebudu.
Přesně tak, nebudes, nemluvis o tom, jestli máš školní děti nebo je ti 40 tak naopak, že na mateřskou se nechystas, že to už máš daaaaavno za sebou.
@Charmeuse píše:
Junior jsou pro mě i pomocné účetní práce, takže zaúčtuje mi pokladnu, dopáruje mi banku, udělá mi exporty mezi systémy, připraví DPH, udělá inventarizaci účtů. To není přece práce pro lempla. A není ani lemploidni účetní ta, která je v korporátu najatá třeba jenom na zpracování zbožových a vydaných faktur, ne? Jak ta se má účetnictví komplexně naučit? Mě zase na první pohled moc neokouzlí životopisy hlavních účetních s vysokou školou a delší praxí. Xkrát jsem po nich přebírala a napravovala účetnictví. Tím samozřejmě neříkám, že jsou nekompetentní, ani si to nemyslím, bo bych mluvila i o sobě.Ale není junior jako junior a to platí i o seniorních účetních.
pořád si nerozumíme…ty mi pstále popisuješ užitečnost člověka na juniorské pozici pro firmu, ale o tom se nikdo nebaví… Já popisuju pocity HR nebo manažera, když se ti hlásí na normální pozici někdo, kdo se nedokázal 8 let posunout z juniorské pozice.
Prostě zbystříš a přemýšlíš, proč to tak je a že je asi někde chyba
@vulpes píše:
pořád si nerozumíme…ty mi pstále popisuješ užitečnost člověka na juniorské pozici pro firmu, ale o tom se nikdo nebaví… Já popisuju pocity HR nebo manažera, když se ti hlásí na normální pozici někdo, kdo se nedokázal 8 let posunout z juniorské pozice.
Prostě zbystříš a přemýšlíš, proč to tak je a že je asi někde chyba
Dámy nevím co řešíte. Je jedno, jak se pozice jmenuje. Důležité je co ten člověk umí. Jestli byla x let vedena jako junior účetní, ale dělala komplet účto třeba nějakých malých firem a nebo jestli celých 8 let jen kopirovala doklady je sakra rozdíl. Spousta účetních firem, včetně velké 4, mají buď nějakou hierarchii, kde přes rozhodnutí manažera nebo zahraničního manažera nejede vlak nebo na druhou stranu je ve firmě jen hlavní účetní a její pomocnice - logicky junior účetní (protože si přeci účetní nenazve svoji pomocnici stejně, že
).
Jestli má uchazeč o účetnictví alespoň nějaký přehled lze na pohovoru poznat poměrně rychle.
@roba18 píše:
Dámy nevím co řešíte. Je jedno, jak se pozice jmenuje. Důležité je co ten člověk umí. Jestli byla x let vedena jako junior účetní, ale dělala komplet účto třeba nějakých malých firem a nebo jestli celých 8 let jen kopirovala doklady je sakra rozdíl. Spousta účetních firem, včetně velké 4, mají buď nějakou hierarchii, kde přes rozhodnutí manažera nebo zahraničního manažera nejede vlak nebo na druhou stranu je ve firmě jen hlavní účetní a její pomocnice - logicky junior účetní (protože si přeci účetní nenazve svoji pomocnici stejně, že).
Jestli má uchazeč o účetnictví alespoň nějaký přehled lze na pohovoru poznat poměrně rychle.
to bez debat. Pokud ho na ten pohovor někdo pozve…
@vulpes
Naše HR má zadání ode mě a já v některých případech nemám problém s člověkem, který je 8 let na juniorské pozici, protože se mi to hodí. Takže předpokládám, že z toho nějaké pocitové ujímání mít asi nebude.
@Charmeuse tak se všichni takoví budou muset asi hlásit jen k vám teda… ![]()
Jinak je to principiálně jasný - když mám málo uchazečů, beru co se namane, když je uchazečů přetlak, tak detail hraje. A tohle je jeden z nich.
Pamatuji, jak je jeden „sympaťak“ na pohovoru dokázal asi 15 minut šťourat v tom, proč jsem rozkládala studium na VŠ a studovala tak 5letý obor 7 let
a to jsem byla po škole aspoň 10 let a měla hromadu praxe… Byla doba přetlaku uchazečů.
@vulpes píše:
to bez debat. Pokud ho na ten pohovor někdo pozve…
Snad když by se jednalo o juniora, který reálně zpracovával komplet účto včetně závěrek, tak to do CV uvede.
Samozřejmě zvaní na pohovory to je otázka jiného tématu. Jednak HR je jen preposilac emailů a papoušek nějakých firemních hodnot, specializovanějším oborům nemají šanci rozumět a často skutečně nerozumí ani pozicím a seniornim lidem nabízejí pozice téměř pro absolventy. A druhak spousta VR je vypsaných jen na oko, aby se splnila nějaká interní kvóta. Zažila jsem toto i nadnárodní korporace. Je to zkrátka o šestí a člověk také musí aktivně hledat. Ale být v dnešní době půl roku bez práce, zvlášť člověk s nějakou praxí, je poněkud divné.
Když jsem měla smlouvu na dobu neurčitou a čerpala rodičovskou dovolenou, tak jsem ji do CV neuváděla a měla tam roky za dobu trvání smlouvy. Na pohovoru jsem vysvětlila, že jsem byla i na rodičáku. Já děti netajila nikdy, naopak jsem o nich sama začala, protože jsem nechtěla, aby si mysleli, že jim uteču na mateřskou.
Posíláš s životopisem i motivační dopis? Nechala bych v životopisu slovo JUNIOR, ale v motivačním dopise bych dovysvětlila, co všechno jsem v rámci své pozice dělala. Nebo bych se zamyslela nad vymazáním junior z životopisu. Účetní zní lépe.
@terysek427 píše:Tak to jsou hodni na UP, ja jsem byla taky pred lety a dostala jsem doporucnku na prodavacku do masny, i kdyz mam VS a celkem jasny obor, oblast uplatneni, i kdyz jsem delala smutny oci, ze jako skolka az od pul sedmy a nemam lidi na vodeni do skolky..misto bylo s pracovni dobou od 6h.
Zdravím
V únoru mi skončila mateřská do bývalé práce mě nevzali místo obsazené někým jiným dostala jsem celkem vysoké odstupné ale od února řeším a hledám náhradní zaměstnání stále nic nemám a to i přesto že jsem z Prahy![]()
.
Dělala jsem před mateřskou účetní junior 5 let takže nějakou práxi mám ráda bych znova do tohoto oboru ale posílám CV a odpovědi buď žádné nebo že vybrali lepší a vhodnější uchazeče.
Má někdo zkušenosti ze hledal takto dlouho??
Na pracáku už paní neví co se mnou doporučenky mi nedává jelikož tam mají samé pozice pro dělníky administrativní vůbec nic.
Dělá se ještě to jako dřív že se chodí bez pozvání na pohovor??Nechci vypadat nějak vlezlé ale když cv nemá žádný dlouhodobý účinek přemýšlím i o této variantě.
Jsem Praha 15 horní Měcholupy