Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terysek427 píše:
Co to píšeš za blbosti prosimtě??Četla si vůbec ten příspěvek mě se zdá že ne přečti si to znovu.
Nevím, na co podle tebe kašlu??
Po skončení mateřské mě zaměstnavatel odmítl dal mi odstupné od té doby zasílám CV a práci nemůžu najít.
Popis moji chybu díky
Takže máš půlroční dítě v jeslých? Kde si je našla v horních mecholupech? Nebo ho hlídají prarodiče? Ok, v tom případě fakt nechápu, proč nikdo v celé Praze nechce účetní, která fakticky jen přestupuje z práce do práce. To je prostě záhada Sfingy ![]()
Teda na Prahu divný. U nás se uz rozjizdim s hledáním místa účetní a nabídek na netu je docela dost.
@Sisika9 píše:
Takže máš půlroční dítě v jeslých? Kde si je našla v horních mecholupech? Nebo ho hlídají prarodiče? Ok, v tom případě fakt nechápu, proč nikdo v celé Praze nechce účetní, která fakticky jen přestupuje z práce do práce. To je prostě záhada Sfingy
Ty někoho poučuješ a napíšeš „jeslých“?
To je zas záhada pro mě ![]()
Mně třeba vadí, že ve větách nepoužíváš čárky. Takže bych si na to být tebou dala pozor při psaní průvodního dopisu. Jinak mi přijde dost divné takovou dobu nenajít práci. Asi bys na sobě měla zapracovat, abys byla pro zaměstnavatele zajímavější. Najít si třeba alespoň brigádu, aby byla vidět snaha.
Já v Praze zrovna juniorní účetní hledám. Pokud chceš skutečně pracovat, můžeš mi napsat SZ.
@terysek427 píše:
Zdravím
V únoru mi skončila mateřská do bývalé práce mě nevzali místo obsazené někým jiným dostala jsem celkem vysoké odstupné ale od února řeším a hledám náhradní zaměstnání stále nic nemám a to i přesto že jsem z Prahy![]()
.
Dělala jsem před mateřskou účetní junior 5 let takže nějakou práxi mám ráda bych znova do tohoto oboru ale posílám CV a odpovědi buď žádné nebo že vybrali lepší a vhodnější uchazeče.
Má někdo zkušenosti ze hledal takto dlouho??
Na pracáku už paní neví co se mnou doporučenky mi nedává jelikož tam mají samé pozice pro dělníky administrativní vůbec nic.
Dělá se ještě to jako dřív že se chodí bez pozvání na pohovor??Nechci vypadat nějak vlezlé ale když cv nemá žádný dlouhodobý účinek přemýšlím i o této variantě.
Jsem Praha 15 horní Měcholupy
Kam posíláš CV a jaké jsou tvoje požadavky? Je divné, že bys od února nenašla práci junior účetní. Ať ti někdo zkontroluje cv včetně průvodního dopisu.
@terysek427 píše:
Co to píšeš za blbosti prosimtě??Četla si vůbec ten příspěvek mě se zdá že ne přečti si to znovu.
Nevím, na co podle tebe kašlu??
Po skončení mateřské mě zaměstnavatel odmítl dal mi odstupné od té doby zasílám CV a práci nemůžu najít.
Popis moji chybu díky
materska dovolena ti skoncila, kdyz bylo diteti cca 5 mesicu. Pokud uvadis v cv, ze jsi po materske dovolene, muze to mit vliv.
Souhlasím, že chybky v „dopise“ můžou odradit a ani nedojde na další. Když tady ani HR nenapíše bez chyby- i/y… doba se asi opravdu posouvá divným směrem.
Neber to zle, ale myslím si, ze problém bude už v prvotní emailové komunikaci se zaměstnavatelem. Máš hrozný písemný projev a to si myslím, ze je může odrazovat. Zkus na tom zapracovat a nechat někoho zkontrolovat životopis.
Proč účetní nenahrazuje umělá inteligence? Tam je tolik potřeba lidský faktor? Jak vidíte tuto pozici za 10 let?
@terysek427 píše:
Zdravím
V únoru mi skončila mateřská do bývalé práce mě nevzali místo obsazené někým jiným dostala jsem celkem vysoké odstupné ale od února řeším a hledám náhradní zaměstnání stále nic nemám a to i přesto že jsem z Prahy![]()
.
Dělala jsem před mateřskou účetní junior 5 let takže nějakou práxi mám ráda bych znova do tohoto oboru ale posílám CV a odpovědi buď žádné nebo že vybrali lepší a vhodnější uchazeče.
Má někdo zkušenosti ze hledal takto dlouho??
Na pracáku už paní neví co se mnou doporučenky mi nedává jelikož tam mají samé pozice pro dělníky administrativní vůbec nic.
Dělá se ještě to jako dřív že se chodí bez pozvání na pohovor??Nechci vypadat nějak vlezlé ale když cv nemá žádný dlouhodobý účinek přemýšlím i o této variantě.
Jsem Praha 15 horní Měcholupy
Popravdě, když čtu tvůj úvodní příspěvek, tak to moc nemá hlavu patu. Napsat jednu dlouhou větu bez čárek a teček, je dost hrozný. Já třeba z toho nepochopila, jestli doopravdy máš jen po mateřské, tudíž máš doma teď cca roční dítě. Nebo si pleteš pojmy a jsi už po rodičovské dovolené, tím pádem máš doma cca 3,5 leté dítě. Asi bys fakt měla zapracovat na svém písemném projevu, jak tady už někdo psal.
@Bubla Bůčková píše:
Proč účetní nenahrazuje umělá inteligence? Tam je tolik potřeba lidský faktor? Jak vidíte tuto pozici za 10 let?
částečně už nahrazuje, ale celý ten AI fenomén je v plenkách, půjde to postupně.
Ne všechny firmy chtějí, případně mohou si dovolit, do AI hned investovat.
@JancaS84 píše:
5 let jsi dělala účetní a byla jsi pořád na juniorské pozici? To bude možná ten problém.
Vzdělávala jsi se nějak na mateřské?
to bylo taky první, co mě napadlo… vidět někoho 5 let na juniorské pozici, tak je mi jasné, že tam je něco špatně ![]()
@vulpes píše:
to bylo taky první, co mě napadlo… vidět někoho 5 let na juniorské pozici, tak je mi jasné, že tam je něco špatně
Jo a ještě napsat nějaké zkušenosti mám… to jako po 5 letech je taky mazec nebo má paní hodně nízké sebevědomí nebo to byla účetní pro mateřskou školku soukromou, zvláštní to je ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Kreativní účetnictví je furt doméhou člověka
Si vem, že by se AI stroze držela zákonů, vyhlášek, prováděcích předpisů…