Doma dobrovolně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7333
5.8.23 19:33
@Marasku93 píše:
Tak v tom případě bych to neřešil, mojí mamce je 57 a naposledy byla zaměstnaná před 33 lety, ale ji to doma bavilo, četla si, starala se o sebe, o nás, byla obklopená kámoškama, rodičema, výletila apod.

A co odpracovaná léta pro důchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.8.23 19:35

To jsem taky chtěla napsat, že bych nemohla být doma i z důvodu, že chci mít pocit, že nějaký důchod jednou mít budu. Jestli nějaký za 30 let bude. Alespoň ten pocit mi zatím stačí, že jednou bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
5.8.23 19:37
@Božislava píše:
A co odpracovaná léta pro důchod?

V současném, chorobně štědrém systému sociálních dávek tohle nemá smysl vůbec řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
5.8.23 19:38

@Božislava Neřeší, má díky tátovi x nemovitostí po Praze + komerční prostory na pronájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
5.8.23 19:39

Osobně bych hledala zkrácený úvazek. Jednak vypadnout z toho stereotypu, kdy řeším jenom úklid, prádlo a pokakan zadečky. Druhak se udržet v nějaké duševní kondici. A za třetí, abych zcela nevypadla z budoucí uplatnitelnosti na trhu práce, pokud teda není v plánu zůstat doma i poté, co budou děti chodit do škol/ na střední/ vyletí z hnízda… Protože ona taková mezera, kdy budu ženská ve středním věku a mít patnáct let díru v životopise, není žádná výhra. Já nepracuju ani tak kvůli penězům, jako spíš pro svůj dobrý pocit a ocenění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
5.8.23 19:47

Dělej co, co vyhovuje tobě. Vaše argumentace mi teda přijde lehce mimo, určitě by se nějak pracovat dalo, kdybys o to stála. Když to můžou zvládat ženy samozivitelky, tak bys určitě nějaký menší úvazek taky zvládla. Ale, pokud ty nechceš, chceš být doma, naplňuje tě to, máš vlastní peníze a budeš si platit socko, ať máš nějaký důchod, tak proč ne. Co si myslí ostatní, na to se vykašli. Jen fakt mysli na to, že nikdo nezná zítřek, když za rok, dva, pět muži hrabne a odejde za milenou, abys nelitovala. Aspoň bych si našla nějakou školu, či podobně doplnila kvalifikaci. Dostane tě to mezi lidi, trochu zaměstná mozek. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.23 19:50

A jak je to mozne? Byla financne zajistena? @Marasku93

• Citovat
  • Upravit
8687
5.8.23 19:54

Vždycky se vyplatí, aby pracovali oba. My to máme s manzelovou praci úplně stejně. Deti mame 3 a dokud nebudou komplet samostatny, muj plny uvazek nehrozi. On z podstaty zamestnani vydela vic, nez ja, takze ma on plny uvazek a já dělám jen půl úvazek plus nějaký DPP k tomu buď z domu nebo ve stejném místě, jak HPP, jen tam třeba jednou týdně zůstávám o 2 hod dyl.. mám peněz málo, ale i to málo je víc než úplná 0, kterou dostaneš, když nebudeš chodit do práce vůbec. Nechápu, jak by se to mělo vyplatit. Vždycky v každém zaměstnání, na každé brigádě, úplně všude budeš mít víc, než když budeš doma nedělat nic. Ale samozřejmě i to po domluvě lze, znám takový rodiny. Jen to neomlouvej tím, že „se to vyplati“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
5.8.23 19:54

Tak na tohle bych nepřistoupila ani za nic. Není nad to být finančně aspoň trochu nezávislá co nejvíce to jde.. Běhá mi z takové představy mráz po zádech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.23 19:58
@Midaku píše:
Vždycky se vyplatí, aby pracovali oba. My to máme s manzelovou praci úplně stejně. Deti mame 3 a dokud nebudou komplet samostatny, muj plny uvazek nehrozi. On z podstaty zamestnani vydela vic, nez ja, takze ma on plny uvazek a já dělám jen půl úvazek plus nějaký DPP k tomu buď z domu nebo ve stejném místě, jak HPP, jen tam třeba jednou týdně zůstávám o 2 hod dyl.. mám peněz málo, ale i to málo je víc než úplná 0, kterou dostaneš, když nebudeš chodit do práce vůbec. Nechápu, jak by se to mělo vyplatit. Vždycky v každém zaměstnání, na každé brigádě, úplně všude budeš mít víc, než když budeš doma nedělat nic. Ale samozřejmě i to po domluvě lze, znám takový rodiny. Jen to neomlouvej tím, že „se to vyplati“.

To se spatne chapeme. Ty mluvis o tom, kdy jsou deti uz samostatne. Me jeste to mladsi nechodi ani do skolky, az nastoupi, budou paragrafy atd. Ale chapu co tim chces rict, nejaky maly uvazek by sel, ale musim byt k dispozici kdyz bude treba paragraf atd.

• Citovat
  • Upravit
8687
5.8.23 19:59
@Lu66 píše:
Tak na tohle bych nepřistoupila ani za nic. Není nad to být finančně aspoň trochu nezávislá co nejvíce to jde.. Běhá mi z takové představy mráz po zádech.

A ano, toto je taky jeden z důvodů, proč pracuju, i když z finančního hlediska vůbec nemusím. Nechci být komplet finančně závislá na manželovi. Jo, teď je nám spolu dobře, ale zítra být nemusí. A co já pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
5.8.23 20:00
@Anonymní píše:
To se spatne chapeme. Ty mluvis o tom, kdy jsou deti uz samostatne. Me jeste to mladsi nechodi ani do skolky, az nastoupi, budou paragrafy atd. Ale chapu co tim chces rict, nejaky maly uvazek by sel, ale musim byt k dispozici kdyz bude treba paragraf atd.

Pokud děláš v kanceláři, tak v dnešní době už home office není problém, i v případě nemoci, ošetřovačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
5.8.23 20:01
@Midaku píše:
A ano, toto je taky jeden z důvodů, proč pracuju, i když z finančního hlediska vůbec nemusím. Nechci být komplet finančně závislá na manželovi. Jo, teď je nám spolu dobře, ale zítra být nemusí. A co já pak.

No právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8687
5.8.23 20:03
@Anonymní píše:
To se spatne chapeme. Ty mluvis o tom, kdy jsou deti uz samostatne. Me jeste to mladsi nechodi ani do skolky, az nastoupi, budou paragrafy atd. Ale chapu co tim chces rict, nejaky maly uvazek by sel, ale musim byt k dispozici kdyz bude treba paragraf atd.

Chápeme se dobře. Moje děti taky zdaleka nejsou samostatný, nejmladší má za sebou první rok školky, já první rok práce. Jo, byla spousta OCR, ale s tim se první rok školky a při 3 malých dětech tak nějak počítá.. Manžel to dost vykryval svýma HO, když zrovna nebyl pryč, takže to ani nebylo až tak strašný, jak jsem čekala. To, že dítě bude ve školce hypoteticky nemocný, fakt není důvod nepracovat. Jo, na rodicaku to neřeš, ale ve 3 nebo aspoň 4 letech dítěte být doma už je prostě viz můj první příspěvek. Ale pokud se ti do práce nechce a manžel souhlasí, tak to neřeš vůbec a buď doma. Je to tvůj život. Jen mysli na budoucnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
5.8.23 20:03
@Anonymní píše:
A jak je to mozne? Byla financne zajistena? @Marasku93

Táta začal hnedka po revoluci podnikat, nakonec po 25 letech prodal akciovku s pobočkami po celé ČR. Nikdy nechtěl, aby pracovala, ani ve firmě, spíš tam jezdila jen na pokec za ženskýma, když jsem byl se sourozenci ve škole at.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí