Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebyla bych. Nelíbila by se mi myšlenka, že jsem finančně 100% závislá na někom jiném. A kdyby se cokoliv stalo a manželství šlo do háje, tak se mi pak po třeba 10-15 letech doma bude těžko hledat slušně placená práce. Po rodičovské se plánuju vrátit na pár let na zkrácený úvazek, abych měla dost času na děti, ale doma bez práce a bez peněz bych dobrovolně nebyla.
@Anonymní píše:
To zabezpeci. Spis mam obavu ze sveho psychickeho zdravi a socialnich dovednosti
A nebyla by možnost mini úvazku?
Můžeš di řidičák roztáhnout na 4 roky ještě?
Já bych teda chtěla taky zabezpečit, nejen majetek, ale i posílat měsíčně něco na účet.
Já mohla být taky doma, ale naopak jsem šla ještě dřív, když se naskytla příležitost
@aanysek já po roce ukončuje zkrácený, protože ve finále udělám pracibza celý a mám za to méně peněz a nemůžu dělat rezervu jakou bych si představovala.
Ale s tím úvazekem a typem práce, to je samozřejmě u tebe určitě jiný případ.
Tady zakladatelka, diky vsem za prispevky. Asi bych to videla na nejaky zkraceny uvazek, casem. Az budou aspon dopoledne deti skola/skolka. Ja uvazovala ze bych sla uz ted, nejmladsi bude mit dva roky. Ale to jsem
Prave narazila - ze by nemel kdo,,hlidat,,
Tak od dvouletého dítěte bych odcházela jen ze dvou důvodů. 1) Opravdu bychom potřebovali ty peníze nebo 2) měla bych takové zaměstnání, kde by byl delší výpadek problém/ práce by mě velmi naplňovala a chtěla bych se v ní aspoň částečně znovu realizovat.
@ugluk píše:
Tak od dvouletého dítěte bych odcházela jen ze dvou důvodů. 1) Opravdu bychom potřebovali ty peníze nebo 2) měla bych takové zaměstnání, kde by byl delší výpadek problém/ práce by mě velmi naplňovala a chtěla bych se v ní aspoň částečně znovu realizovat.
Muj duvod je jiny. A to ten, aby deti byly aspon jeden cely
Den s tatou- workoholikem. Ale asi je to hloupost. Klasika no, vzala jsem
Si ho takoveho a doifala jsem, ze ho deti obmekci. Ale ne. Takze vlastne s nim nebyli nikdy samy dele nez 2 hodiny. Nekdy me to vezme a mrzi.
No a kdybys je s ním nechala, tušíš, jak by to dopadlo? Nechal by všeho a celý den se jim věnoval, nebo by jim pustil sérii pohádek a sám by si zapnul noťas a pokračoval v práci? Na tohle bych místo celodenního zdrhutí do práce spíš zkusila zavést nějaká domácí pravidla typu - fajn, přijdeš v půl osmé, ale pak je na tobě koupání a uspávání. Nebo úterky a čtvrtky jsou tvoje, já budu chodit běhat/ malovat/ pokecat s kamarádkou… Nebo fajn, přes týden tě ani nevidíme, tak aspoň jeden den o víkendu podnikneme něco všichni spolu, mimo domov, od rána do večera. Mně tohle přijde jako diametrálně odlišný dotaz od úvodního - byl byste doma někdo dobrovolně sám i ve chvíli, kdy už by děti byly starší a v institucích?
nedovedu si představit, že workoholikovi vydělávajícímu „milióny“, který by po mně chtěl, abych byla dobrovolně doma jako žena v domácnosti, sdělím, že za nějaký mrzký peníz nastoupím na den-dva v týdnu do nějaké práce a ty dny s nima bude doma on ![]()
Měla jsem čtyři roky po MD poloviční úvazek a nádhera. Teď jsem musela bohužel naskočit na plný, kvůli penězům. Fakt jsem brala almužnu ![]()
Jsem doma a zároveň z domu pracuju. Zajišťují veškerou péči o dům dítě.
Plus samozřejmě mám hl pracovní poměr ale pracuju z domu tak jsem prostě doma.
Je mi celkem jedno kdo si co o mě vyšli mě to tak vyhovuje i muži.
@Anonymní píše: Muj duvod je jiny. A to ten, aby deti byly aspon jeden cely
Si ho takoveho a doifala jsem, ze ho deti obmekci. Ale ne. Takze vlastne s nim nebyli nikdy samy dele nez 2 hodiny. Nekdy me to vezme a mrzi.
tak to je hodne hloupy napad, ty chces jit do prace jen pro to, aby deti byly s tatkou dele nez 2 hodiny?
nezaznamenala jsem, v jakem oboru jsi pracovala/ vystudovala pred detma, ale nenapadlo te jit cestou OSVC? udelat si pracovni dobu jak potrebujes, aj., ja tou cestou sla a mohu rici, dnes bych do stavu zamestnance nesla ani za zlate prase, a ani detsvi mych deti mi neuteklo, praci mam tak, abych tam byla kdyz jsou deti ve skolskych zarizenich, odpoledne jsem byla vzdy pro ne…
@ugluk píše:
No a kdybys je s ním nechala, tušíš, jak by to dopadlo? Nechal by všeho a celý den se jim věnoval, nebo by jim pustil sérii pohádek a sám by si zapnul noťas a pokračoval v práci? Na tohle bych místo celodenního zdrhutí do práce spíš zkusila zavést nějaká domácí pravidla typu - fajn, přijdeš v půl osmé, ale pak je na tobě koupání a uspávání. Nebo úterky a čtvrtky jsou tvoje, já budu chodit běhat/ malovat/ pokecat s kamarádkou… Nebo fajn, přes týden tě ani nevidíme, tak aspoň jeden den o víkendu podnikneme něco všichni spolu, mimo domov, od rána do večera. Mně tohle přijde jako diametrálně odlišný dotaz od úvodního - byl byste doma někdo dobrovolně sám i ve chvíli, kdy už by děti byly starší a v institucích?nedovedu si představit, že workoholikovi vydělávajícímu „milióny“, který by po mně chtěl, abych byla dobrovolně doma jako žena v domácnosti, sdělím, že za nějaký mrzký peníz nastoupím na den-dva v týdnu do nějaké práce a ty dny s nima bude doma on
Ano, jsou to dve situace, ale budou na sebe casem navazovat. Takze vlastne i jine dotazy, nejak jsem se dostala v konverzaci i k soucasne situaci.
@Anonymní píše:
MujMuj duvod je jiny. A to ten, aby deti byly aspon jeden cely
A proč s ním nebyli nikdy déle? Proč jen 2h?
Leda, kdyby mi na soukromý účet od něj přišlo 50 a víc tisíc + peníze na jídlo a chod rodiny a byt/dům psaný jen na mě.
@markytka3 píše:
tak to je hodne hloupy napad, ty chces jit do prace jen pro to, aby deti byly s tatkou dele nez 2 hodiny?nezaznamenala jsem, v jakem oboru jsi pracovala/ vystudovala pred detma, ale nenapadlo te jit cestou OSVC? udelat si pracovni dobu jak potrebujes, aj., ja tou cestou sla a mohu rici, dnes bych do stavu zamestnance nesla ani za zlate prase, a ani detsvi mych deti mi neuteklo, praci mam tak, abych tam byla kdyz jsou deti ve skolskych zarizenich, odpoledne jsem byla vzdy pro ne…
Napadlo me to, ale pracuji ve zdravotnictvi. Musela bych z oboru a zacit neco uplne jineho, zatim nevim co. A studovala jsem asi 7 let, takze by byla celkem skoda to zahodit
@Anonymní píše:
Napadlo me to, ale pracuji ve zdravotnictvi. Musela bych z oboru a zacit neco uplne jineho, zatim nevim co. A studovala jsem asi 7 let, takze by byla celkem skoda to zahodit
ty jsi doktorka? v jakem oboru? pokud ano, nesla by soukroma praxe?