Doma s 2 dětmi

133
9.9.14 11:00

Doma s 2 dětmi

Ahojte holky, jsem doma s dvěma dětmi, 3letou holčičkou a 3měsíčním chlapečkem. Dcera se bohužel nedostala do školky, tak musí být se mnou doma (do soukromé dávat zatím nechceme a ani nevím, jestli i tam by se vůbec dostala) a je to opravdu o nervy! :-(( Tak se chci zeptat, jestli to máte některá podobně a jak to zvládáte?? Já se snažím, ale už toho je asi na mě moc…uklízení, uspávání, jídlo, přebalování, řev…hlavně ten řev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4190
9.9.14 11:06

A bude hůř :mrgreen: Má to stejně, jen mladší je půl roku. K tomu zahrada, pes a kočka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
9.9.14 11:06

Ahoj,

já měla mám děti od sebe 2r a 3 měs. A bylo to jednu dobu vážně peklo.. malej už přes den nespal, mimino řvalo většinu noci.. do toho velkej pes v bytě a manžel neustále v práci..

Nakonec jsem syna dala v necelých 2 r a 9 měs. na 2 dopoledne v týdnu do soukromé školky a nesmírně se mi ulevilo.. nemusíš dceru dávat do školky na celý den každý den.., ale i ta 2 dopoledne udělala zázraky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
9.9.14 11:07

@fantagiroo já mám tři, teda ty větší dvě chodí do školy (hurá) ale i tak je to masakr, no a jak to zvládám? Spíš to nezvládám :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
9.9.14 11:08

Jasně, takhle to má/mělo hodně ženskejch, určitě v tom nejsi sama :kytka: U nás je věkový rozdíl 2 roky a staršího vzali do školky až ve 3,5 letech. No a taky žiju a kupodivu nepíšu z blázince :mrgreen: To dáš. A ono to není špatné, že ti starší nevzali. Já sice byla děsně happy, když už konečně staršího vzali, ale tím pádem konec lenošení, musela jsem vstávat pěkně brzo, cesty do školky - jeden velkej vopruz, kluk přitáhnul dom spoustu nemocí, že jsem byla ráda, že menší už není takhle malé miminko jako máš ty. Prostě nic není černé nebo bílé. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88

Můžu tě uklidnit, že takhle to má doma skoro každá žena, která má dvě děti nechodící do školky. A je úplně jedno, jaký věkový rozdíl mezi dětmi je. Se tříletou už se dá na některých věcech domluvit a dá se zabavit třeba kreslením, hraním s panenkami apod. Když se mi narodilo druhé dítě, měla jsem doma starší, kterému byl 1 rok :mrgreen: V podstatě dvě mimina, ale každé úplně jiné s úplně jinými potřebami, jiným spánkem, na plínkách a ještě dost závislí na mě. Tím nechci tvrdit, že to máš super a že si nemáš co stěžovat. Chci tím říct, že tě chápu a že je to všude skoro stejné. Maminka se může zbláznit a děti jí v tom pomáhají :) Uklidní tě, když ti napíšu, že čím je miminko větší, tím je to lepší? Přečkej pár měsíců a uvidíš, kolik stresu z tebe spadne. Teď to je náročné, ale bude líp ;) :) Zkus zapojit víc chlapa, babičky, tetu nebo sousedku, třeba na hoďku ven s kočárem, abys mohla být se starší. Nebo naopak, v době, kdy spí mimino, poslat někoho ven se starší a prospat se nebo uklidit, cokoliv. ;)

• Citovat
  • Upravit
133

No a já myslela, že hůř už být nemůže:-( Ale asi může…a jaký máte denní režim, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046

Mam doma 14 ti deniho a skoro triletyho, mam veliky dum kazdy den varim uklizim uspavam venuju se starsimu chodime na zahradu a kojim kazdou chvili. Zvladam to, chce si na to zajit najit si system. Sice jsem unavena ale hrda na to jak to klape…jo a jeste stiham inte :mrgreen: rnet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
9.9.14 11:11

Ahoj, starší má 28m, mladší 10m a už je to na mašli, starší je hodně aktivní dítě (hezky řečeno :mrgreen: ) a od října jde na dva dny cca do soukromé školky, už se nemůžu dočkat :zed: Jinak máme ještě x zvířat, ráno většinou naložím kluky do kočáru, vezmeme psy a jdeme ven, vracíme se na oběd, po o jdou spát, mrně to občas bojkotuje…odpoledne už to tak nějak uteče, nebo jdeme na zahradu, hlavně nesmíme být doma, to je pak peklo, teď jsou nachcípaný a už tu z nich rostu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
9.9.14 11:12
@Gabrielaaa píše:
Mam doma 14 ti deniho a skoro triletyho, mam veliky dum kazdy den varim uklizim uspavam venuju se starsimu chodime na zahradu a kojim kazdou chvili. Zvladam to, chce si na to zajit najit si system. Sice jsem unavena ale hrda na to jak to klape…jo a jeste stiham inte :mrgreen: rnet

Počkej, až bude malej starší, s miminem jsem si taky říkala, jak je vše pohodička a stíhám toho plno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
9.9.14 11:13

Opravdu bude hur - mam deti o 15mesicu od sebe a dokud byl mladsi syn miminko, tak to byla pohoda. Ted kdyz uz jsou starsi 4 roky a mladsimu 2,5 jsou kolikrat na zabiti jak se doma hadaji a rvou o hracky :-D
K tomu mam take zverstvo a zahradu a navic pracuji :-) Starsi dcerka sla tedy do skolky az letos poprve, kluk vubec a o soukr. skolce taky neuvazuji.
Pravda ze kolikrat se na vse vykaslu a s deckama se cely den valim v posteli abych se ze vseho nezcvokla.

• Citovat
  • Upravit
133
9.9.14 11:13

Tak na jednu stranu jsem ráda, že se malá nedostala do školky, kvůli těm nemocem apod…já jsem taky chodila do školky až od 4let a žádnou újmu jsem neměla, no ale je to peklo doma…no občas se s ní dá domluvit ale dost často taky ne:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
9.9.14 11:14

Já už mám doma školáky, ale když se malej narodil, tak dvojčatům byly tři roky. Do školky šli až před čtvrtýma narozeninama. Mě to přišlo víc v pohodě, než když pak chodili do školky. Ráno jsem pak musela oblékat prcka a ještě pomáhat dvojčatům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
9.9.14 11:15

@fantagiroo, to víš, že jo… většina z nás to tak měla :lol: Jen u někoho to přijde dřív - když je mimino třeba ubrečené nebo starší špatně zvládá žárlivost, apod… a u někoho později - když jsou malé děti bezproblémové a potom třeba přijde vzájemné sourozenecké hádání, potlačená a neobjevená žárlivost, boj mladšího o místo… prostě vždycky je něco.

Neboj, to si zvykneš… najdeš si vlastní systém, naučíš se ignorovat zbytečné křiky (poznáš přesně, kdy musíš zasáhnout a kdy ne), děti se spolu naučí vycházet líp, povyrostou a bude s nimi lepší domluva… navíc příští rok ta školka jistě přijde. Kdyby byla možnost soukromé, třeba jen na dva dny v týdnu, taky by Ti to hodně pomohlo.. Vydrž. :lol:

@Gabrielaaa, jsi skutečně skvělá - o nic jiného nešlo, že? Škoda, že se Ti - kromě výborných organizátorských schopností a jistě velké psychické odolnosti - nedostalo také špetky empatie. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.9.14 11:15

Vydržet, je to jen na přechodnou dobu, až odrostou bude s nima lepší pořízení minimálně bude mít člověk aspoň volné ruce:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová