Doma s 2 dětmi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1081
9.9.14 11:16

Já jsem celkem zvědavá, jak to budeme zvládat ted.. mám doma ted už 5-tiletého předškoláčka, dceři budou v prosinci 3 a ted jsem ve 34tt.. naštěstí syn chodí do školky a dcera (necelé 3) chodí také na 3 dny v týdnu do soukromé.. po zkušenostech, kdy se narodilo 2. mimčo už jsem na tom trvala a dceři se ve školce velmi líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
9.9.14 11:22
@fantagiroo píše:
No a já myslela, že hůř už být nemůže:-( Ale asi může…a jaký máte denní režim, jestli se můžu zeptat?

Dokud máš mimčo, které má specifické a dennodenně se měnící potřeby a zvyklosti, je to těžké. U nás se to zlepšilo, jak měl mladší půl roku. Denní režim se řídil spíš podle spaní staršího, mladší mohl usnout i v kočáru. Tvoje dcera už možná nespí, nevím. Každopádně u nás to probíhalo tak, že každé ráno jsem vstala s tím, co se vzbudil jako první, přebalila, převlékla a nachystala snídani sobě a dětem (mladší mlíko). Jak se vzbudil druhý, tak ten samý postup přebalení a převlečení a snídat. Když měli hlad oba zaráz, starší musel počkat, zabavila jsem ho nějakou hračkou. Jedl totiž déle než mladší, takže mimčo bylo najezené za chvíli a mohlo se jíst. Pak jsem mladšího dala na zem, starší si taky šel hrát a já dle potřeby - naládovat pračku, vyklidit myčku, předchystat vaření apod. Pak svačina. Spát v poledne chodili oba zároveň, mladší od půl roku už nechtěl spát víc než jednou denně, nechápala jsem proč, ale nakonec bylo fajn jim sladit spaní na jeden čas. No a jakmile jsem jim to spaní sladila na jeden čas, najednou jsem měla 2-3 hodiny denně klid. Uvařit, něco málo poklidit tak, abych nebudila děti a pak laláč a nohy hore :) Odpoledne probíhalo vetšinou venku s kočárem. Večerní koupání a krmení probíhalo podobně jako snídaně. Dá se to, jen je třeba vyčkat. Pak zas přijde období, kdy se obě děti začnou kočkovat, vztekat se apod., ale to už budeš mít starší ceru nejspíš ve školce ;)

• Citovat
  • Upravit
7009
9.9.14 11:23

Doteď jsem měla doma tři :mrgreen: Se dvěma z toho jedním miminem pohoda, ale teda nejstarší mi spal, spí vlastně doteď odpoledne. (teda oni mi spí všichni, prostřední občas protestuje, ale zatím se mi daří vyhrávat nad ním)
Když se mi mimino probudilo trochu dřív, než jsem potřebovala, tak jsem pustila lux a většinou mi to klaplo na těch 10min, než jsme doobědvali či jiná činnost, lux ho uklidnil, trochu uspal. Stejně tak na uspávání, dala jsem do postele (spal se mnou), uspala u prsa, nikam nepřenášela, když nezabral u prsa, zabral u luxu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
9.9.14 11:26

Ano ano, vydržet, nic jiného mi nezbývá!:-)) Holky a ještě se zeptám, jak to máte se spaním v noci u těch starších?? Třeba moje 3letá spí sama na posteli ve svém pokojíčku, ale dost často se v noci vzbudí a volá nás (máme ložnici hned naproti a otevřené dveře), a dnes v noci přišla k nám a chtěla spát u nás…takže nejprve jsem vzhůru kvůli kojení kluka a potom zase kvůli malé, že nechce spát sama v pokojíčku, no děsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.14 11:27

V klidu. Ja mam kluka 2 roky a 5 mesicu a 3tydenniho novorozence. K tomu velkej starej barak. Starsi je vztekloun, ma obdobi vzdoru uz tak rok :-D jo, mam nervy napochodu. Mimco je malej urvanek, vecne ho boliwbricho, do toho ten starsi dela vsude bordel, vzteka se, hulaka po me, kdyz krmim mensiho, no hrozny. Snad to prezijem vsichni bez psychicke ujmy :-D a chlap je furt v praci

je u nas Italie :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
9.9.14 11:28

Páni, tak teď úplně čučím, kolik vás tu píše, že bude hůř, že s miminem jste toho stíhaly hodně apod. 8o Já to mám přesně naopak, asi je to tím, jaké to mimino je, já jsem měla obě děti šíleně uřvané a věčně nespokojené. Čím jsou starší, tím je to lepší. Samozřejmě vztekání, ignorace, naschvály a jiné jsou u nás taky na denním pořádku, ale zvládá se mi to mnohem líp, než péče o náročné mimino :D Každá to má jinak :)

• Citovat
  • Upravit
22026
9.9.14 11:30

@fantagiroo, to spaní se taky upraví - přinejmenším u jednoho z dětí jistě, to mladší se nebude kojit pořád. Trošku bych se - třeba za pár měsíců - snažila to noční kojení omezovat, aby sis nezavedla noční kojení zbytečně dlouho jako zlozvyk… Taky je možné, že se starší to spaní upraví, až jí tam potom dáte bráchu… k tomu bych se snažila to postupně, podle možností, vést, aby spali společně, mladší se třeba kojilo jednou za noc, prostě nějak tu noc „zefektivnit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
9.9.14 11:30
@fantagiroo píše:
Ano ano, vydržet, nic jiného mi nezbývá!:-)) Holky a ještě se zeptám, jak to máte se spaním v noci u těch starších?? Třeba moje 3letá spí sama na posteli ve svém pokojíčku, ale dost často se v noci vzbudí a volá nás (máme ložnici hned naproti a otevřené dveře), a dnes v noci přišla k nám a chtěla spát u nás…takže nejprve jsem vzhůru kvůli kojení kluka a potom zase kvůli malé, že nechce spát sama v pokojíčku, no děsný.

Náš dvouleťák má pokojíček na druhé straně bytu, ale spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1081
9.9.14 11:34

@fantagiroo obě naše děti chodí v noci nebo k ránu spinkat k nám do postele.. zeptej se za 2 měsíce, az tam bude v postýlce spát ještě miminko.. ale trochu doufám, že je mimi bude rušit a oni začnou spinkat u sebe v pokojíčku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
9.9.14 11:38
@Krakatice88 píše:
Páni, tak teď úplně čučím, kolik vás tu píše, že bude hůř, že s miminem jste toho stíhaly hodně apod. 8o Já to mám přesně naopak, asi je to tím, jaké to mimino je, já jsem měla obě děti šíleně uřvané a věčně nespokojené. Čím jsou starší, tím je to lepší. Samozřejmě vztekání, ignorace, naschvály a jiné jsou u nás taky na denním pořádku, ale zvládá se mi to mnohem líp, než péče o náročné mimino :D Každá to má jinak :)

přesně, mám děti jak přes kopírák, navíc malej (10m) se furt v noci budí xkrát, holka přes den už nespí, vstávají před sedmou, takže kolikrát po ránu mám oči jak králík.. ale věřím, že bude spíš líp až se malej trošku osamostatní, teď mi furt visí na noze:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.14 11:47
@Krakatice88 píše:
Páni, tak teď úplně čučím, kolik vás tu píše, že bude hůř, že s miminem jste toho stíhaly hodně apod. 8o Já to mám přesně naopak, asi je to tím, jaké to mimino je, já jsem měla obě děti šíleně uřvané a věčně nespokojené. Čím jsou starší, tím je to lepší. Samozřejmě vztekání, ignorace, naschvály a jiné jsou u nás taky na denním pořádku, ale zvládá se mi to mnohem líp, než péče o náročné mimino :D Každá to má jinak :)

Taky se tesim, az bude muj novorozenec vetsi. Mozna je to taky tim, ze prvni kluk mi ve 2 mesícich vazne onemocnel a prozivali jsme do jeho roka peklo. Navic mimco je pro me trochu nezazivny, tesim se, az bude akcni trochu :-D hrozne se tesim na jaro, to bude uz super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140238
9.9.14 12:23

Vydrž, utečete jak voda, půjdeš do práce a zas třeba budeš chtít, aby se tento čas vrátil, abys mohla být s dětmi doma. @fantagiroo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
9.9.14 12:27

Za sebe radím dát staršího na den dva do soukromé školky, jestli to jde. Tříleté dítě dle mě potřebuje už kolektiv dětí a být v něm i bez mámy. (taky jsme to tak řešili a všichni byli spokojení:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.9.14 12:31

@fantagiroo Já bych diskuzi nazvala doma s dvěma dětmi a nervy v kýblu :mrgreen: Já mám 2,5 leté a 3,5 měs. a mám kliku, že jsou v rámci možností hodné, ale energie mě poslední dobou opouští, ale já jsem za posledního půl roku neměla jediný den pro sebe, hlídáním mám fakt 0 a z toho jsem ještě měsíc před porodem byla bez chlapa. Tím se nechci vychlubovat, že zvládám, ale chci tím říct, že už toho mám plné brejle a bohužel se to začíná odrážet na vztahu s chlapem, zrovna to trochu řešíme a mám z toho depky. Za děti jsem strašně vděčná, fakt ty 2 měs. po porodu jsem byla v euforii, ale už se to na mě začíná podepisovat, že jsem na to víceméně sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
9.9.14 13:24

Prvních pár měsíců to bylo na palici..rozdíl 26 měsíců :) pořád jsem si říkala, až budou děti větší, bude to lepší..pak přišlo období, kolem třičtvrtě roka mladšího, že jsem se zklidnila já i děti, takže jsem byla pyšná jak to skvěle dávám a sotva začal mladší chodit, bylo to na palici 2× tolik než na začátku :mrgreen: hádky, šarvátky, pošťuchování se, křik, ječení, pískot, vřískot..a až teď se mi zdá, že už je to v pohodě, děti se zklidnily, dá se s nimi mluvit :) hlídání nemám, ani jsem nikdy neměla, párkrát si vzala staršího moje mamka, ale opravdu párkrát, bez obou dětí jsem ještě nikdy nebyla déle jak hodinu..přítel v práci od rána do večera :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová