Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj! Vysvětluji synovi, co znamená slovo parchant, jelikož si z toho udělal vlastní slovo a hojně ho používá (parchantický = hnusný dle jeho slovníku)
Vím, že v původním významu to je nemanželské dítě, ale řeším otázku jestli jen nemanželské dítě (to znamená nesezdaných rodičů) a nebo přímo levoboček? Narazila jsem na to, že levoboček je panchart. Tak tedy nevím, jsou to významově odlišná slova nebo jak to teda je?
Díky ![]()
Já vždycky myslela, že je to panchart - levoboček, že parchant je jen zkomolenina pancharta
Synonyma: bastard, levoboček, nemanželské dítě, darebák, uličník, dítě
bastard
míšenec
kříženec
hybrid
levoboček
nemanželské dítě
zrůda
parchant
bastard
levoboček
nemanželské dítě
darebák
uličník
dítě
@majdalenka111 píše:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Parchant
Kopřivák, to je boží, tak budu říkat té naší ![]()
@Fjodorka píše:
Kopřivák, to je boží, tak budu říkat té naší
Kopřivák mě taky dostal ![]()
To je právě to, že původně to bylo dítě prostitutky (ale to se mi pětiletému dítěti fakt vysvětlovat nechce, to bych zas musela vysvětlovat, co je to prostitutka a takhle bychom se dostali do hlubokých vod, kam se mi teda zatím nechce
) a jinak se píše, že nemanželské dítě.
@Etcetera78 píše:
Já vždycky myslela, že je to panchart - levoboček, že parchant je jen zkomolenina pancharta
No mně tohle právě zmátlo, že mají tato dvě slova zřejmě odlišný význam ![]()
V jednom starém historickém filmu se mluvilo o hlavní hrdince jako o panchartovi, protože se narodila neprovdané matce. Ono v historii byla málokterá matka neprovdaná…jinak běda jí ![]()
Parchant je vlastne panchart.
Kazdopadne drive slo o nemanzelske dite. Dnes se to bere spis jako nadavka, hanlive oznaceni. Vyznamove bych prirovnala ke slovu hajzl
Ono totiz dnes by byl panchart kazdy druhy ![]()