Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky máte nějaký osvědčený recept na domácí houstičky? Ráda bych je vyzkoušela ale prosím o recept kde nebude domácí pekárna díky
Já dělám tyhle ráda
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
A těsto prostě vymíchej bez pekárny, recept je stejný. U rohlíků/housek stejně pekárna jenom míchá těsto a pak to v ní kyne, peče se v troubě.
Dělám stejné, jen dávám část mouky špaldové
Sypu sezamovými semínky ![]()
@Pipet píše:
Já dělám tyhle ráda
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?…
A těsto prostě vymíchej bez pekárny, recept je stejný. U rohlíků/housek stejně pekárna jenom míchá těsto a pak to v ní kyne, peče se v troubě.
Taky mám tento recept vyzkoušený a je super! Pekárnu nemám, těsto zadělávám v míse a zpracuji ho ručním šlehačem (dávám háky), tak ať se povedou!
Holky, asi se zeptám blbě, ale kolik ks z toho množství vyjde?
Nikdy jsem rohlíky nekupovala na váhu, tak nemám představu. ![]()
Tak já dělám tyto:500g hl mouky
250ml vlaž. vody
1 vejce
2 lžíce oleje sůl cukr a kvasnice vody přodávám nebo ubírám podle toho jaká je mouka ![]()
Jo a ještě sem tam místo cukru dám lžičku sladovitu (ve zdravé výživě cca 54 kč)
@palenda píše:
Taky mám tento recept vyzkoušený a je super! Pekárnu nemám, těsto zadělávám v míse a zpracuji ho ručním šlehačem (dávám háky), tak ať se povedou!
tak mam už zaděláno tak se těšim jak to dopadne
@renda81 - tak dej vědět, jak dopadly… já mám vždy jen problém udělat z toho tvarově přijatelné rohlíky, housky mi jdou líp, ale chuťově jsou vždy super!
@palenda píše:
@renda81 - tak dej vědět, jak dopadly… já mám vždy jen problém udělat z toho tvarově přijatelné rohlíky, housky mi jdou líp, ale chuťově jsou vždy super!
tak dělala jsem poloviční dávku, a už nejsou jen se po nich zaprášilo, jsou fakt luxusní díky za recept, a malýmu 22m taky chutnala měli jsme je vlažný to půjdou prdíky a snad ho nebude bolet břísko
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak docílit u housek i ev. chleba (když se peče v troubě), aby byla kůrka křupavá? Na kolik stupňu většinou pečete, jak dlouho a čím mašlujete?
Jestli chceč křupavou tak potřít vodou pochvíli pečení. peču na 160 a cca hodinu, podle toho jak velký chleba dělám, u housek méně ![]()