Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Cizrnu vždycky vařím. Neuvařená mi vůbec nechutná, smrdí a ta konzistence je divná.
Já když jsem hodně líná, beru takovou tu ve sklenicích, co prodávají čas od času v Lidlu při nějakých akcích, plechovková se mi neosvědčila. Tahini pastu udělám normálně z opražených sezamových semínek, která mixnu s olivovým olejem. Pak skladuju v lednici, vydrží dost dlouho. V kombinaci s lidlovou cizrnou je to večeře do dvou minut - rozmixuju obsah sklenice s velkou lžící tahini, maximálně dosolím, dočesnekuju, občas trochu papriky.
Pokud beru cizrnu „suchou“, tak ji namočím a pak uvařím.
Vyrabim si sama, ale z konzervovane cizrny (v nemecku stoji 50 centu). Konzerva cizrny, lzice tahini, dva strouzky cesneku, pul lzicky rimskeho kminu, stava z jednoho citronu, dve lzice olivace. Mixuju ve smoothie mixeru, dokonala konzistence.
Dámy, nemáte nějaký osvědčený vychytaný recept na domácí humus? Případně nějaké další přidané ingredience, kterými jste klasiku dovedli k dokonalosti?
Dotaz číslo dvě, pokud nepoužiji cizrnu z plechovky, ale přes noc namočenou, musí se i ta vařit, nebo lze rovnou mixovat?