Domácí humus

Nmdl
2.6.18 13:02

Domácí humus

Dámy, nemáte nějaký osvědčený vychytaný recept na domácí humus? Případně nějaké další přidané ingredience, kterými jste klasiku dovedli k dokonalosti? :)

Dotaz číslo dvě, pokud nepoužiji cizrnu z plechovky, ale přes noc namočenou, musí se i ta vařit, nebo lze rovnou mixovat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
464
2.6.18 13:03

Bohužel, humus znám pouze kupovaný… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
2.6.18 13:18

Cizrnu vždycky vařím. Neuvařená mi vůbec nechutná, smrdí a ta konzistence je divná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
2.6.18 13:26

Já když jsem hodně líná, beru takovou tu ve sklenicích, co prodávají čas od času v Lidlu při nějakých akcích, plechovková se mi neosvědčila. Tahini pastu udělám normálně z opražených sezamových semínek, která mixnu s olivovým olejem. Pak skladuju v lednici, vydrží dost dlouho. V kombinaci s lidlovou cizrnou je to večeře do dvou minut - rozmixuju obsah sklenice s velkou lžící tahini, maximálně dosolím, dočesnekuju, občas trochu papriky.

Pokud beru cizrnu „suchou“, tak ji namočím a pak uvařím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
2.6.18 13:28

Vyráběla jsem ho, ale vždy byl lepší ten kupovaný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
2.6.18 13:42

Vyrabim si sama, ale z konzervovane cizrny (v nemecku stoji 50 centu). Konzerva cizrny, lzice tahini, dva strouzky cesneku, pul lzicky rimskeho kminu, stava z jednoho citronu, dve lzice olivace. Mixuju ve smoothie mixeru, dokonala konzistence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí