Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Ou nechci se ji zbavit proboha. Chci ji postupně naučit na venek s tím ze by šla třeba večer domu. Kdybych měla na výběr byla by stále doma a valela se v posteli.
A proč to vlastně nejde? Je to kočka, záchod má doma, je na rozdíl od psa míň náročná na společnost i vydrží dýl sama doma, tak o co jde?
Já měla doma 17 let (jinak jsem pejskař) a ven jsem ji pouštět nechtěla, bála bych se o ni. A když mě manžel ukecal a já odstranila na čas zarážku z okna, aby mohla na dvorek, začala mi domů nosit živé hračky
(myš, co jsme pak nemohli 3 týdny chytit do pasti),tak to zůstalo tak, jak bylo. Naštěstí byla plachá a z dvorku neodešla. A měla doma vždy psího kámoše, ale já byla jinak v klidu.
@Lucinkaamimi píše:
@elpiska ano stehuju se tam také
nez ji vypustis ven, nech si ji nekolik tydnu v dome zavrenou, aby pochopila, ze je tam doma.
Nasi se taky stehovali z bytu do domku a snazily se kocky udrzet uvnitr, ale v tom domku se zahradou to neslo. Jednu kocku jim prejelo auto. Ostatni si zvykly dobre. Ja myslim, ze je dost rozdil mezi pristupem k vnitni a venkovni kocce. Kdo ma venkovni kocky, tak nejak pocita s tim, ze se kocka muze zmizet. Chovatel vnitrni kocky ji vnima casto jako clena domacnosti. Zase dost lidi si mysli, ze ciste vnitrni kocky jsou chudinky. Ty vnitrni kocky se zase dozijou vyssich let.
@Oriseka píše:
Nasi se taky stehovali z bytu do domku a snazily se kocky udrzet uvnitr, ale v tom domku se zahradou to neslo. Jednu kocku jim prejelo auto. Ostatni si zvykly dobre. Ja myslim, ze je dost rozdil mezi pristupem k vnitni a venkovni kocce. Kdo ma venkovni kocky, tak nejak pocita s tim, ze se kocka muze zmizet. Chovatel vnitrni kocky ji vnima casto jako clena domacnosti. Zase dost lidi si mysli, ze ciste vnitrni kocky jsou chudinky. Ty vnitrni kocky se zase dozijou vyssich let.
kocka v dome muze byt polovenkovni. Nase kocky jsou ted venku na slunicku, dovadeji na zahrade. V noci s nami spi v posteli, kterou si samy vyberou.
A musi chodit domaci kocka ven? My mame dva domaci, barak, zahradu. Ven je nepoustime, at se toulaji. Nechci v baraku tulaky. Kdyz je hezky, sucho, tak se se starsim Britakem projdeme po zahrade a terase. Kdyz byl snih, tak se chtel za deckama podivat ven, nechal se vozit na bobech, protoze snih byl na pacicky studeny. Obejdou zahradu, podiva se a chce domu. Mensi je obyc. zachranene kote. Ten chvilku zil venku. Kdyby ho muz nedonesl, tak byl bezdomovec polni. Je takovy vdecny. Jak otevru dvere na terasu, tak zdrha do podkrovi. Asi ma strach, ze ho taky vyhodime.
Nasim vyhovuje, ze jsou doma v bezpeci.
Chápu že se stěhuješ i s kočkou ale proč nemůže být zatím tedy doma, než si přivykne a pak jí pomalu pouštět ven? Nemůžeš ji najednou vyšoupnout ven, bude z toho jenom vykulená a ztratí se. Nech jí pár týdnů doma pomalu seznamuj s druhou kočkou i se psem a bude to v pohodě
@Žirafa 69 protože ji přítel doma nechce, je tam strašně malý prostor a bydlí tam další členové domácnosti takže to není jen moje rozhodnutí.
@Anonymní píše:
@Žirafa 69 protože ji přítel doma nechce, je tam strašně malý prostor a bydlí tam další členové domácnosti takže to není jen moje rozhodnutí.
A doteď jsi bydlela kde? Chápala bych, kdyby byl přítel alergickej, ale toto nepochopím. Kočka nezabere tolik místa. Kočku bych spíš někomu darovala. Stěhovat se mezi cizí lidi a ještě ji vyšoupnout na zahradu.
@Janli píše:
Takhle tragický to fakt není. Jestli je to obyčejná vesnická kočka, tak bude šťastná, že je venku. Takových jsem pár měla. Kočky, co prožily pár let v paneláku, byly naprosto happy z života venku.
přesně, zbytečně z toho nedělat drama
Ja bych svs zvirata neomezovala na ukor nekoho jineho jen proto, ze se mu neco nelibi. Nastesti mam po svem boku muze, ktery me ma rad i s mymi zviraty a ani ve snu by ho nenapadlo me nutit treba nechat venku psa, nebo dat pryc jakekoliv me zvire.
jsou to mi clenove rodiny a bud me chce s nima, nebo nechce.
Rozhodne bych spis hledala novy domov kocce, ktera je zvykla bydlet rok v byte, nez ji nutit byt venku.
A jeste takova vsuvka - kde mas jistotu, ze bude moct chodit dovnitr?
@Anonymní píše:
@Janli samozřejmě. Stěhovat se budu asi za měsíc a půl a do té doby půjde ještě než odejdu. Jen tak ze zajímavosti nevíte kolik to stojí? Asi kolem 1000kc ne za kočku a kocour je méně ne?
Včera jsme nechali kastrovat kočku, stálo to 1800. Jinak máme 2 kočky. Starší 8 let, přes léto se domů chodí v podstatě jen najíst a někdy vyspat. V zimě chodí ven jen na chvilku, nemá ráda zimu. Mladší je 8 měs. a minulé léto a podzim byla malá a ven se bála, max. seděla na schodech či vylezla na strom u domu. Nyní až se zahojí po kastraci, jí budu postupně pouštět ven, tak jak bude chtít…nenásilně a předpokládám, že si postupně navykne. Jinak se psem se malá snese lépe než ta starší. Pes je venkovní, jen v mrazech chodí domů. Proč musí být kočka najednou venku? Jednou z možností jsou i dvířka pro kočku ve dveřích, pokud to samozřejmě jde. Nevím, kde bydlíte…
Jinak v bytě starší kočka občas prská na tu malou, zvláště když sedí na jejím ístě
. Ale neperou se.
Stoji za to tenhle chlap? To asi nebude idealni partner. Ted mu vadi zvirata doma, pak ti bude zakazovat jine veci.
@Anonymní píše:
No tak to bude úplně venkovní, ne že si ji vezmeš domů. Přítele bych poslala do oběhu, pokud nechápe že máš závazek k zvířeti. Postupně by si to možná sedlo ale nejde to hned jí prostě nechat venku..
Zkus ji někomu darovat na inzerát A modli se, aby příteli nevadilo příště něco jiného, třeba ty.
@Anonymní píše:
Jo kvůli chlapovi…chápu ten prostor, ale kdyby mě chlap „nebral“ i s mým členem rodiny, tak se nestěhuju. Ale tak to má já, no.