Domácí kočka ven

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66816
6.3.21 11:25
@kolibrik1 píše:
Nenosí vám pak domů klíšťata a jiné? Taky bych naši ráda víc pouštěla, ona by i ráda šla. No ale když ji pak vidím, jak je schopná mít na sobě 3 lezoucí klíšťata, který by pak sklepala tady na sedačku, no tak to děkuju pěkně. Zatím nic z přípravků, obojků nezabralo. Maximálně tak, že se nezakousli do ní, ale na srsti byli. Je tedy dlouhosrstá. Jen zjišťuju jiné zkušenosti.

mame ty, co mam v profilovce, klistata nase kocky mivaji, vytahuju je pinzetou. Obcas mame kliste i my (mozna z kocky, mozna z pobytu venku). Tomu se nevyhnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
6.3.21 11:33
@Janli píše:
Takhle tragický to fakt není. Jestli je to obyčejná vesnická kočka, tak bude šťastná, že je venku. Takových jsem pár měla. Kočky, co prožily pár let v paneláku, byly naprosto happy z života venku.

Zdědila jsem obyčejnou dvouletou kočku, která žila v paneláku. Je to pět let a kočka, i když může ven na zahradu a chodí tam ráda, tak většinou přebývá doma. Sama tam vydrží jen večer, ale i tak se za hodinu cpe domů. Ale zakladatelka se stěhuje s ní, tak snad ohlídá, aby to venkovní bytí nebylo násilné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106645
6.3.21 11:34
@Anonymní píše:
@Žirafa 69 protože ji přítel doma nechce, je tam strašně malý prostor a bydlí tam další členové domácnosti takže to není jen moje rozhodnutí.
stehujete se do baraku se zahradou a je tam malý prostor ?
My mame dve Rocky v garsonce a vejdeme se krasne všichni .
@Anonymní píše:
@Žirafa 69 protože ji přítel doma nechce, je tam strašně malý prostor a bydlí tam další členové domácnosti takže to není jen moje rozhodnutí.

a kocka je tvoje nebo jeho, ze si dovolí rozhodovat, kde bude?
A to ti jako nevadí…az ti ji přejede auto, bude taky v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14649
6.3.21 11:57

@Parninas tak oni ji samozřejmě nevykopli, řešili to hodně kor když už byla stará. Ale po nějaké te zvykacce na novém místě sama začala poznávat okolí a teď se domu přijde přes den najíst napít potulit a hned se zase otira o dvere ze chce ven :palec:

A samozřejmě v noci doma prespava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
6.3.21 12:08
@Anonymní píše:
@Ou nechci se ji zbavit proboha. Chci ji postupně naučit na venek s tím ze by šla třeba večer domu. Kdybych měla na výběr byla by stále doma a valela se v posteli.

Tebe nuti nový partner zbavit se kočky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
6.3.21 12:12
@Semtex píše:
@Parninas tak oni ji samozřejmě nevykopli, řešili to hodně kor když už byla stará. Ale po nějaké te zvykacce na novém místě sama začala poznávat okolí a teď se domu přijde přes den najíst napít potulit a hned se zase otira o dvere ze chce ven :palec:A samozřejmě v noci doma prespava.

Já to nemyslela zle vůči tvým známým. :kytka: Dali jí tu volbu a ona si vybrala. Předpokládám, že kdyby jim celý den škrabala na dveře, tak ji nenechají venku žejo.
Já spíš narážím na to co píše zakladatelka. Že ona pravděpodobně nebude mít tu možnost dát jí vybrat. Prostě se bude muset modlit za to, aby se ta její číča přizpůsobila.

• Citovat
  • Upravit
34322
6.3.21 12:41
@Anonymní píše:
@Kelsey nevadí doteď sme v bytě i s kočkou ale špatně jsem to napsala. Přítel chce pro kočku víc místa a tam to bude extrémně malé i pro nás dva tak by bylo pro ni lepší aby měla prostor jít i ven takhle to myslel.

Tady někdo pěkně kecá, buď ty nám, nebo přítel tobě.

Takže za prvé, stanov si podmínky tvého stěhování a pokud to je kočka uvnitř, bude kočka uvnitř. Je to tak složité…? Zas tak strašný požadavek to není.

Druhá věc je, jestli by to kočka zvládla, a to za mě úplně v pohodě. Všechny kočky jsem měla od koťat cca do roka doma, pak se vykastrovaly a pak teprv šly ven. Zvládnou to.
ALE. Ven se nesmí dávat v zimě, chce to už teplo. Nejdřív si musí zvyknout doma, tj. mít ji minimálně týden dva doma - spíš déle, třeba měsíc. Ať si fakt zvykne. Pak otevřít dveře nebo okno a nechat si ji samostatně vykouknout, povylézt a zase zalézt.
Tohle může dost narušit ten pes, co tam bude venku. Ten by měl být v tomhle okamžiku někde zavřený, ať kočku nezažene někam pryč.
Kočka musí mít klid a cítit se v bezpečí, aby si zahradu a okolí pořádně pomalinku okoukla.
A pak je ideální brát kočku i domů, nechat jí volný vstup do domu, jak chce.
Ono to v létě, kdy jsou všude dveře dokořán, stejně tak skončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106645
6.3.21 12:47
@Anonymní píše:
@Kelsey nevadí doteď sme v bytě i s kočkou ale špatně jsem to napsala. Přítel chce pro kočku víc místa a tam to bude extrémně malé i pro nás dva tak by bylo pro ni lepší aby měla prostor jít i ven takhle to myslel.

takže ven nemusi, jen když se ji to bude libit. Takhle to tedy je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
6.3.21 12:53

Meli jsme kocku do roka doma, pak jsme ji pousteli ven, na noc jsem vzdy chtela, aby byla doma, coz se asi 2× porusilo, kdyz neprisla ani na zavolani, jinak kdyz je venku teplo, tak pres den chodila malo domu, ale jakmile bylo chladneji, nebo prselo, venku vydrzela chvilicku a zdrzovala se spis doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
6.3.21 13:03
@Jindřiš píše:
Meli jsme kocku do roka doma, pak jsme ji pousteli ven, na noc jsem vzdy chtela, aby byla doma, coz se asi 2× porusilo, kdyz neprisla ani na zavolani, jinak kdyz je venku teplo, tak pres den chodila malo domu, ale jakmile bylo chladneji, nebo prselo, venku vydrzela chvilicku a zdrzovala se spis doma.

jj, jsou to rosnicky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
6.3.21 14:02

@kolibrik1
Nám klíšťata domů nosí, ale chce to jen častější kontrolu a připlatila jsem si za lepší kapku za krk u veterináře (tuším 800 na 3 měsíce), která vždy i odčerví, a klíšťata na něm umírají.
Bojuju s tím taky, protože mi to není úplně příjemné :D ale už jsem tak nějak obrněná.
Jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.21 18:23

Ja mam 2 ciciny, kdyz jsem odesla od byvaleho pritele tak jsem si je vzala, ale dala k nasim(nastesti jim to nevadi a maji je radi) a vim, ze jsou v dobrych rukou. Bydlim s pritelem ktery doma nechce zadne zvire a kdyby, tak venku.Obe jsou bytove, ja bych je nikdy nepustila ven, protoze nejsou zvykle, lekly by se a utekly.Ja bych mela o ne strach.

• Citovat
  • Upravit
33487
6.3.21 20:33
@Anonymní píše:

Tak ji uděláte možnost jít ven i dovnitř.
Ať si chodí jak ona chce.
Dcera se v listopadu stěhovala k příteli se dvěma kočkama.
On má psa a kočku. Ve dveřích mají východ x vchod, ty lítačky.
A tento týden se jedna z nich odvážila jít na zahradu a dnes ta druhá.
Nechala bych to na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
8.3.21 00:35

Postupně určitě ano. Chodit s ní na krátký úsek, postupně čas prodlužovat. Když jsme se stěhovali z bytu, naše si postupně zvykly být na zahradě i delší dobu. Ale jdete na to pomalu postupně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.23 20:41

Kočka v bytě

Dobrý den chtěla bych se zeptat pořídila jsem si kocourka a bydleli jsme v domečku tam jsem ho poustela ven je zvykli být venku ale teď se stehujeme do bytu kde budeme v 1 patře a já se bojím jak ho budu pouštět ven jak budu vědět ze tam je, pan majitel si nepřeje v bytě zvířata takže nemuzu mít variantu ze bych z něho udělala domácí kocku proste to nejde tak jsem premyslela ze bude normálně chodit ven i v novém bytě ale nevím jak se bude ozývat poradíte mi prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný