Domaci kynute buchty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
22315
19.1.07 12:36

Domaci kynute buchty

Pomoc pomoc

holky, jak se delaji domací kynute buchty???? MAte nejaky zarucene nejlepsi recept????

Mam doma hodne tvarohu, a tak jsem si rekla ze je udelam, ale v zivote jsem to nedelala......

hlavne mi nepiste at koupim v prasku.......

Dikes
KAtka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
449
19.1.07 13:14

Ahoj Káťo, asi před týdnem jsem je taky dělala,tady podle toho receptu

http://www.apetitonline.cz/…_buchty.html

musím říct, že ačkoli nejsem žádná velká kuchařka, moc se povedly, i manža, který na sladké není zblajnul půl pekáče :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
632
19.1.07 13:19

Ahojky, zkusim to, ale já dělám těsto spíš od oka…
Takže na 1 kg mouky je 1 kostka droždí (42 g), cca 0,5 l mléka, 2 vejce, cukr asi tak 100 - 150 g a 1 Hera, trochu soli - myslim že by ti stačilo z 1/2 kg mouky - jéje hladká mouka samozřejmě. Umíš kynutý těsto? Nejdřív kvasnice do hrnku rozdrobit, posypat lžičkou mouky a lž.cukru zalít vlažným mlékem a nechat až začne kynout. Pak nasypat mouku do mísy, doprostřed udělat důlek, do něj cukr, rozpuštěnou Heru, vejce (bacha na Heru ať neni horká) a pak nalít kvásek. Po povrchu trochu posolit. Pak se začne míchat zprostředka, postupně se přidává mléko a pak se to musí pořádně vymíchat až je těsto hladký. Toť vše a a nechat vykynout. Přeju dobrou chuť!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
6.2.14 13:04

Chci zítra udělat kynuté buchty podle výše zmíněného receptu na apetitonline. Jde mi o to, že nemám klasický, ten malý, hluboký pekáč. Jen plech na lité buchty. To je asi velký a nízký, že? Nebo máte zkušenosti, že to jde i na plechu? Díky za info. Nerada bych se dělala s těstem a náplní, aby to pak letělo do koše. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
6.2.14 13:07

Já dělávám i do plechu, když ti nevyjdou buchty na celý plech nevadí to ničemu jen ta poslední řada bude z jedné strany kulatá a ne hranatá(ale je to jedno stejně se to vždycky sní :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
6.2.14 13:11

@cizova Tak prima, to jsem potřebovala vědět. :) Díky! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
6.2.14 13:32

Já občas použiju skleněný zapíkací misky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
6.2.14 13:34

@Verunecka289 To mě taky napadlo. Mám jednu kulatou a jeden ovál, ale to je blbý, ne? :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
6.2.14 13:44

@Kapaz proooč? já pekla i v kulaté :mrgreen: je to jen o tom že ty buchty budou jinak tvarované ale chuťově se nic nezmění takže prostě peč v čem máš možnost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
6.2.14 13:47

@ka-tka mám doma pekárnu na chleba a zvykla jsem si všechna kynutá těsta dělat v tom… pak to jenvykýbluju a udělám, co zrovna plánuju

minule jsem dělala knedlík, manžel mi nevěřil, že bude jako z obchodu a pak konstatoval, že je lepší :mrgreen:

na víkend plánuju makový závin :)

vždy si na netu najdu „…z pekárny“ a je toho už spoustu i s komentářem, jak to chutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
6.2.14 13:54

Taky mám b plánu dělat v pekárně. A doufám, že nebude vadit sušené droždí. Ten kvásek bokem neumím, všechno to jen nasypu do pekárny a zatím mi těsto vyšlo vždycky dobře, tak snad se zadaří. A zkusím asi ty zapíkací mísy, plech mi přijde nízký. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
6.2.14 15:18

@Kapaz já taky měla každou jinak „šišatou“ ale však to nedělám na výstavu ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí