Domácí učení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jahuhudka
26.9.18 22:18

@Ancek ano jde jen o administrativni krok

• Citovat
  • Upravit
3
10.12.18 16:31

domácí vzdělávání od září

ahoj, plánujeme od září 2019 u syna domácí vzdělávání, máme skvělou učitelku a a hledáme další 1-3 děti do party, nejlépe 1. nebo 2.ročník, lokalita Plzeň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.21 11:28

V září mi nastupuje syn do první třídy. Je velké riziko, že bude mít problémy (podle psycholožky hrozí dyslexie a dysgrafie), má problémy s pamětí, pozorností…
Je to dítě, co bude ve státním školství trpět a neomlouvam ho, je mi líto i učitelky. Pohybuji se ve školství, tak mám dost jasnou představu.
Už delší dobu si pohrávám s myšlenkou, že bychom mohli zkusit domácí učení.
Hledám zkušenosti toho, kdo tím prošel.
Teď nastoupí do školy, ale pokud to nepůjde, tak potřebuji plán. ;)

• Citovat
  • Upravit
37131
8.8.21 11:45
@Anonymní píše:
V září mi nastupuje syn do první třídy. Je velké riziko, že bude mít problémy (podle psycholožky hrozí dyslexie a dysgrafie), má problémy s pamětí, pozorností…
Je to dítě, co bude ve státním školství trpět a neomlouvam ho, je mi líto i učitelky. Pohybuji se ve školství, tak mám dost jasnou představu.
Teď nastoupí do školy, ale pokud to nepůjde, tak potřebuji plán. ;)

A co asistentku? Já bych doma neučila, to bude ještě horší do budoucna, dítě bude úplně separované od vrstevníků, ve škole spíš okouká chování ostatních a přizpůsobí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30314
8.8.21 11:50
@Anonymní píše:

Pokud narazíte na šikovnou učitelku, nebude mít problém. S těmito dětmi už má většina učitelek hodně zkušeností a umí si poradit, aby to dítku šlo, bavilo ho to a naučilo se co je třeba.
Pokud se chceš něco dozvědět o domácím vzdělávaní koukni na FB na skupinu domácí vzdělávání. Já bych teda do toho po loňské zkušenosti s distanční výukou nešla. Dětem chybí kolektiv a ten doma těžko nahradíš. Navíc u mých dětí hodně funguje snaha trumfnout ostatní spolužáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.21 11:52
@Kriss Tina píše:
A co asistentku? Já bych doma neučila, to bude ještě horší do budoucna, dítě bude úplně separované od vrstevníků, ve škole spíš okouká chování ostatních a přizpůsobí se.

Na AP by dosáhl, ale ve třídě už je několik dětí s AP, tak mu ji poradna nenapsala.
Tady nejde o chování, ale o učení.
Separace bych se nebála. Jsou kroužky. Má sourozence.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.21 11:55
@Aspera píše:
Pokud narazíte na šikovnou učitelku, nebude mít problém. S těmito dětmi už má většina učitelek hodně zkušeností a umí si poradit, aby to dítku šlo, bavilo ho to a naučilo se co je třeba.
Pokud se chceš něco dozvědět o domácím vzdělávaní koukni na FB na skupinu domácí vzdělávání. Já bych teda do toho po loňské zkušenosti s distanční výukou nešla. Dětem chybí kolektiv a ten doma těžko nahradíš. Navíc u mých dětí hodně funguje snaha trumfnout ostatní spolužáky.

Syn to má naopak. Pokud je velká konkurence, tak se stáhne do sebe, prohlásí, že je hloupý a přestane pracovat.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
8.8.21 12:22
@Anonymní píše:

a nebylo by lepší spíš hledat lepší školu? Takových co umí pracovat s poruchama učení a pozronosti je docela dost, včetně veřejných škol, tak jako tak se tvůj syn musí naučit kompenzovat to co dostal do vínku, což zrovna v domácím vzdělávání jde docela složitě.

A stejně tak funguje jako dobrej nástroj asistence u dětí, co potřebují více podpory.

To fakt není buď strašidelná škola plná vyhořelých úč nebo sluníčkové domácí vzdělávání. Navíc to aby fungovalo rozumně, tak k tomu potřebuješ komunitu dalších rodin aby syn nebyl jen zavřený s tebou v době, kdy fakt potřebuje vrstvevníky.

A teda pokud si spočítáš náklady na domácí vzdělávání - což znamená výpadek tvého příjmu, tak to i ta soukromá škola vyjde levněji…

Mimochodem - proč si to neřešila dřív, než v srpnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11206
8.8.21 12:28

Zaprvé bych udělala plán, aby to ve škole šlo. Pokud k tomu přistupuješ tak, že to ve škole asi nepůjde, je možné, že to půjde hůř než by mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5921
8.8.21 12:37

Já to vyřešila speciální logopedickou školou. Holky jsou spokojený, málo děti ve třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.21 13:14
@jita22 píše:
Zaprvé bych udělala plán, aby to ve škole šlo. Pokud k tomu přistupuješ tak, že to ve škole asi nepůjde, je možné, že to půjde hůř než by mohlo.

Co si představit pod plánem, aby to šlo?
;)

@mamule42 ale takove školy všude nejsou. Nejbližší máme 60 km. Takže tímto směrem to nejde.

• Citovat
  • Upravit
34322
8.8.21 13:30

Zeptej se na Fb ve skupine, tam jsou lidi, co uci doma.

Ja bych dala ke zvazeni jeste nejakou „alternativni“ skolu - Montessori, Waldorf, komunitni. Mrkni co mate u vas. Musi tam byt schopni lidi, jen nazev nestaci.
Tam bude mit individualni pristup, min deti, vic pohybu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.21 13:46
@Lucie_Sx píše:
Zeptej se na Fb ve skupine, tam jsou lidi, co uci doma.Ja bych dala ke zvazeni jeste nejakou „alternativni“ skolu - Montessori, Waldorf, komunitni. Mrkni co mate u vas. Musi tam byt schopni lidi, jen nazev nestaci.
Tam bude mit individualni pristup, min deti, vic pohybu atd.

Není v dosahu. Vše je 30 km a víc.

• Citovat
  • Upravit
2586
8.8.21 14:24

Já bych syna do školy posílala, i když je mi jasné, že ho stejně budeš muset většinu věcí naučit doma. Mám zkušenost s dětmi z domácího vzdělávání. I jedna má kamarádka učila děti doma, protože často cestovali, pak se jednou dostala do nemocnice a manžel málem nechal děti propadnout. Pokud není nějaký zvláštní důvod (statek v horách, právě to cestování, hodně vyhraněné smýšlení rodiny atp.) dítěti podle mě škola spíš prospěje než ublíží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
8.8.21 18:08

Co zkusit běžnou, ale malou, třeba vesnickou školu?

Tady poblíž máme vesnickou školu, kam děti dojíždějí i z daleka. Úžasný přístup, takové rodinné prostředí, každý zná každého. Můj synovec tam nastoupil v první třídě. V té době měl „jen“ ADHD v celkem těžké formě. V průběhu se přidaly ještě nějaké dys poruchy. Měl asistentku, která ve třídě měla ještě dvě děti. Přesto kluk vše bezvadně zvládnul. Letos přestupuje na víceleté gymnázium.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin