Rozmazlenost a sobeckost?!

2950
22.9.18 20:50

Ptala ses ji proč tam brečí a nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
744
22.9.18 20:51

Zeptala bych se učitelky jak to mysli. Co mě napadá - je jedinacek? Je zvykla mít te pro sebe? Možná ze byla zvykla vzhledem k veku mít pro sebe větší díl učitelky pozornosti, což teď proste není možné, tak si vymrcuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
22.9.18 20:52

Nemáte novou učitelku? Neštvou ji mrňata? Zkus je jí zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
22.9.18 20:57

taky bych se zeptala učitelky…a taky i holčičky..kamaradka ma takhle dceru ktera je taky hrozne hodná super, funguje ale ve školce hruza… u nich je to nejspis tím že kamaradka se ji opravdu venuje a vícemene den se řídí podle dcerky..ve školce se ji nikdo dospělý nevenuje a ona si s detmi neumí hrát a má taky problem s menšíma detma - protože je jedinaček a je zvykla pouze na komunikaci s dospelákama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
22.9.18 20:58

malé jsem se ptala, říká, že chtěla mě. Jedináček je, ale myslím, že jsem na ni i tvrdší než taťka,ale i přesto preferuje spíše mě. Učitelky jsou stejné. Loni ji chválily jak krásně mluví, spoustu si toho pamatuje, jen je stydlivěhší..nebo spíše dokud se rozkouká. Zakl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
22.9.18 21:00

@alvicek je divny ze o prázdninách byla jinde a tam byla ok. Zeptala bych se zda by chtěla jinam a zkusila když tak zařídit jinou školku…musíš komunikovat hlavně s ni a poradit se i s ucitelkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.18 21:03

Prosím nechte anonym, popisuju dceru kamarádky a nerada bych, aby si ji někdo spojil. Dcera kamarádky první rok ve školce pohoda, byla tam nejmenší a zvládala všechno, byla chválená. Další rok začaly velké problémy, holčička prostě žárlila na všechny menší děti, protože přišla o tu svou roli „nejmenší, ale šikovná, roztomilá…“, doma vyloženě zle říkala, že učitelka chová jiné děti než ji a to nesmí. Nevím přesně, jak se to řešilo dál, ale hočička je teď v první třídě a prý se taky snaží učitelku si „zabírat pro sebe“.

• Citovat
  • Upravit
30952
22.9.18 21:04

@alvicek zeptala bych se ucitelky, co tim mysli, jak se to projevuje a kde si ona mysli, ze je problem. Jinak s tim placem bude problem, ze breci ostatni deti. To strhne i dite, ktere by jinak nebrecelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
22.9.18 21:05

@axelina a jak to teda řeší ve školce, vyčkávají? učitelky se na mě koukají, jako bud s tím něco udělejte, tohle se tak nedá. Ale co? Já s ní nemám jediný problém:-( No učitelka na mě teď vyrukovala, že četla kdesi článek a ten odpovídá přesně malé, že tam právě psali o te rozmazlenosti a sobeckosti…no věnovat se ji snažím,ale to sem myslela, že je správně..ne že ji nechám plout životem sama…jezdíme na výlety, pracujeme na zahrádce, sportujeme…není to dítě televize, tabletu a mobilu:-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
22.9.18 21:06

@alvicek věnovat se samozřejmě ano. A hraje si někdy doma i sama, naprosto bez tvé asistence?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
22.9.18 21:07

@alvicek pokud k ni přistupují jako ze je rozmazlena tak to se nedivim ze ji se tam nelíbí a do budoucna se ji tam líbit nebude - to bývají učitelky typu musí si zvyknout atd a dítě cítí ze učitelky mají takový přístup a proste tam nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
22.9.18 21:09

Bydlíme na dědine, kde je jen jedna školka a docela chválená. Změnu bych brala až opravdu jako poslední možnost. Malé děti plakaly,ale ty už přestaly a plače jen naše. Prej se tam chová opravdu jako rozmazlenec, stoupne do rohu a že tancovat/zpívat/tvořit nebude a řve. Jako bych jim ve dveřím podala jiné dítě. S malou to řeším, vždy slíbí, že už bude hodná, že zlobit nebude. Ale ráno otevře oči a už se slzičkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
22.9.18 21:12

@Peta02 to zas ano, má svoji herničku, kde zaleze a hraje si, skládá kostičky, maluje, miluje zvířata,takže vždy všechny rozloží a já o ní třeba hodinu ani nevím…za zadkem mi nestojí. Ví, že třeba musím uvařiz nebo uklidit a nechá mě. den ji nepodřizuji, jen se s ní snažím být co nejvíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
22.9.18 21:28
@alvicek píše:
Bydlíme na dědine, kde je jen jedna školka a docela chválená. Změnu bych brala až opravdu jako poslední možnost. Malé děti plakaly,ale ty už přestaly a plače jen naše. Prej se tam chová opravdu jako rozmazlenec, stoupne do rohu a že tancovat/zpívat/tvořit nebude a řve. Jako bych jim ve dveřím podala jiné dítě. S malou to řeším, vždy slíbí, že už bude hodná, že zlobit nebude. Ale ráno otevře oči a už se slzičkama.

No a je takový problém ji potulit a nechat být, ať se zapojí, až bude chtít? :nevim: Jako to ta učitelka neumí s takovým dítětem pracovat? Přece ona na to má vzdělání, praxi, tak ona by měla být ta, která najde řešení, ne rodič, který tam ani tou dobou není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
22.9.18 21:32

Moje dcerka dlouho bojovala se slzami při loučení, šla s pláčem, který ale zmizel hned co mě ztratila z očí. Teď jsem ji připravovala na to, že tam budou malinké děti, které jsou nové, že budou plakat, ale že se jim tam určitě bude brzy líbit …
Aby z toho nebyla rozhozená, ona je velmi empatická k ostatním. Taky jim odešla asi polovina starších dětí do předškoláků, takže teď je mezi těmi staršími v tomto oddělení naopak ona. U nás ale učitelky motivují, podporují, děti chválí. Mám je ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin