Zvykání a pláč ve školce

585
26.9.18 12:12

Tento problém jsem neřešila. Syn je také od září ve skolce 3 roky a hodně plakal tedy už při vstupu do šatny. Naše dětská dr. Je i přes homeopatika a doporučila mi Pulsatillu 15 a uz vůbec neplace a je v klidu tak vyzkoušej třeba to pomůže. Jinak na webu svet homeopatie. Cz jsou rady jak bez place do školky jsou tam i jiné homeopatika dle dítěte a povahy tak se podívej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14
26.9.18 12:16

Děkuji za radu, možná po tom sáhnu. Jsem z toho trochu zoufalá, z vyprávění kamarádek jsem čekala opačnou variantu, že pláč v šatně a pak se ty děti zabaví. U nás je to ale opačné 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.9.18 12:23

Moje dcerka plakala ve školce při změně činnosti. Je úzkostná. Dokud si třeba děti hrály, byla v pohodě, jakmile měli jít na procházku, rozplakala se. Pak se uklidnila a rozplakala se až když měly jít na oběd. Bylo to o zvykání. Chválila jsem každý pokrok, pořád dokola opakovala, že je všechno v pořádku, že všechno postupně zvládne. Během měsíce se to srovnalo..

• Citovat
  • Upravit
33
7.11.19 19:33
@Miasa1 píše:
Milé maminky, obracím se k vám, protože tohle z mého okoli nikdo nezažil a ráda bych nějaké rady.
Mám 3 letou dceru, tento týden začla chodit do školky. Vždycky byla mamanek, ale hlídání u babiček, tety a tak bylo vždycky ok. Školka má 2 týdny zvykaciho režimu. Tento týden jsou tam děti jen na dvě hodiny, příští týden by měly být do poledne.
Ale o co mi jde. Čekala jsem všechny varianty. Ale tuto ne. Dcera se každé ráno do školky hrozně těší. Běží tam, zdraví deti. Ale jakmile se zavřou dveře, je cca půl hodinky klid a pak pláč, který trvá, dokud nepřijdu. Musím říct, že jsem to čekala spíš obráceně. Takhle si ale říkám, co je špatně? Každé ráno nadšení, i když teda ví, co jí čeká, ale ve školce pláč a pláč. Pry ale učitelky jsou hodně, stejně tak děti. Je tu někdo, kdo to tady taky tak měl? Pomohlo vám něco?
Děkuji :)

Dobrý den, chtěla bych obnovit. jak jste nakonec školku vyresili a kdy si mala zvykla. Máme úplne stejný problém. Děkuji za přečtení a odpověď 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.11.19 20:34

Dobrý den,

Dceři trvalo zvykani asi tři měsíce, bylo pořád pláče méně a méně. Teď zpětně to vidím tak, že si tam možná připadala odstrcena, protože s řeči byla hodně pozadu a těžce se jí tedy hrálo a seznamovalo s ostatními dětmi, které si s ní tolik nehrály, protože ji nerozumely. Teď tam chodí už rok, má tam svých pár nejlepších kamarádek, nesmím pro ni chodit před čtvrtou hodinou, jinak si nevyhraje a posílá mě domů 😃 a o víkendech zas mluví o kamarádkach že školky.. Hodně je to o přístupu učitelek, ty se s ní hodně mazlily, hrály si s ní, než se do kolektivu zapojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.11.19 20:39

Jo a co nám hodně pomohlo bylo to, že jsme si každý den po školce hrály s plysakama zase na školku. :D jak maminka doprovodí plysaka do školky, že maminka je v práci a ona mi ukazovala a svým způsobem říkala, co se tam deje a já ji pomocí plysaku ty situace vysvětlovala a ukazovala. To ji hodně uklidnilo a prvních pár týdnů to pro ni byla top hra. Ukazovala jsem ji, jak řešit různý situace, se kterými se ve školce může setkat a tak. A možná ji to trochu uklidnilo, že se cítila připravena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
8.11.19 05:57

@Miasa1 moc děkuji za odpověď. Zatím chodíme do třídy na zvykani spolu. Na dvě hodinky. Příští týden už nám to prodlouzi o hodinu. Tak uvidíme. Jsem do konce roku ještě doma tak máme čas. Ale hrozne me to překvapilo. Nečekala jsem takovou reakci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin