Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nějaký odzkoušení recept na domácí vaječný likér?
Delam zasadne bez vajec…salko, puding, rum…vsichni si mlaskaj ![]()
2 salka (nekdo karamelizuje - zavrene cca 2 hodky varis ve vode…nechas vychladit…delam podle lenosti)
2 uvarene vychladle vanilkove pudinky (davam mene mleka, aby byl vajecnak hustsi)
rum dle libosti
rozmixovat, popripade jeste precedit
at chutna! ![]()
@Lucc23 Dělám každý rok tento:
Z mléka uvaříme puding, žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme rum a vlijeme do pudingu.
3 zloutku, salko a rum podle chuti, muze se dat van.cukr..ale mi nedavame, poradne promixovat
@mogia píše:
2 salka (nekdo karamelizuje - zavrene cca 2 hodky varis ve vode…nechas vychladit…delam podle lenosti)
2 uvarene vychladle vanilkove pudinky (davam mene mleka, aby byl vajecnak hustsi)
rum dle libostirozmixovat, popripade jeste precedit
at chutna!
To ale neni vajecny liker
![]()
Vysleham 1 slazene a 2 neslazene mleka + 5 zloutku + zrnicka z vanilkoveho lusku. Cukr nedavam. Varim ale jen k bodu varu, jakmile se objevi prvni bublinka, odstavuji ze sporaku (lze i ve vodni lazni, ale dele to trva). Po vychladnuti vmicham rum podle chuti.
Mnam, uz se na neho tesim ![]()
Příspěvek upraven 14.12.16 v 11:55
Můj oblíbený recept:
5 žloutků
150 g moučkového cukru
vanilkový cukr
to vše ušlehat do pěny
fakt výborný, doporučuju
@cecetka píše:
To ale neni vajecny liker![]()
![]()
Vysleham 1 slazene a 2 neslazene mleka + 5 zloutku + zrnicka z vanilkoveho lusku. Cukr nedavam. Varim ale jen k bodu varu, jakmile se objevi prvni bublinka, odstavuji ze sporaku (lze i ve vodni lazni, ale dele to trva). Po vychladnuti vmicham rum podle chuti.
Příspěvek upraven 14.12.16 v 11:55
Mnam, uz se na neho tesim
no prve jsem psala ze delam zasadne bez vajec bo vejce nesnesu kort syrovy ![]()
je jasny, ze chutna trochu jinak nez s vejcema, ale i tak je vyborny a cela rodina me nuti kazdy rok ho delat ![]()
Ozkouseny, provereny a bezkonkurencni
Osm zloutku utreme do peny s 20g cukru krupice, vmichame salko a 1litr plnotucneho mleka. V hrnci se silnym dnem zahrivame, az dokud nezacne mirne houstnout. Nesmi se varit!!!
Pote hrnec postavime do drezu se studenou vodou a za obcasneho michani nechame vychladit. Vmichame 0,5l rumu a dve hodiny nechame stat v chladu. Pak slijeme do lahvicek.
Pri zahrivani jeste pridam vanilkovy lusk ![]()
@mogia píše:
no prve jsem psala ze delam zasadne bez vajec bo vejce nesnesu kort syrovy
je jasny, ze chutna trochu jinak nez s vejcema, ale i tak je vyborny a cela rodina me nuti kazdy rok ho delat
Proto to tepelne upravuji. Zloutky pak dodaji likeru uplne jinou chut.
@KPKristy Kdyz s nevychladi a pije se za tepla, tak je to skvele Bombardino ![]()
@cecetka píše:@KPKristy Kdyz s nevychladi a pije se za tepla, tak je to skvele Bombardino
Nezkousela jsem, ale zni to lakave ![]()
A mne staci malo, takze po sliti do lahvicek vyliznu hrnec a je mi veselo ![]()
A je teda fakt, ze se klonim k tepelne uprave. Radeji zahreju zloutky, nez bych delala vajecny liker bez vajec. To je jako tatarak z burta ![]()
Ahoj holky… pročetla jsem diskuzi a s dovolením obnovuji
ráda bych se letos pustila do domácího vaječného koňaku pro rodinu jako dárky… krom receptů, co jsem tu vyčetla bych chtěla poprosit o typ na „balení“ … do jakých dáváte lahviček, máte nálepky, mašličky…? Děkuji!
Jo a ještě bych se ráda zeptala, jakou odezvu měla nealko verze?
Já bych se přidala a ještě se zeptala,jak dlouho to tak vydrží.