Domácí žloutek do UM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Domácí žloutek do UM
Ahoj,
tchyně i její maminka mi tvrdi, ze v jejich rodine se dava domaci zloutek do UM, aby se detem posilili kosti… ze detem davali 1× za dva dny zloutek domaci do mlika…
Mala ma hypotonii na zadech, musime cvicit vojtovku, aby se zpevnila…
Nejak se mi tomu nechce verit, ze by to pomohlo.
Nemate nekdo zkusenost?
Mala ma 7 a pul mesice a zloutek ma jiz zavedeny.
Diky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak do UM jsem žloutek nedávala ani o tom neslyšela. Nahrazovala jsem ho ale místo masa do příkrmu. Samozřejmě vařený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacenka8 píše:
Tak do UM jsem žloutek nedávala ani o tom neslyšela. Nahrazovala jsem ho ale místo masa do příkrmu. Samozřejmě vařený.
Jasne… to delam taky… ale tchyne prave furt rika, at ji ho dam do mlika, ze bude silnejsi… i pritel ho jako maly dostaval…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xstrasilka píše:
@hihi22 To jako syrový?!
Ano syrovy… i muj pritel na tom vyrostl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako syrovy? To doufam ne
Zloutek je dobry zdroj zeleza a tuku vhodnych pri rustu, o tom zadna, ale stejne ti poslouzi v jidelnicku i kvalitni cervene maso, ci napriklad na to zelezo cervena repa, plnotucne mlecne vyrobky.
Dite by melo mit jidelnicek pestry, obden zloutek mi prijde uz trochu moc, ale urcite bych hlidala celkove prisun zeleza, to ma vliv na svaly a celkovy rust a vestrave by ho mel byt dostatek.
A snazila bych se to i takto podat rodine, ze ta jejich „tradice“ ma logicky zaklad, ale ze to nemusi byt jen ten zloutek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě je úplně jedno, jestli žloutek sní dítě v masozeleninovém prikrmu nebo s UM nebo samotný. Žádné zázračné účinky bych u něj nečekala. A hlavně prosím dávej vařený, jinak by místo silných kostí mohl následovat silný průjem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hihi22
tak to vůbec netuším, proč by se měl žloutek v mléce „posílit“, to je blbost…jinak teda nevím, ale na hypotonii asi strava nezabírá? Jen se ptám, žádné rýpání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hihi22 píše:
Ano syrovy… i muj pritel na tom vyrostl…
Tak syrovy ani smykem, nezblaznili se? To chteji diteti zpusobit salmonelu? Prave v domacich chovech je ji vic jak v kontrolovanych. V tom bych se velmi pevne vymezila, ze toto ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syrový teda ani omylem, fuj, to bych nepozřela, ani kdyby mi to mělo způsobit věčné mládí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adinka_2012 píše:
Syrový teda ani omylem, fuj, to bych nepozřela, ani kdyby mi to mělo způsobit věčné mládí
to jsou takové vesnické blafy z minulýho století. Salmonela je nebezpečná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hihi22 Syrový bych nedala ani náhodou!!! Dřív třeba byly jiné slepice nebo já nevím kde na tohle přišla tchýně
ale dneska bych si netroufla sníst syrové vejce kvůli salmonele která řádí snad každou chvilku. Natož dát to kojenci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syrové vejce v žádné formě! To se vůbec nesmí, jak to múže dneska vůbec někdo radit, ještě k tomu dítěti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit