Dominiky, vadí vám přezdívka Domča?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
64
22.10.22 17:45

Mě to právě vadí hlavně u kluků. Domča, Denča, Romča, Pavča, Kamča a nevím co dalšího. Když jsem byla na výletě s kamarádem a jeho bratrem Dominikem, tak jeho mamka řekla Domčo a oba jsme se otočili, je to prostě divné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.22 18:50

Moje sestra je Dominika. Říkáme ji všichni Domčo nebo Domi. Nevadí jí to.

• Citovat
  • Upravit
167
23.10.22 12:25
@Sylvania 333 píše:
Nejsem sice Dominika, ale ča mi taky vadí. Představím se jako Simona a už to jede. Simčo sem, Simčo tam, Simča říkala ap. :zed:

Můžu se jen zeptat, jak bys chtěla, aby tě lidi oslovovali? Simono? A jak ti říkají příbuzní? Děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 14:13

@Midaku Souhlas, taky jsem Michaela a v tonto je to peklo. Jako jo, hezký, ale tak pro desetiletou Míšu :D Já už jsem na to rezignovala a už sr i ve svých letech představuju Míša, protože by mi tak stejně každý říkal (mimo zaměstnání, kde mě oslovují příjmením).
Proto mi i přijde vhodnější vybírat jména podle toho, jak se s nimi potom potomkům bude žít v dospělosti. Třeba taková Eliška je krásné jméno, ale hlavně v dětství ale pak si ji představím jako nějakou čtyřicetiletou manažerku na vedoucí pozici a to pak prostě není takové dospělé jméno.

• Citovat
  • Upravit
77421
29.10.22 14:14
@Anonymní píše:
@Midaku Souhlas, taky jsem Michaela a v tonto je to peklo. Jako jo, hezký, ale tak pro desetiletou Míšu :D
Proto mi i přijde vhodnější vybírat jména podle toho, jak se s nimi potom potomkům bude žít v dospělosti. Třeba taková Eliška je krásné jméno, ale hlavně v dětství ale pak si ji představím jako nějakou čtyřicetiletou manažerku na vedoucí pozici a to pak prostě není takové dospělé jméno.
Éliška není krásné jméno, Éliška je hnusné, ušišlané a předimenzované jméno
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1344
29.10.22 14:20

@stinga To už je věc vkusu. Mně se třeba líbí, ale nikdy bych ho dceří nedala právě proto, že je dost blbé v dospělosti, v té strávíme většinu života. Podobně Anežka, Ivanka ad. Ale důchodkyň Elišek bude jednou hodně, jednu dobu se snad nedávalo nic jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
29.10.22 14:27
@miskuet píše:
@stinga To už je věc vkusu. Mně se třeba líbí, ale nikdy bych ho dceří nedala právě proto, že je dost blbé v dospělosti, v té strávíme většinu života. Podobně Anežka, Ivanka ad. Ale důchodkyň Elišek bude jednou hodně, jednu dobu se snad nedávalo nic jiného.

já vím, ano je to věc vkusu, a ano jednu dobu se dávalo snad 50 % narozených holčiček :zed: v našem pracovním kolektivu mají lidi celkem 9 holek, z toho 7 je Elišek :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
29.10.22 15:33
@Anonymní píše:
@Midaku Souhlas, taky jsem Michaela a v tonto je to peklo. Jako jo, hezký, ale tak pro desetiletou Míšu :D Já už jsem na to rezignovala a už sr i ve svých letech představuju Míša, protože by mi tak stejně každý říkal (mimo zaměstnání, kde mě oslovují příjmením).
Proto mi i přijde vhodnější vybírat jména podle toho, jak se s nimi potom potomkům bude žít v dospělosti. Třeba taková Eliška je krásné jméno, ale hlavně v dětství ale pak si ji představím jako nějakou čtyřicetiletou manažerku na vedoucí pozici a to pak prostě není takové dospělé jméno.

To já se právě představuji vždy jako Dominika, když se mě zeptají, jak chci, aby mi říkali zkráceně, řeknu Domi, Domča nikdy, ale stejně mě tak všichni oslovují. Ve škole byla Kateřina, která nesnášela oslovení Katko, upozorňovala na to a stejně jí tak všichni učitelé říkali.🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149473
29.10.22 15:45
@stinga píše:
já vím, ano je to věc vkusu, a ano jednu dobu se dávalo snad 50 % narozených holčiček :zed: v našem pracovním kolektivu mají lidi celkem 9 holek, z toho 7 je Elišek :zed: :zed: :zed:

Fakt? To je masakr :lol: tady teda Elišky a různé Elinky taky jedou, ale ne až v takovém měřítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77421
29.10.22 15:47
@Anna766 píše:
Fakt? To je masakr :lol: tady teda Elišky a různé Elinky taky jedou, ale v takovém měřítku.

mně to právě přijde, jako by byli po lobotomii a opakovali po sobě jedno jméno bez rozmyslu, ty holky mají většinou kolem 9-10 let, jedna teda už 19, její maminka už u nás nepracuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze