Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím, dnes mi přišlo oznámení o úředním psaní od soudu. Označení 9 C 1/2019-13 PR + Ž, LG 26/1. Nevíte co je to 9C? Dekuji
C je civilní spor a 9 je číslo, který má konkrétní soudce
@Anonymní píše:
Zdravím, dnes mi přišlo oznámení o úředním psaní od soudu. Označení 9 C 1/2019-13 PR + Ž, LG 26/1. Nevíte co je to 9C? Dekuji
Je to z civilního oddělení, asi rozvod? ![]()
@Anonymní píše:
Mrkni se na svoji místně příslušný soud a zadej tam tu spisovou značku - tj to co je před tím plus. Takhle jsem zjistila žalobu na nás.
Děkuju za odpovědi. Po rozvodu už jsem od srpna 2018, vše bylo dohodou ![]()
@jahuhudka píše:
https://cs.wikipedia.org/…_zna%C4%8Dka
Ale oni to hledat nebudou. Sice je to rychlejsi, ale ASI jednodussi je zalozit diskuzi a cekat ![]()
PR - platební rozkaz, Ž - žaloba. Někdo tě žaluje o zaplacení.
Úplně nejlepší je ten dopis vyzvednout a přečíst. Na platební rozkaz je třeba reagovat do 15 dnů od doručení, a to buď zaplacením (pokud dluh existuje a nebyl uhrazen ani promlčen), nebo odporem s námitkami (dluh neexistuje, dluh je splacen, dluh je promlčen, …). Pokud dlužník souhlasí s meritem, ale ne s příslušenstvím, může podat odvolání. Platební rozkaz nabývá právní moci a stává se vykonatelným exekučním titulem 15 dní po doručení, pokud na něj adresát nereaguje.
Pokud se jej nepodaří doručit (doručení fikcí je u PR vyloučeno), soud PR zruší a nařídí jednání. Což znamená na jedné straně odklad, na druhé straně prodražení řízení, a tedy i dražší příslušenství. A obsílku k jednání je již možno doručovat fikcí a neomluvená účast na jednání může znamenat rozsudek pro zmeškání (sportovní terminologii kontumační prohru).