Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nepronajala, tobě to taky nikdo za ni platit nebude
a každá matka může jít pracovat, alespoň brigádně,pokud je dítě starší než rok. Těch, které opravdu nemají hlídání je jen hrstka
Pokud bych mela byt a vedela bych ze je to matka na materske bez prace a prostredku a tatinka co se spoleha jen na soc davky? Ne vybrala bych si nekoho jineho
Ne nedala.
Nájemníky je potřeba pečlivě vybírat. Zvlášť v dnešní době.
A pokud ano, tak jedině s nějakým nájmem dopředu a kaucí. A na to by stejně nejspíš neměla, takže tím by to bylo vyřešené.
Ať se to někomu líbí, nebo ne, tak nejsem charita.
A nikomu nehodlám byt sponzorovat.
A k té práci … pracovat může každá. Ne jen sedět a čekat, co jí sociálka laskavě dá ![]()
Ale už tuším co přijde … Výmluvy na hlídání a pod ![]()
U pracující matky na MD/RD , už bych tak striktní nebyla. Tam by záleželo na konkrétní situaci.
Pronajímám byt a matce samoživitelce na dávkách bych rozhodně nepronajala, chtěla bych někoho spolehlivějšího.
Nemuze pracovat? Vzdycky se da najit spolubydleni, hlidani, at rodice, pribuzni, kamosky s detmi… uz tohle je vymluva. Takove mohou zadat o davky a statni byty… ja pracovala od 9m ditete, platila najemn12k se vsim. Bez davek. Jde to. Pronajimam jedne takove, ale je schopna a maka.
Děkuji, zatím tu potvrzujete, co si myslím.
Najít si vlastní bydlení s nedostatečnými finačními prostředky není nic snadného.
A ač to pro někoho zní jako výmluva, ne každý má na to dávat chůvě 20 000, aby mu celý den, kdy je v práci hlídala dítě.
Já mám pohled z druhé strany. Jako samozivitelka s 2 letym synem jsem hledala, brala bych cokoliv trochu cenově přijatelného. Na příspěvku jsem zavyslá nebyla, měla jsem provizi pro realitku, kauci našetřenou, ale krom jedné starší paní která se smilovala mi byt nikdo pronajmout nechtěl. Zaprvé teda nevěřili že bych to zvládla platit, i když bych byt uplatila bez jakýchkoliv příspěvků na bydlení, ale co většině vadilo víc byla přítomnost malého dítěte v tom bytě, což je docela smutné, když i člověk s příjmem který platit bude si nemůže sehnat byt, protože má dítě. A nejsem takle jediná, kamarádka bydlela dlouhodobě v nájmu, všechno v pohodě, akorát se jí prodlužovala smlouva jednou za rok, a když si majitel všimnul že je těhotná tak ji už smlouvu odmítl prodloužit, že v bytě děti nechce ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji, zatím tu potvrzujete, co si myslím.Najít si vlastní bydlení s nedostatečnými finačními prostředky není nic snadného.
A ač to pro někoho zní jako výmluva, ne každý má na to dávat chůvě 20 000, aby mu celý den, kdy je v práci hlídala dítě.
Přesná výmluva, nemám na chůvu
nic jiného jsem nečekala.
Byt nemáme, sami jsme v podnájmu. A i jen teoreticky - ne, ne a znovu ne. Sama mám kamarádku samoživitelku, co pořád kňučí ať jí počkají s nájmem (hlídání má, přídavky má, alimenty má, utrácí za blbosti, na brigádu nepůjde).
Já bych si taky ráda početla názory z druhé strany.
Příspěvek upraven 09.01.19 v 10:04
@Anonymní píše:
Děkuji, zatím tu potvrzujete, co si myslím.Najít si vlastní bydlení s nedostatečnými finačními prostředky není nic snadného.
Jistě a výmluvy jsou tady
Ani to dlouho netrvalo ![]()
Je mi líto, ale teď už ani náhodou.
Jsou to 3 roky, co jsme pronajali byt samoživitelce se 3 dětma. Brala jsem to tak, že je potřeba takové ženské trochu pomoct. První asi 3 měsíce proběhly v klidu a pak to začalo. Věčné stížnosti na všechno, furt se dohodovala o slevě na nájmu, za další 3 měsíce začala platit nájemné ve splátkách a po třičtvrtě roce přestala platit úplně. Naštěstí měla smlouvu jen na rok, ale v rámci vystěhovávání byla ještě neskutečně sprostá. Nakonec nás to stálo cca 3 nájmy a spotřeby energií za ty 3 měsíce.
@Kriss Tina tak malé dítě by mi v bytě teda nevadilo, ale byt pronajimam nezarizeny, tak jestli nebude rozdíl i v tom ![]()
Jinak matce na mateřské/rodičovské bych se taky bála pronajmout, neumím si představit, co bych dělala, kdyby nezaplatila ![]()
Holky zajímala by mě jedna věc. Dělám takový průzkum. Z pohledu vás, kdo pronajímáte, daly byste nájemní smlouvu a byt matce s dítětem, která nemůže pracovat kvůli nízkému věku dítěte? S tím, že by to bydlení možná pokryly sociální dávky, pokud by je sociálka laskavě dala.
Či byste upřímně zvolily někoho méně rizikového, že nebude mít na nájem?