Nájemní smlouva pro matku na mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9100
9.1.19 10:36
@Anonymní píše:
@Keyllah Znáš nějakou školku, kde vezmou dítě, kterému nejsou dva roky? Jestli jo, tak jen řekni.

https://www.pididomek.cz/…raha/cenik-p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41534
9.1.19 10:36
@Anonymní píše:
@Keyllah Znáš nějakou školku, kde vezmou dítě, kterému nejsou dva roky? Jestli jo, tak jen řekni.

jistě, sama jsem tam měla dítko. V brně berou soukromé školy od 18m a známá měla ještě mladší dítko v jesličkách už od roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41534
9.1.19 10:37
@Anonymní píše:
@Keyllah Napsala jsem upřímnou pravdu. Když řekneš, a to nemluvím za sebe, ale celkově, že na to nemáš. Tak ti všichni poradí vyřídit si dávky, stát se přeci postará. Následovně položíš dotaz z druhé strany…

tak se ale opravdu nemůžeš divit. Pokud položíš dotaz, pronajali by jste byt někomu, kdo nejspíš nebude moct zaplatit, tak co vlastně očekáváš za odpovědi? ty by jsi v takové situaci pronajala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
9.1.19 10:51

Nám pronájem platí hypotéku, takže potřebuji bezproblematické nájemníky. Bohužel. Pro samotné matky je řešení třeba spolubydlení. Ale řešit svůj problém na úkor někoho jiného není správné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
9.1.19 10:55

V Teplicích například fungují jesle od 6 měsíců, další od 12 měsíců a ještě jsou tam lesní mikrojesle od 6 měsíců…
Chůva není jediné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.19 11:40

@sakota Tak já v Praze nežiju :)
@Šmoulice To je zvláštní, že ty soukromé v místě bydliště mi řekly až od dvou. Tolerují max. měsíc před.

• Citovat
  • Upravit
41534
9.1.19 11:45
@Anonymní píše:
@Šmoulice To je zvláštní, že ty soukromé v místě bydliště mi řekly až od dvou. Tolerují max. měsíc před.

v Brně i ve Znojmě to je jak jsem řekla, takže asi je to o tom, jak moc chceš najít ;) v kterém městě je to pro tebe potřebné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.19 11:47
@Keyllah píše:
tak se ale opravdu nemůžeš divit. Pokud položíš dotaz, pronajali by jste byt někomu, kdo nejspíš nebude moct zaplatit, tak co vlastně očekáváš za odpovědi? ty by jsi v takové situaci pronajala?

Vtip není v tom, že očekáváš nějaké odpovědi. Ale v tom, že ti to lidi tady a všude jinde radí. A když jim řekneš, že bys na to neměla, což sama moc dobře víš. Tak tě odkážou na sociálku, ať ti to zaplatí. Sama si dokážeš spočítat, že bys na to neměla či jen s odřenými ušima. A je ti jasné, že nabídky se jen pohrnou. ;)

• Citovat
  • Upravit
41534
9.1.19 11:50
@Anonymní píše:
Vtip není v tom, že očekáváš nějaké odpovědi. Ale v tom, že ti to lidi tady a všude jinde radí. A když jim řekneš, že bys na to neměla, což sama moc dobře víš. Tak tě odkážou na sociálku, ať ti to zaplatí. Sama si dokážeš spočítat, že bys na to neměla či jen s odřenými ušima. A je ti jasné, že nabídky se jen pohrnou. ;)

Tak pokud na vlastní bydlení nemám, zjišťuji jiné varianty jako spolubydlení atd. V případě nějakého týrání klidně azyl.dům než pozjišťuju, co a jak.....Co se na to podívat optikou druhé stany? dotyčná nezaplatí a? já kvůli tomu budu mít např. problémy se splácením hypo? hrozící exekuce při dalším neplacení? muset k soudu, aby neplatiče vystěhovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15616
9.1.19 11:55
@Anonymní píše:
@Šmoulice To je zvláštní, že ty soukromé v místě bydliště mi řekly až od dvou. Tolerují max. měsíc před.

A to místo bydliště je kde? Vždy se dá najít ;) jen jestli se chce …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.19 11:55

@Keyllah Brno, Znojmo… mám na druhé straně ČR.

Tachov a okolí, Bor, Planná. Ale může být i Plzeň či Rokycany třeba.

Co jsem tak obcházela dostupné školky, tak od dvou.

Jestli někdo ví o něčem v této lokalitě fungující, sem s tím.

• Citovat
  • Upravit
15616
9.1.19 12:02
@Anonymní píše:
@Keyllah Brno, Znojmo… mám na druhé straně ČR.

Tachov a okolí, Bor, Planná. Ale může být i Plzeň či Rokycany třeba.

Co jsem tak obcházela dostupné školky, tak od dvou.

Jestli někdo ví o něčem v této lokalitě fungující, sem s tím.

To chceš říct, že v takové velké lokalitě nikde neberou děti do 2 let? :mrgreen:
Prosímtě nekecej. A hledej pořádně. Spíš si myslím, že se ti to nechce platit …

Pokud je dítě mladší než 1,5 roku, tak hledej jesle ;) V takové velké oblasti jistě výběr bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
946
9.1.19 12:02
@Keyllah píše:
Tak pokud na vlastní bydlení nemám, zjišťuji jiné varianty jako spolubydlení atd. V případě nějakého týrání klidně azyl.dům než pozjišťuju, co a jak.....Co se na to podívat optikou druhé stany? dotyčná nezaplatí a? já kvůli tomu budu mít např. problémy se splácením hypo? hrozící exekuce při dalším neplacení? muset k soudu, aby neplatiče vystěhovali?

Ono má vše pro a proti. Lidi jsou sobci a zatím jsem nenatrefila moc na lidi, co by jim dítě nevadilo. Bohužel mám dítě s PAS a bylo mi řečeno, že azylák není pro takové dítě moc dobrý nápad. Hele všichni to chtěj bez práce a aby se o nic nemuseli starat. Ať už je to soukromí, klid nebo cokoliv jiného jako třeba práce.

Tolik k tomu bydlení jako má ta paní. Já ji chápu, že to nemá snadné s něco najít. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.19 12:05

@Šmoulice Tak prosím, říkej…

• Citovat
  • Upravit
carsa
9.1.19 12:36
@Anonymní píše:
Děkuji, zatím tu potvrzujete, co si myslím.

Najít si vlastní bydlení s nedostatečnými finačními prostředky není nic snadného.

A ač to pro někoho zní jako výmluva, ne každý má na to dávat chůvě 20 000, aby mu celý den, kdy je v práci hlídala dítě.

No vidíš, tak začni někomu za 20 000 hlídat dítě a hned máš na nájem!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová