Dopis tchýni

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3839
21.12.11 22:32

anonymko - bydlíte s ní? pokud ne, nevidím důvod, proč byste se s ní ty a tvá rodina nemohli stýkat jen sporadicky, a následně se nad nějaké půtky prostě povznést.
a reakci tchýně se vůbec nedivím, naopak si myslím, že reagovala ještě věcně a povzneseně na tvůj 4-stránkový výlev.
Upřímně - kdyby má mi snacha něco takového napsala (nedejbože někdy v budoucnu), tak bych teda reagovala mnohem hůř.
Nepíšeš, jaká příkoří vám tchýně působí - je to opravdu taková soda, že to nejde prostě ignorovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 22:34

MY TAM UŽ NĚJAKÝ ČAS NECHODÍME, MANŽELOVI JSEM MUSELA PŘIPOMÍNAT I NAROZENINY A SVÁTKY ABY SE ZAJÍMAL.. NECHCE TAM CHODIT.. SKORO BY TO VYPADALO, ŽE HO NUTIM.. JDE O TO, ŽE ONA SEM CHODÍ A TO ČASTO A V NEJMÍŇ VHODNÝ OKAMŽIKY, BEZ OHLÁŠENÍ… SNAŽILI JSME SE JÍ TO JEMNĚ VYSVĚTLIT, ŽE SE TO TAKHLE NEDÁ, ŽE ONA JE SAMA ALE NÁŠ JE 5, ŽE BY BYLO FAJN RESPEKTOVAT NAŠE SOUKROMÍ A ŽE TA SMS TOLIK NESTOJÍ ABY SE NEMOHLA PŘEDEM ZEPTAT… VŽDY TO VYŠLO NAPRÁZDNOA DĚLO SE I X JINEJCH VĚCÍ.. PO 7 LETECH JSEM REZIGNOVALA A NAPSALA JI VŠE NAJEDNOU ABY TO VIDĚLA JAKO CELEK, PROČ JSME NABRUČENÝ.. PROČ JI TŘEBA PROSTĚ PO 5TÉ ZA NEOTEVŘEM… A ONA NA TO JEN TO, ŽE BUDE POTŘEBAVOAT ŠTĚSTÍ NO… MI PROSTĚ NEPŘÍJDE JAKO DOSPĚLEJ ZPŮSOB ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ…

• Citovat
  • Upravit
17310
21.12.11 22:39

A psaní dopisů jo? :lol:

promiň, vím, že jsi nešťastná, ale ona je sama a je jí asi smutno. Co jí vzít někam na kafe a tam jí to vysvětlit po lopatě. Tam ti nikam nezdrhne :nevim: Pokud by ani tehdy nepochopila tak bych neotvírala dveře když by zvonila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.12.11 22:40

No ale psaní 4 stránkového dopisu a ještě s manželem napůl, mi taky nepřijde zrovna standartní řešení problémů s tchýní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.12.11 22:50
Anonymní píše:
MY TAM UŽ NĚJAKÝ ČAS NECHODÍME, MANŽELOVI JSEM MUSELA PŘIPOMÍNAT I NAROZENINY A SVÁTKY ABY SE ZAJÍMAL.. NECHCE TAM CHODIT.. SKORO BY TO VYPADALO, ŽE HO NUTIM.. JDE O TO, ŽE ONA SEM CHODÍ A TO ČASTO A V NEJMÍŇ VHODNÝ OKAMŽIKY, BEZ OHLÁŠENÍ… SNAŽILI JSME SE JÍ TO JEMNĚ VYSVĚTLIT, ŽE SE TO TAKHLE NEDÁ, ŽE ONA JE SAMA ALE NÁŠ JE 5, ŽE BY BYLO FAJN RESPEKTOVAT NAŠE SOUKROMÍ A ŽE TA SMS TOLIK NESTOJÍ ABY SE NEMOHLA PŘEDEM ZEPTAT… VŽDY TO VYŠLO NAPRÁZDNOA DĚLO SE I X JINEJCH VĚCÍ.. PO 7 LETECH JSEM REZIGNOVALA A NAPSALA JI VŠE NAJEDNOU ABY TO VIDĚLA JAKO CELEK, PROČ JSME NABRUČENÝ.. PROČ JI TŘEBA PROSTĚ PO 5TÉ ZA NEOTEVŘEM… A ONA NA TO JEN TO, ŽE BUDE POTŘEBAVOAT ŠTĚSTÍ NO… MI PROSTĚ NEPŘÍJDE JAKO DOSPĚLEJ ZPŮSOB ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ…

Prosímtě, nepiš velkými písmeny, je to nečitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 23:02

i na kafe jsme ji brali.. fakt jsme vyzkoušeli vše.. odevšaď zdrhne.. na jedno takový si vzpomínám, když jsme ji před 2 roky, řekli, že se zřejmě odstěhujem, chtěli jsme ji to oznámit předem.. čestně.. tak začala brečet a utekla z bytu, dveře byli zamčené, takže tak pološíleně lomcovala klikou než jí došlo, že musí otočit klíč.. bylo to divné.. jáá tohle chování v tomhle věku nějak nechápu..

standartní to rozhodně není ale víceméně jsme všechna standartní řešení vyplýtvali… tak co jsme měli dělat dál.. vzít jí k psychologovi?.. Jak jinak ji naučit komunikovat.. my nechcem ničit vztahy.. my chcem jen jednání na rovinu, kompromisy.. ústupky i z naší strany.. cokoli jen kdyby jednou řekla co jí vadí… proč se o ničem nechce bavit…

• Citovat
  • Upravit
5527
21.12.11 23:02
Lesina píše:
Anonymní píše:

Jestli i ten dopis byl napsán TAKTO, pak se tchynině odpovědi ani nedivím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 23:04
lulje píše:
Lesina píše:
Anonymní píše:
Jestli i ten dopis byl napsán TAKTO, pak se tchynině odpovědi ani nedivím :D

jakože CAPS LOCKEM?

• Citovat
  • Upravit
5527
21.12.11 23:04

Zakladatelko, tak na to bych neměla nervy. Asi bych omezila styky, jak radí holky. Prostě neotvírat, případně se jí mezi dveřmi zeptat, co potřebuje, a že ji nemůžete pozvat dál, protože máte program atd. Pokud jste vyčerpali všechyn způsoby, jak ji srovnat po dobrém, pak bych ji pomallu začala ignorovat. Je mi vás líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
21.12.11 23:06
Anonymní píše:
lulje píše:
Lesina píše:
Anonymní píše:
jakože CAPS LOCKEM?

JO, JAKOŽE CAPS LOCKEM :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 23:10
lulje píše:
Zakladatelko, tak na to bych neměla nervy. Asi bych omezila styky, jak radí holky. Prostě neotvírat, případně se jí mezi dveřmi zeptat, co potřebuje, a že ji nemůžete pozvat dál, protože máte program atd. Pokud jste vyčerpali všechyn způsoby, jak ji srovnat po dobrém, pak bych ji pomallu začala ignorovat. Je mi vás líto.

to jsme taky dělali cca půl roku zpět… jenže vysvětluj zkutečně 6* denně, že na ni nemáš náladu, že jí máš ráda a ráda s ní někam vyrazíš ale jednou týdně stačí, že už takhle se 3 dětma nevim kde mi hlava stojí a že když příjde akorát mi je poplaší… vzala to akorát tak, že jsme zlý a že se s ní nechcem vídat, že ji zakazujem děti, což je nesmysl… ona sama má zkutečnej čas jednou za půl roku, jinak fakt jednou 2-15 denně na 5 minut mezi dvěře kvůli méně nebo ještě méně závažným věcem… mě by to nevadilo bejt sama a mít na ni jen ji celej den.. takhle si dokážete vy maminky představit co to dělá s dětma, když viděj babičku ale ta je nechce víc než olíbat a uteče, já pak jen vysvělovala dětem, že babička nemá čas … no ale tyhle věci se dají řešit po telefonu, aby o tom děti nevěděli aby je to nepobuřovalo a proště počkat na odpověď… ne všchno honem honem a no je to složitý…

a zamotaný a vůbec no..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.12.11 23:14
lulje píše:
Anonymní píše:
lulje píše:
Lesina píše:
Anonymní píše:
jakože CAPS LOCKEM?
JO, JAKOŽE CAPS LOCKEM :D

promiň, mě si s tím furt hraje nejmenší dítko, má z toho strašnou srandu a já už to nějak neřešim.. ;) ale teda k tomuto, panímámě jsme to psala bez CAPS ;) stačí? :andel:

• Citovat
  • Upravit
8566
21.12.11 23:31

Tak z toho mála co si napsala to chápu jako oznámení tvému muži, HODNĚ ŠTĚSTÍ S TOUHLE PANÍ HO BUDEŠ FAKT POTŘEBOVAT… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.11 23:36
Kallkapa píše:
Tak z toho mála co si napsala to chápu jako oznámení tvému muži, HODNĚ ŠTĚSTÍ S TOUHLE PANÍ HO BUDEŠ FAKT POTŘEBOVAT:mrgreen:

ano, přesně tak… jen mi nejde do hlavy proč no… ;)

• Citovat
  • Upravit
3839
21.12.11 23:39
Anonymní píše:
Kallkapa píše:
Tak z toho mála co si napsala to chápu jako oznámení tvému muži, HODNĚ ŠTĚSTÍ S TOUHLE PANÍ HO BUDEŠ FAKT POTŘEBOVAT:mrgreen:
ano, přesně tak… jen mi nejde do hlavy proč no… ;)

mně to do hlavy jde. podle toho „problému“, který máš s tchýní, fakt řešíš (a zveličuješ) prkotiny… víš ty co je to fakt hrozná tchýně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová