Doplatí mi sociálka peníze zpětně?
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
doplatí mi sociálka peníze zpětně?
AHOJ
Mám otázku.Jsem 7 měsíc na mateřské s dvojčatky.Od začatku dostavám mateřskou okolo 6500-68OOkč měsíčně.Až ted jsem se dozvěděla,že jsem si měla zažádat,aby mi to sociálka doplácela do 7600kč.Mám tedy nárok na zpětné vrácení peněz,pokud si o to zažádám?Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ale neodečete se to z té částky na RP 220 tisíc? že by to vlastně vyšlo nastejno, jestli to doplatí ted nebo zůstane víc na RP…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde to tři měsíce zpětně.
A ano počítá se to k těm 220 000.
- Citovat
- Upravit
Mně přijde docela blbé, že se to počítá k těm 220000.-…Sice se mě to netýká, ale maminky s nižším příjmem v zaměstnání na tom teda budou o hodně hůř, než minulé roky
Ale to tu nevyřešíme, jen jsem měla potřebu si zase zanadávat… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaczenka píše:
Mně přijde docela blbé, že se to počítá k těm 220000.-…Sice se mě to netýká, ale maminky s nižším příjmem v zaměstnání na tom teda budou o hodně hůř, než minulé roky![]()
Ale to tu nevyřešíme, jen jsem měla potřebu si zase zanadávat…
Bohužel.
Počítá se to tam i ted při přechodu ze starého na nový systém.
Třeba těm, kterým UP dorovnával k PPM (když to tehda snížili a následně pak zase dávali zpátky)
- Citovat
- Upravit
Ahoj, obnovuji téma a chci se zeptat zda mám náírok na nějaké peníze od sociálky. Skončila mi MD momentálně jsem na pracáku od kterého bych měla dostat 3600,–ale ještě to není jisté. Manžel je zaměstnaný + čid.
- Citovat
- Upravit
Já teda nevím, ale příjem rodiny dohromady 25 000,–Kč čistého mi přijde slušný (neříkám, že je to na vyskakování, ale nepřijde mi, že by to mělo být na nevyžití a žádost o dávky
)
- Citovat
- Upravit
@ach jo píše:
Já teda nevím, ale příjem rodiny dohromady 25 000,–Kč čistého mi přijde slušný (neříkám, že je to na vyskakování, ale nepřijde mi, že by to mělo být na nevyžití a žádost o dávky)
Já neříkám že nevyžijem, jenom se ptám, jestli mám na něco nárok nebo ne. Pokud bych nárok měla, tak jim to určitě nenechám ![]()
- Citovat
- Upravit
@rozmary trochu nechápu proč když máte dost chceš ještě dávky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rozmary a jak máme vědět, jestli na něco nárok máš?
Jako příjem je jedna věc, platby za bydlení druhá. Na internetu jsou kalkulačky, kde si to spočítáš během pár minut. Stačí zadat do googlu např. příspěvek na bydlení.
Jo a berou se příjmy 3 měsíce zětně, NE to, co teprve dostávat budeš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit