Doplnění vzdělání - jakou cestu zvolit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak pokud chceš hlásat práci v sociálních službách. Můžeš zkusit nějakou kancelářskou pozicí tam. Naše poslední sociální pracovnice taky není úplně z oboru. Ta před ní má sociálně ekonomické vzdělání.
Na kurs pracovníka v sociálních službách bych asi nešla. Ve tvém případě. Na druhou stranu je to příležitost zjistit jak takové domovy fungují a co klienti potřebují, jaké je s nimi práce.
- Citovat
- Upravit
Divala jsem se napriklad do budoucna na mediacni sluzbu (probacni pracovnik) - myslim, ze tady mi vzdelani neuznaji - mozna by nekdo vedel z praxe, jestli bych prave musela jit tou delsi cestou titulu DiS., nebo mi uznaji titul a budou akceptovat navazujici kurzy (aktivne jsem nikoho neoslovovala, jelikoz zmena jeste neni tema - zatim zjistuji sve moznosti a limity)
- Citovat
- Upravit
Tak na probaci jsou zavaleni praci, casto prescasy…
Pan vedouci probace chodi nekdy i v sobotu, co vim ze sveho okoli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Blázníš? Náklady na školné za DiS se Ti nikdy nevrátí. A vzdělání je dobré zvyšovat. Takže pokud máš Mgr. Fak umím pomoci a udělat z něj na Slovensku PhDr. Ve Veřejné správě či Sociálních službách… Sice pak budete překvalifikovaná, ale pořád lepší, než Dis…
Anebo se podívat po práci, kde zaplatí Vaševzdělání… ( já mám s 6doktoráty co říkat, občas jsem překvalifikovaný a občas je i toto málo (chtěli by Prof. ), ale všichni nabízí tak třetinu, než ta kolik nyní pracuju)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozumim, jenze bych ho uz zvysovala v oboru, ktery mi je pro to, kam bych smerovala, nerelevantni. Tedy moje sance je nizsi nebo stejna uroven vzdelani v danem oboru, coz ja akceptuji, ale zde narazim na tu realitu - uz je velice zasadni rozhodnuti jit s mymi zavazky studovat na 3 roky, nebo by mi stacila ta „snadnejsi“ verze v podobe kurzu + ty navazujici. Ale mozna se mohu poptat primo na tech danych uradech / institucich, na jednu stranu, proc ne.
- Citovat
- Upravit
Hezky den,
uz je to pro me tema dlouhou dobu, internet neco poradil, ale potrebovala bych mozna vhled lidi z oboru, nebo tech, co resili neco podobneho.
Mam VS vzdelani (muj obor je razen pod ekonomicky / ekonomicko-socialni), prace ve statnim sektoru (hotova statni UZ), jazykovy certifikat + klasika - na uvod.
Mam male deti, ale uz mam po RD, pracuji. Svou praci mam velice rada, ale vim, ze po case zakrnim a v tuto chvili si chci udelat nejaka zadni vratka (dokud jsem stabilni a deti mam male), pripadne cilit na to, co citim, ze by mi mohlo jit a bavit me.
Vim, ze tu jednou chci byt pro lidi, pomahat (spise komunikacni rovina). At uz v ramci statniho sektoru, nebo toho soukromeho.
Mam tedy asi zhruba tyto moznosti - doplnit si VoS socialni prace (3 roky studia s praxi, coz ale nevim, jak je to vubec realne - prosim, delal nekdo pri praci s detmi? Praxi si mohu zaridit sama a vybrat si zarizeni? Nebo postavit dalsi vzdelani na kurzu pracovnika v soc. sluzbach (rozdily znam) a navazovat na to dalsimi temi uz odbornymi komunikacnimi - napr. Krizova intervence atd.
Dava nejaka ta cesta trochu smysl, nebo jsem uplne mimo? Ja kdyztak jeste neco doplnim. Dekuji za vase prispevky.