Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucynka25 píše: Více
Ani jedno ze tří dětí nemělo po půl roce dva spánky. Po roce a půl už přestávaly spát přes den.
@Anonymní píše: Více
No však to píšu, ze mi vadí, že mi pořád predhazuje, že moje dítě přes den nespí, protože je moc velký klidas a protože její ne, tak ji naspi denně 4 hodiny. A já prostě doma žádný klidný dítě nevidím
Starší ve 2 letech neměl problém ujít velké vzdálenost, hodně jsme cestovali autem po Evropě a ani v autě za xhodinovou cestu neusnul.
@blumen píše: Více
Však já se taky prizpusobuju, teď už to neřeším u druhého. U prvního jsem pořád hledala, kde dělám chybu, protože jsem poslouchala, že to není normální, musí spát, jinak se mu nevyvine mozek a kdesi cosi. Teď raději nikde moc neříkám, že tenhle spí ještě hůř, nechce jíst a celkově si s ním často nevím rady.
Tak já tim, že jsem chodila ven s kočárem velmi často, korigovala jsem spánek tím. Jak se vyjelo, tak se spalo ![]()
Večer jsem uspávala na 19h, vstávalo se brzy.
Když byla už druhá dcera, byla jsem venku ještě častěji, ráno do školky, pak projít s miminkem, pak rychle oběd, pak letět do školky, pak zas starší spát, pak ven a večer chodily stejně.
Mladší dcera spala ještě po obědě až do nástupu do školy, hrozně to potřebovala, starší spala méně.
A kojila jsem, to se taky uspava jinak než s lahví ![]()
@citlivaduse píše: Více
Takove kecy. Ja mam obe deti akcni a jedno z nich od pul roku spalo 2krat denne 30 min a vic ani prd. A bylo jedno, zda doma, v kocarku, na strome
Na hlavu bych se mohla stavet a nic, proste ubehlo 30 min a konec.
@Wani píše: Více
Jo, já pořád říkám, že i kdybych se doma odrazela usima, vymitala u toho ďábla a kdoví, co ještě, tak ten skrcek prostě spát nebude a nebude ![]()
@Market875
Já bych to asi nechala na ní
Syn v tomhle věku měl taky dva dopolední spánky cca po půl hodině a odpoledne na procházce vydržel v létě většinou tak hodinu a pak ještě chodil spát po 16h taky tak na půl hodiny - hodinu. Teď má 10m a cca od nějakého 8. - 9. spí dopoledne 1,5 - 2 hodiny a odpoledne na procházce max hodinu. Prostě si to upravil sám ![]()