Dopolední spánek v postýlce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16
2.1.25 20:29

Dopolední spánek v postýlce

Ahoj holky,
Máme letní miminko takže cele léto spala spíše v kočárku. Máme 6.měsíců

Teď jsem ji začala dávat dopoledne do postýlky ale spí mi maximálně 30.minut.
Odpoledne spi venku a klidně i 3 hodiny.

Mate nějaký rady ať ji ten spánek prodloužim?
Ráda bych přešla na 2 spanky denně jelikož teď máme 3. 2× dopoledne po 30 minutách v postýlce a odpoledne v kočárku 2-3 hodiny. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16152
2.1.25 20:43
@Market875 píše: Více

Ležet společně v posteli, nebo spát venku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.25 20:43

Dávám spát ven, ale naše holčička ani postýlku nemá, máme z postele ohrádku :-) dělala bych to podle miminka, jak to potřebuje a ne že ty se rozhodneš pro 2 spánky, tak to tak bude…dcera mi spí venku v kočárku, když je vrndavá, tak ještě jdeme ven nebo usne v autě nebo u prsa…dcera je hodně flexibilní, ale vždy to je tak, jak to ona potřebuje…u první to bylo stejně na denní spánek doma jsem ji učila až před nástupem do školky…ale asi je ten rozdíl, že já můžu objet zahradu a postavit ji na terasu nebo k jakémukoliv oknu podle toho, co chci dělat a nebo vyjedeme za logistikou se starší dříve nebo na plavání, aby spala cestou v autě…

• Citovat
  • Upravit
16152
2.1.25 20:46
@Anonymní píše: Více

Syn spal taky třikrát, prostě to tak potřeboval, tak spal. Jestli kolem roku přešel na dva a později na jeden :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9269
2.1.25 22:02

V 6 měsících je podle mě na 2 spánky ještě brzy. Řiď se dítětem a ne jak by se to hodilo ;)
Náš pinďa přešel na 2 spánky až kolem 1 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
2.1.25 22:07

U nás se kolem toho půl roku předcházelo na 2 spánku, málokdy ještě 3 a průměrně jeden spánek trval 10 až 20 minut, jen venku vydrzel třeba půlhodinu. A mohla jsem se stavět na hlavu. Jsem si naivně myslela, jak to bude tentokrat v baráku super, že mi malý bude dospavat venku a já něco doma udělám, hmm, tak nic no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22800
3.1.25 07:11

To je strašné brzy. Nech ať si má svůj rytmus, 2 spánky nejdříve tak po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7242
3.1.25 07:16
@lucynka25 píše: Více

Já myslím že je to hlavně individuálni. Mi dcera v půl roce už spala jen dva spánky. Do půl roku jen krátké 20minut několikrát denně… a pak se to právě zlomilo a spala dopoledne dvě hodiny, pak odpoledne 2-3 hodiny.
V 10m už jen jeden spánek šla spát ve 12 a spala tak 3 hodiny. V noci v kuse 12hodin. Nooo a cca 22m už nechodila spát přes den vůbec.
Po roce dva spánky si už vůbec neumím představit… každopádně řídíla jsem se tak nějak dcerou…ono to tak příšlo samo nějak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
3.1.25 08:54
@lucynka25 píše: Více

V roce už má spoustu děti jen jeden spánek. To si neumím představit, jak bych syna přesvědčila. Však od 17 měsíců nespí ani každý den po obědě. Starší si ho definitivně zrušil ve 20 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
3.1.25 09:05
@citlivaduse píše: Více

Syn má dva a čtvrt roku a spí přes den každý den. Do večera by nevydržel :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
3.1.25 09:12
@Dahlia0409 píše: Více

Však každý dítě je prostě jiný. Nám to teď hodně rozhodila nemoc, ale spinkat každý den nechodí, je hodně akční, asi by mu něco uteklo. Známá má zas stejně starého a ten si drží stále 2 denní spanky a už jsem alergická na tu mantru, že je to tím, že má akční dítě, tak proto. Že kdybych měla akcnaka, tak spí taky. Tak nevím, kde dělám už podruhé chybu, ale moje děti jsou střely, které vždy mely nižší potřebu spánku a starší ještě teď někdy plka, že to je hrozny, že se musí chodit spát, že to je nuda a to je v pohybu každou volnou chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16152
3.1.25 09:29

Tak to je jasný, někteří dospělí si tak, o víkendu po obědě lehnout, protože jsou unavení :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.1.25 10:16

@citlivaduse a to přeci není ukazatel pohavy dítěte…dítě může být akční a přesto potřebuje spát :roll: dcera byla pohybově a mluvením velmi rychlá, velmi brzy zvládala různorodé sporty, ušla ve 2,5 letech klidně 10km a přesto chodila po obědě spát nebo usne v autě :roll: malá po plavání taky spí vždy hezký a každý den venku, doma by mi taky nespala, ale venku nebo v autě si ráda zdřímne…

• Citovat
  • Upravit
85235
3.1.25 10:19

@Market875 ja se ridila detmi, jak to potrebovaly, tak spaly. 3× denne spaly v 6 mesicich urcite. Pak si presly sami na spanek 2× denne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85235
3.1.25 10:21

A nase dcera spala 1× denne az do nastupu do skoly :nevim: mladsi dite nespi od 2,5 roku pres den. Je to individualni a proto jsem se detem prizpusobila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí