Jak prodloužit spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Nevim74
22.12.24 08:24

Jak prodloužit spánek

Krásný den, mam doma 4 měsíčního chlapečka a uz od začátku mame problém se spánkem.. v noci spí dobry ale přes den treba jen 20min každou hodinu / hodinu a pul a tedka to krátil na 10min.. znova ho uspat se nam vůbec nedaří.. dřív usnul aspoň v nosítku ale tedka v nem jen rve a když z mák v náručí a jen naznačím ze půjdeš uspávat rve znova..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
288
22.12.24 08:31

Ahoj. I já to tak měla. Nevím odkud se vzaly ty kecy, že malé mimco jenom spí nebo papa. :nevim: :nevim:. No jinak malej v noci spí několik hodin v kuse, ale přes den vůbec to ne v rozmezí 15-30 minut. Už uspavam jenom na rukách, jinak rve (ne zeby u toho taky nerval), ale kolikrát když ho uspim a chci odložit, tak se vzbudi. Takže nejsi v tom sama. Každý chytrý kecy jak mám doma miminko, jaká to musí být pohoda, ale jakože moje nervy.. takže já bojuju stejně od začátku a to má malý teď skoro půl roku… a zlepšení vážně nevidím…
No jsem zvedava, co ti taky poradi a já teď teda připojuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18532
22.12.24 08:55

@Kateřina19955 hele ale kamarádky taková mimina měly. Uz od mala dlouhé spánky. Nezapomenu na jeden den, kdy kámoška po 3 hodinách budila na mliko mimino co se ji na to vyprdlo a spalo dal. Ja mezitím 2× uspala a snad milionkrát nakojila. Nekdo ma space deti. U nad to byly 20 minutovky v nosítku a nesměla jsem zastavit, furt chodit. A z tech 20 minut jsem pulku cekala az vytuhne a obcas se mi je na druhou půlku podařilo odložit. První si klidne dal v šestinedělí šlofíka na 1,5 hodiny, ale výhradně na me. Peklo to bylo a dalsi dítě uz snad ani nema kam gradovat, ale nebudeme pokoušet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nevim74
22.12.24 08:55

@Kateřina19955 ano, přesně jako by jste u nás bydlela a ještě poslouchám ze jsem si ho rozmazlila kdyz mi zázrakem usne v náruči a spí dyl jak 20min( to se teda povede max jednou do mesice a občas ani to ne )

• Citovat
  • Upravit
3958
22.12.24 08:59

Obě moje děti v tomto věku spaly přes den každé 2 hodiny cca 20 minut. Podle mě to není nic neobvyklého. Byla jsem hlavně ráda, že spí pěkně v noci. Bude se to zlepšovat, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
22.12.24 09:11

Mrkni na Lepší spanok babetiek. Mám od nich přednášku a je super (my pro změnu bojujeme s nočním spánkem, ale ty denní jsem vyladila diky LSB).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1935
22.12.24 09:19

@Nevim74 no to že sis ho rozmazlila řekne jenom ten kdo to nezažil, já jsem si nejvíc rozmazlila třetího kdy už jsem si myslela, že jsem skušená matka a že mé nic nepřekvapí, jakpak mě vyvedl s omylu a do 4let spal mezi námi v posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.24 09:43

Taky jsme to v +- tomhle věku řešili. Pomohlo prodloužit bdělá okna, stáhni si appku Miminko+. Aspoň pro začátek ti pomůže hlídat, před jak dlouhou dobou miminko usnulo. Ale zas se nestaň otrokem appky, občas to svádí. :D Plus jsem totálně špatně interpretovala známky únavy, myslela jsem, že je dítko unavené, když si tře očka, ale nebylo. Tím pádem jsem ho nutila jít spát, když ještě nebylo unavené a vylezl z toho právě tenhle „bránící se“ křik. Tím pravým znakem únavy bylo v jeho případě držení oušek.

A co pomohlo asi úplně nejvíc, kapku klišé, hodit se sama do klidu. Měla jsem nervy, že nemám čas pro sebe, nic neudělám atd. Ale pak jsem si to přepla v hlavě a řekla si, že bych stejně byla tu půl/hoďku na mobilu. Tak holt jsem na mobilu v posteli, zatímco dítko leží vedle mě a je nám oběma hej. :dance: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
22.12.24 09:50

Zkusila bych další uspávací aktivitu, třeba šum.
Jinak jsem měla podobné dítě. On tedy spal hrozně špatně i v noci. Problém byl, že neuměl přechod mezi fázemi spánku a hrozně dlouho je řešil buzením/ kojením/ kontaktem. Čili ideální bylo ho vzít do postele na kontakt na kontakt, pustit šum, udělat přítmí a přeuspávat a přeuspávat při prvním zavrtěni ( důležité bylo to první zavrtěni, protože jak se víc probral tak většinou už vstával ). Dělala jsem to tak do 1.5 roku. Jinak nespal. V noci do 3 let.
Jo a v té aplikaci bych se neřídila počtem hodin spánku. My to nikdy nedodrželi. Jeho potřeba byla úplně jinde ( míň) a třeba zmíněné oči a uši si netřel ke spánku nikdy. Ke spánku řval.
Ony se ty spánky dost mění. U nás tedy vždy k horšímu.

• Citovat
  • Upravit
Nevim74
22.12.24 09:55

@broskvová zmrzlina to jsem taky prepla.. rikala jsem si ze bych stejne seděla u tv nebo tak a ze uklízet zvládnu i kdyz je vzhůru.. a malej je dost zvedavej tak delaji myčky je pro nej mega zábava, zvlášť kdyz na nej ještě dělám obličej atd..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510