Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, můj 10 měsíční chlapeček hrozně špatně usíná a spí. Mezi 7 8 jdeme koupat dám mu napít a jdeme uspavat. Kolem 6 večeří a pak mu dám ještě pokud se mi nedaří nebo ho chce mléko. Dřív mě usínal na prsu ale to teď neusne. Zkoušela jsem ho uhoupat v nosítku po přesunutí se mi vzbudí.
Když už se mi ho povede konečně uspat, Spí tak hodinu a potom už nemůže zabrat. Pořád sebou kroutí a budí se půl hodinu až hodinu. Je to vyčerpávající.
Někdo by mi mohl říct že se to spraví, ale to že se mě budí takhle často je to už přes 2 měsíce a teď se to zhoršuje. Možná to jsou zuby ale je mi divné že to trvá takhle dlouho.
Dělo se Vám to taky? Případně jak jste to řešili
@Sarka4187 píše: Více
Syn usinal u kojení u nás v posteli, kde byl až do rána ![]()
Nepotěšim tě, ale nic moc s tím neuděláš? Spí s tebou v posteli? Časem se to spraví.
Ano děje se to furt, dcera vstává v noci 3 až 7× už přes rok…spí se mnou v posteli a kojím ji, jak potřebuje, aby neplakala, je bezdudlíková…případně nám občas pomůže ukolébavková žirafa, která už frčí na druhé dítko…
Bohužel za mě to moc lepší nebylo. Dcera v 1 roce buzení cca 8× za noc. Jediné, co se změnilo byla rychlost každého usnutí. Teď ve 2 letech je vzhůru třeba 2-3×. Ale už jsou to rychlovky, jen se přitulí a spí dál.