Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Je tu nejaka maminka, které nespi dite v aute? Malemu je 6m a nikdy tam neusnul.. Dost by se mi to na prejezdy hodilo - nemate nejake tipy? ![]()
@Dahlia0409 Jezdime třeba 1.5 h k babickam, ale neusne ani když jedeme v case spanku 😄 🙈
Nikdy nespal a autosedačku nesnášel asi od druhé jízdy ( první byla z porodnice ). Řešení jsem nikdy nenašla. Prostě nikdy neusnul a bylo úplně fuk jestli jsme jeli ve dne, v noci, na spaní, po spaní … v autě zásadně řval … V 6 měsících už tak ve chvíli kdy se poutal, nejpozději na první krožiovatce.
A bylo úplně jedno jestli se jelo městem, po dálnici. Byl vzadu sám nebo s někým … A jestli cesta trvala 5 minut, 20 minut a nebo hodinu. ![]()
Zlepšilo se to až posměrem.
@ZuzaV_1996 píše: Více
A vyloženě pláče a vadí mu to, nebo jen kouká a nespí?
Dcera kamarádů nesnáší jízdu autem a pořád ječí (2r). Jediná možnost jak ji utišit je jídlo. Takže jezdi prostě ve dvou a máma krmí aby byl chvilku klid. Několikrát jsem jela s nimi a třeba 40 minut bylo hodně a ani jídlo ke konci nepomáhalo. Pokud usne tak se v podstatě uřve.
To si vůbec neumím představit, my jsme hodně mobilní a holky byly od miminek v autě úplně úžasné a od narození zvládaly jakékoliv trasy, zastavili jsme občas na kojení a jelo se dál…s oběma mohu kamkoliv jet sama a pokud je to na spánek, tak obě ve chvilce usnou…teď s druhou hodně logistikuju starší a malá je v autě v klidu nebo spí…když jako fresh miminko někdy nemohla zabrat, tak jsme jeli třeba na nákup, aby zabrala…u nás je auto jistota pohody a za volantem si i odpočinu…nemáš třeba nepohodlnou autosedačku nebo nemá jiný diskomfort zima/teplo…
@Anonymní píše: Více
Kdysi jsem viděla, jak dovezla mamina starší dítě na kroužek a sama měla na sobě dítě v šátku
Chápu, že asi nemělo rádo auto, ho něco trápilo. Ale za volant s dítětem v šátku? ![]()
Moje obě děti v autě spaly výborně..dnes je jim 14 a 11 a jsou schopní usnout po deseti minutách v autě
hlavně po akcích jako je lyžování, plavání a opod. ![]()
Myslím, ze takových dětí je spousta. Neboj. To moje bylo taky takové ![]()
Mezi 0 a 6m by si plíce vyřvala kdykoliv jsme jely déle než 5 minut. Pak se to trochu zlepšilo a zase zhoršilo okolo 2 let. ![]()
Jinak u nás hodně pomohlo málo oblékat, na delší cesty jsem používala merino body, aby byla falt v suchu a na spaní dodržovat „spací rituály“. Když jsme zrovna zpívaly ukolébavky, zpívala jsem jí i v autě, když frčel šum, pustila jsem jí šum. Ono se to zlomí neboj.
@Dahlia0409 : Mám kamarádku, která je schopná vyndat na dálnici za jízdy dítě z vajíčka a začít si ho motat do šátku. Teda samozřejmě spolujezdec, ale i tak. Tohle jsem nikdy nepochopila.
Měly jsme o tom několik plamenných diskuzí, ale ona nevidí jiné řešení. Cestovat chce (nemusí) a řvát ho nenechá.
@Asfi píše: Více
Jak jsem psala, chápu, že to bylo jistě pro klid miminka. Ale kde je nějaká bezpečnost? Jako masakr ![]()
@Dahlia0409 já jsem o šátku nic nepsala, děti mám vždy v bezpečných autosedačkách!
@Anonymní píše: Více
Já to na tebe nepsala, tak proč ten útok? To bylo jen konstatování k jiné osobě, která tak zřejmě řešila to, že dítěti vadilo auto.
Já se ptala, zda ti dítě křičí, nebo jen kouká, když neusne v autě ![]()
Oprava, koukám, nejsi zakladatelka, pardon
@Dahlia0409 píše: Více
Právě ta bezpečnost je šílená. Člověk nikdy neví, co se může stát. Když dcera řvala, stavěli jsme klidně co 15 minut, vyndat z auta, pohoupat ve vajíčku a zase dalši kolo. Bylo to šílené, ale nemít ji ve vajíčku mě ani ve snu nenapadalo.