Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, mám dotaz.
Naše malé bude za týden 6-měsíců.
Jenže v noci si neustále vytahuje dudlík a to ji logicky budí a tím pádem vyžaduje více mléka ( je na UM) aby se utišila. Přijde mi ze v tom spánku ani neví že stěma rukama něco děla.
Jediné co nám pomohlo byla zavinovačka (kazajka) a to spala jako špalek. Moje otázka zní zda vydržet a kazajku nedávat jelikož nevím do kdy se muže dávat a je mi ji líto jak má ty ručičky u toho tělíčka. ![]()
Vydrž. U nás je to podobný. Za chvíli mu bude 8 měsíců a v noci se v postýlce mele, vytahuje dudlík, otáčí se na břicho, leze na kolínka.. že jsem to vzdala, mám ho u sebe v posteli, kojím jak potřebuje (i 6× za noc třeba) a vím že to jednou přejde ![]()
Zavinovačku bych už nedávala, spíš spací pytel
každý dítě je jiný, kámošky dítě (stejně staré) spi v klidu celou noc samo v postýlce.. u nás jsou noční mejdany
a to děláme vše stejně. Vydrž ![]()
Je uplne normalni, ze se pulrocni v noci budi a chce mleko. Neresila bych to a to mleko ji proste dala. Moje starsi byla na UM a budila se na nej v noci az do dvou let, kdy jsme se spolu domluvily, ze uz v noci davat mlicko nebudeme. Pulrocni je jeste hodne malinke a ma na to narok, sani je uklidnuje
@Veruko24 píše: Více
Jo to mi nevadí. Jen spala celou noc a teď ji budí ty ruce :/
@Market875
Chapu
ale ten detskej spanek je strasne nevyzpytatelnej. To, ze jeden mesic spi celou noc (nebo se naopak budi co hodinu), neznamena, ze uz to tak bude porad. Je to proste obdobi a muze se to zmenit (a pravdepodobne to tak bude) jeste xkrat. Mne vzdycky pomaha rict si, je to jenom obdobi a zase to prejde