Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den slečny chtěla bych se zeptat. U prvního těhotenství mi vůbec nějak nepopraskala kůže až ke konci těhotenství trošku Kolem pupíku a pak trošku zadek. Ale jic extra ale teď v druhém těhotenství jsem postrehla že mi začíná ta kůže dost praskat. Přemýšlím co na to koupit. Ale některé ty krémy mi přijdou nějak moc drahe🙄 🤷♀️ doporučili by jste mi něco účinného ale ne zas tak drahého? Děkuji
Já klmazala obyčejnou vazelínou a objevila se mi až po porodu jedná centimetrova strie. Každopádně zastávám názor, že je to prostě genetika a sebedrazsi olejicky nepomůžou. Navíc i kdyby jo, tak jsi měla začít dřív. Teď už je nejspíš pozdě.
@Michaela1306 genetika. Ja mažu jak kráva od začátku a ted 39tt mam hrozné vystouplé strie úplně všude
@Michaela1306 já si myslím, že na to nemusí být nic speciálního. Prostě promastit a hydratovat pokožku.
Já jsem se nemazala ničím a nemám ani jednu strii. Kamarádka pravidelně používala bi oil a má popraskané břicho i nohy ![]()
@Michaela1306 Podle mě to neovlivníš. Kamarádka dělá na kožním. Mazala se tím nejlepším, co podle ní je. Komplet ji popraskalo břicho a stehna. Já se nenamazala ani jednou a mám pár strií má bocích a zadku. Což moc nechápu, když mám zadek furt stejnej
Roste mi jen břicho a i to mám na 9 měsíc fakt malinký. ![]()
@malaloui píše:
@Michaela1306 Podle mě to neovlivníš. Kamarádka dělá na kožním. Mazala se tím nejlepším, co podle ní je. Komplet ji popraskalo břicho a stehna. Já se nenamazala ani jednou a mám pár strií má bocích a zadku. Což moc nechápu, když mám zadek furt stejnejRoste mi jen břicho a i to mám na 9 měsíc fakt malinký.
si myslis, že mas zadek furt stejnej
ja si to myslela taky
mám pár, teď uz neviditelných na jednom stehne
taky jsem nechapala, rikala jsem si, ze mi přeci narostlo jen břicho.. no, když jsem se po porodu oblikla do původních dzinu, tak jsem musela uznat, že i v těch stehnech a zadku nějaký to kilco bylo ![]()
@a12 Já právě bez problému rifle oblíknu, s velkou snahou bych zapnula i knoflík
Nosím je rozepnutý a drží je pásek, ten spodek břicha přece jen zavazí. No uvidím po porodu ![]()
Při prvním jsem mazala a strie u druhého nemazu a nic. Myslím, že je to hlavně fakt genetikou. Je zbytečně utrácet za krémy a oleje. Za mě stačí obyč krém.
Tak vám děkuji za odpovědi moc jste Teda nepotěšili, ale docela jsem stim i pocitala😂 no uvidíme jsem 14+5 tak začne mazat prostě něčím a buď se to zhorší a nebo ne🙄 😂 🤔
@Michaela1306 píše:
Tak vám děkuji za odpovědi moc jste Teda nepotěšili, ale docela jsem stim i pocitala😂 no uvidíme jsem 14+5 tak začne mazat prostě něčím a buď se to zhorší a nebo ne🙄 😂 🤔
jinak ja se mazala elastiQ, ten neni tak drahej a teda ty stehna a prsa jsem dost flakala a na prsou jsem mela strie jako prvni.. tak si rikam, ze to na tom brise snad k necemu bylo.. tam se mi udelalo par malych, ktery uz nejsou videt az kdyz jsem prenasela, kdybych rodila v terminu, tak bych nejspis nemela zadnou.
a kdybych to brala geneticky, tak mama ma strie, jeste 30 let po porodu ji obcas nejaka praskne
segra byla v tehotenstvi taky jak zebra a vlastne vsechny zensky z maminy strany, tak jedine dobry geny od taty
ale u nej to nepoznam
babicce jsem na bricho nikdy nekoukala a jiny zensky tam nejsou..
Já mám bebelo z lékárny, není tak drahy.
Ale netuším jak to pomůže, zatím nemám nic a jsem 14 tt. ![]()
Nejlepší na mazání a zároveň i nejlevnější (možná) budeš mít nesolené sádlo.
Ovšem nepomůže ti to, stejně jako vůbec nic jiného ![]()
Ahojte, hodně jsem ted zhubla a mám strie, dost mě to štve a nelíbí se mi to..pomohlo vám nějaké ošetření nebo zábaly?
@lucihudek zkus olejíčky pro těhotné a pořádně masírovat, měly by se jizvičky stáhnout
Já mám tenhle https://www.notino.cz/…ej-na-strie/ mazala jsem se s tím v těhotenství a nemám téměř žádné, ale nečekej, že zmizí úplně, když už je máš…náhodou při opálení je to i hezke
nic si z toho nedělej, máme je všechny