Doporučte foťák

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
16.11.16 13:29

Doporučte foťák

Sháním něco na hobby focení, ale aby z toho byly pěkné fotky. Můžete mi někdo, kdo se vyzná, poradit? Jaký je třeba rozdíl v těchto, co dávám do odkazu? Nebo jaký foťák máte doma a jak jste s ním spokojeni?
https://www.alza.cz/…18852432.htm
 https://www.alza.cz/…18843300.htm

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25101
16.11.16 14:56

Nejsem mega znalec, ale rozhodně radši zrcadlovku, když už. Ta D3300 si myslím pro začátky stačí, k tomu nějaký „základní“ objektiv a až uvidíš, jak tě to chytne, tak zainvestuješ časem do lepšího. Tady ten objektiv je podle mě ale krátký, chtělo by to třeba 18-105. Ale to už by bylo dražší.
Mám hodně podobnou variantu a je to můj miláček :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
16.11.16 17:06

Z vlastnej skusenosti odporucam Digitální fotoaparát Sony DSC-RX100, na euronics.cz k nemu davaju aj pekne darky, a ma velmi dobre hodnotenie od 17 uzivatelov, tu mate aj zlavu nech sa paci :srdce: http://www.slevovy-kod.cz/euronics-cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
22.11.16 13:02

Jaký mi doporučíte fotoaparát? Potřebuji na běžné focení - dovolená, výlety, děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
14.12.16 09:49

@Sára 1 Jestli ti jde o klasický digitál, tak se mi zdá, že je to snad i jedno. Měla jsem Canon, nebyl drahý. Po jeho dosloužení jsem si koupila dražší Nikon a něco ten levnější a starší Canon fotil líp.
Pokud máte děti, koukla bych se třeba po odolných foťácích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
26.12.16 23:40

Olympus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.12.16 13:31

Odpověď jako vždy - musíte si rozmyslet, co budete fotit a kolik jste ochotná investovat do foťáku v budoucnosti.

Zatímco kompakt je malý, skladný a „vše v jednom“, zvláště koupí-li se nějaký s větším rozsahem digitálního zoomu, zrcadlovku koupíte buď jen jako tělo nebo tělo se základním objektivem (já měla třeba tělo + pevnou 35mm/1.8). Pak zjistíte, že pevné ohnisko Vám nestačí a budete dokupovat další objektiv, přičemž cena za slušné sklo začíná tak na deseti tisících, pokud kupujete nové. Já mám momentálně k foťáku objektivů pět, protože každé sklo je vhodné na focení něčeho jiného a mrsknout na zrcadlovku jeden univerzální zoom 18-105mm/3.5 za sedm tisíc mi připadá vyloženě jako plýtvání potenciálem.

Za mě je nesmysl pořizovat si zrcadlovku na focení jen dětí a výletů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
5.2.18 16:41

Mám foťák, se kterým nejsem vůbec spokojená. Uvažuji o koupi jiného. Fotím hlavně děti - které jsou neustále v pohybu. Pokud jedno dítě stojí, druhé určitě ne - takže mám často děti rozmazané. Můj současný foťák prostě není schopen moje děti vyfotit pěkně - a pokud je použit blesk, tak to už vůbec není šance. S foťákem předtím jsem s tím neměla problém. Foťák využívám hlavně na focení dětí - kdykoliv, kdekoliv, ve dne, večer, ve tmě, vevnitř, venku, na sluníčku, v lese (píšu to proto, protože současný foťák to prostě není schopen vyfotit podle mých nenáročných představ). Dále ho využívám na focení krajiny. Doporučíte mi foťák? Vím, že mi doporučíte nějaký kvalitní a drahý, ale tam jsou moje finance omezené - docela dost. :( Každopádně jsou úplně vyhozené peníze za ten, co mám teď. Má někdo stejný problém nebo je to jen můj problém? Často nakonec fotím jen na mobil, ale nevím, jak by vypadaly fotky po vyvolání. Telefon stál méně než foťák, tak se mi nezdá, že by mohl fotit lépe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
5.2.18 16:44

@Sára 1 a do kolika peněz chtete foťák? do 5 tis.? 10 tis.? Někdo je schopný dát za foťák 30 tis. a řekne, že do toho moc nechce investovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
5.2.18 16:47

Tak napiš, v jaké cenové hladině by sis ho představovala. Tvůj problém (rozmazání) vyřeší to, že bude mít foťák nastavitelnou rychlost závěrky a nebude to dělat za tebe (tj. - horší světelné podmínky - automat prodlouží rychlost závěrky a fotka bude rozmazaná).
A také - jsi ochotná se alespoň minimálně pak fotce věnovat v PC, nebo chceš foťák, kterým cvakneš, fotku stahneš a máš ji?

Bez znalosti těhle kritérií se těžko radí… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35730
5.2.18 16:51

@Sára 1 A co to máš za foťák, fotíš na automat nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
5.2.18 16:52

@pijavice @klamonožka Tak posledně jsem chtěla za co nejmíň a jsem zklamaná. Teď bych chtěla opět za co nejmíň, ale… jde mi hlavně o to, aby to splnilo to, že budu spokojená s fotkama. Cenu vidím do 10 tis., čím méně, tím lépe. :( Pokud by splňoval má kritéria foťák do 5 tis., budu spokojenější. Nerozumím tomu. Úpravy v PC nedělám, protože to neumím. :( Pokud bych ale vybrala nějaké fotky na vyvolání nebo je chtěla dát do fotoknihy, tak bych se o to třeba pokusila (i když za posledních pár let jsem fotky vyvolat pro sebe nenechala a fotoknihy už taky dělám jen ve svých představách - naposledy jsem se k nějaké dopracovala před cca 3 - 4 lety).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
5.2.18 16:53

@pikola Nikon Coolpix, ale přesně teď si nevzpomenu na přesný typ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35730
5.2.18 16:54

@Sára 1 Noa nestačí ti telefon? Protože to poslouží skoro stejně tomu co ty chceš. S kterým nejsi spokojená? Takže asi automat, kompakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15457
5.2.18 16:59

@pikola Tak občas je to z foťáku relativně dobré, ale ne vždy. A ty fotky jsem nikdy neviděla vyvolané. Chtěla bych foťák, který to vyfotí mnohem lépe než telefon. Nemám telefon za 10 - 15 tis., který dobře fotí. Ani nechci drahý telefon, protože ho využívám nejen na focení a nepředpokládám, že je na dlouhou dobu. Momentálně v něm mám novou baterku a přesto nabíjím denně a často to mám úplně vybité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák