Dort pro diabetika

16694
6.6.13 10:47

Dort pro diabetika

Potřebuju radu. Snažila jsem se najít na netu recept na dort pro diabetiky, ale ztrácím se. Mám pocit, že to, co jsem našla, buď nemůže držet po hromadě nebo to snad není ani jedlé :lol: Tchán zjistil svůj nový stav před měsícem, takže se zatím „učí“ na nové stravování. Příští víkend tam jedeme slavit jeho a klukovi narozeniny, on má k tomu ještě svátek a tchýně taky. Ráda bych upekla něco, co může i on, aby tam jen chudák neseděl a nekoukal, jak se cpeme. Něco, čeho by si mohl dát kousek místo odpolední svačinky. Je mi jedno, jestli na „sladko“ nebo „slano“. Tchán zatím bere nějaké prášky, měl hodnotu 8,6 na lačno, takže zátěžák ani nedělali.

Doufám, že mi tu někdo dokáže poradit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
6.6.13 10:51

@Kakika my tchýni pekly dort tak, že jsme prostě dávali místo cukru umělé sladidlo - rozpustíš v troše vody… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
6.6.13 10:53

Co si pomoci stévií ? Zrovna dnes tu o ní vznikla diskuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
6.6.13 10:59

@Kakika
A co udělat masový dort??? :jazyk:
Nebo masovou kytku? Myslim si že by to pochopil než ho dráždit sladkym, zálěží ale jestli má DM I nebo II typu :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
6.6.13 11:13

@Kakika ahoj, tento týden budu péct taky dia dort :))
Místo klasického cukru na pečení používám tohle sladilo :
http://www.fansladidla.cz/index.php?…
A pokud budeš dělat krém, tak tam dej trochu fruktozy ( pozor ne glukozy, tu sice prodávají pro diabetiky, ale taky rychle zvedá cukr). Umělé sladidlo do krému nedávej, měla bys to hořké.
Chuťově to pak nepoznají ani ostatní a určitě si pochutnáte.
Jinak i takhle čokoláda je s umělým sladidlem, tak cukr nezvedne. Jde z ní udělat super poleva.
 http://www.dianella.cz/classic.html

Už tu sice vidím, ty reakce, jak jsou umělá sladidla nezdravá, ale jednou za rok, když jsou narozeniny, tak člověk je taky jen lidská bytost…
Pro diabetika pořád lepší, než zbytečně vysoký cukr.
Jinak ať si k tomu tchán uvaří čaj z borůvkového listí - slabý, stačí půl čajové lžičky, přidat třeba do ovocného.
Borůvka - list cukr snižuje, tak nemusí mít strach, že to vyletí nějak nahoru.
Držím palečky, ať se povede

• Citovat
  • Upravit
16694
6.6.13 11:18

Když ono nejde jen nahradit cukr nebo ho vynechat. Sama jsem měla těhu cukrovku, tak jsem si říkala, jestli ta mouka a tak…

@Anix masový dort už jsem taky zvažovala, ale nemám žádný osvědčený recept. Znáš to, na něčem ti záleží, uděláš to a bude to hrůza nepoživatelná :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
6.6.13 11:20

@Kakika
Tchán je na inzulínu nebo práškach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
6.6.13 11:21

@Kakika tak to si pak musí hlídat, porci, kolik toho sní za celý den.
Samozřejmě nesmí sníst půlku dortu na posezení, já manželovi i ten jeho dia dort vážím, aby se mu to vešlo do VJ.
I masový dort ti bude zvedat cukr, v uzeninách je cukr klasický a pokud k tomu upečeš nějaký slaný korpus, tak jsi na tom jako u toho „sladkého“ dortu, kde dáš umělé sladilo.

• Citovat
  • Upravit
16694
6.6.13 11:22

@Anais jo, už jsem četla, že třeba se stévií se taky musí opatrně, že když je jí v dortu víc, tak je dort hořký. Cožpak o to, klidně udělám i nesladký a minimálně já a tchýně to v klidu sníme. Chlap to stopro odmítne i ochutnat :lol: Přemýšlela jsem, že by šel udělat třeba s krémem ze zakysačky, ale zase…i ta zvedá cukr…ale na druhou stranu, nesní přeci celou na jednou, když si dá kousek :think:

Jinak čaje pije už dlouho nejčastěji zelené a nesladil už dlouhá léta. Ale borůvkové listy mu určitě poradím, může maličko zhřešit (dát si trochu větší porci) a zapít to čajem…to by asi šlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.6.13 11:24

@Anix zatím prášky, ví to měsíc, takže zatím zkouší prášky a dietu. Dr je optimistická, prý by to mohlo být do podzima možná i bez prášků, pokud bude příznivě reagovat na dietu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
6.6.13 11:25

@Kakika se stévií nemám zkušenosti, měli jsme doma kytku a čaj to vůbec neosladilo.
Zkus ten „klasický dor“, budou to jíst i ostatní a bude jim to chutnat :mavam:
Já dělám krém z pudingu (vařím ve vodě - zase moje dieta - nemůžu mlíko) a pak zašlehám máslo, nejlíp ochutit kakaem a trochu té fruktozy, fakt jen, aby to bylo trošku sladké.
Manžel je sice dia 1 typu, ale i s tou malou porcí dortu má pak cukr v pohodě.
No a když to tchán zapije tím borůvkovým listím, tak to určitě tělo zvládne
Chápu, jaký je to boj, ale dá se to zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
16694
6.6.13 11:25
@Anais píše:
@Kakika tak to si pak musí hlídat, porci, kolik toho sní za celý den.
Samozřejmě nesmí sníst půlku dortu na posezení, já manželovi i ten jeho dia dort vážím, aby se mu to vešlo do VJ.
I masový dort ti bude zvedat cukr, v uzeninách je cukr klasický a pokud k tomu upečeš nějaký slaný korpus, tak jsi na tom jako u toho „sladkého“ dortu, kde dáš umělé sladilo.

To je pravda. A asi bych ho nemusela dráždit masovým, když doteď byl zapřísáhlý milovník uzenin :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
6.6.13 11:27

@Kakika
Jestli je na práškách tak to neřeš… kousek mu fakt neublíží ale nedělej ho moc velkej ať ho to potom neláká zobat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
6.6.13 11:28

@Anais no jo, ten krém by šel. Já dělám taky pudinko-máslový, ale klasicky z mléka. Z vody mě to nenapadlo :palec: fruktozu seženu asi normálně v obchodě, viď? Stejně jí budu muset koupit, jezdí k nám ob měsíc na víkend, takže budu muset vymyslet dietní jídelníček na celý víkend…nooo, to jsem zvědavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais
6.6.13 11:28

@Kakika pak dej vědět, jaký jsi měla úspěch, já budu péct zítra, tak jestli se povede, hodím sem fotku.
Pro mě je to větší výzva, peču dia dort, bez mléka a ještě k tomu bezlepkový :!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii