Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anix když udělám z jednoho korpusu, tak nehrozí, že by se přežral, protože jak se na to vrhne celá rodina, tak bude rád, že si uloví kousíček ![]()
@Kakika ju mají ji klidně v Albertu, i to umělé sladidlo, mají tam víc druhů, je jedno, které koupíš a tu čokošku kupuju v Tescu.
@Anais píše:
@Kakika pak dej vědět, jaký jsi měla úspěch, já budu péct zítra, tak jestli se povede, hodím sem fotku.
Pro mě je to větší výzva, peču dia dort, bez mléka a ještě k tomu bezlepkový
nooo, tak to je tedy už opravdu hotové inženýrství. Napíšeš mi pak recept na ten nemléčný? A foto určitě pošli, aspoň budu vědět, jak to bude vypadat ![]()
@Anais píše:
@Kakika ju mají ji klidně v Albertu, i to umělé sladidlo, mají tam víc druhů, je jedno, které koupíš a tu čokošku kupuju v Tescu.
Na čoko dorty nikdo u nás není, takže to nehrozí, ale zase je výhoda, že mu chutná kvalitní hodněprocentní hořká čokoláda. I já na ni přežila ty svoje dva měsíce těhu cukrovky
Což bych mu mohla klidně koupit k svátku, ať má co zobat. Máme tu přímo obchod s vlastní výrobou…dík na myšlenku ![]()
Ja mleko, kdyz jsem potrebovala, nahrazovala neslazenym mandlovym ci sojovym mlekem (mandlove je lepsi, sojove je vyraznejsi).. je pravda, ze v Cechach se mi nepovedlo sehnat nic jineho, nez klasicke sojove mleko Alpro, ktere je prislazovano a ma obsah cukru (nebo to jsou sacharidy) zhruba stejny, jako polotucne mleko na stoji tam 2× tolik jako zde v UK ![]()
@trpaslinka sojové bych do nikoho nedostala. Ani mě chuťově nechutná. Ale to mandlové…o tom jsem neslyšela. Zkusím popátrat. Díky za tip ![]()
@Kakika tak samotne sojove mi take nechutna.. do kafe jsem si na nej zvykla a treba do dortu jako do korpusu, pokud je mleka potreba, tak bych ho klidne zkusila. Ona ta sojova chut by se v tej mouce ztratila. Ale pozor na obsah cukru.. sojove mleko (totez mandlove), pokud neni oznacene jako neprislazovane, tak ma temer stejny obsah cukru jako polotucne mleko. Jen misto cukru jsou tam sladidla.
Cukr v krvi zvedají snad všechny potraviny, takže tím, ze vynechas cukr, z toho stejně vhodný dort pro diabetika neudelas. Máme doma dva diabetiky a z toho jeden si picha. Řešíme to normalnimy dorty. Dávají si vždy jen malý kousíček. Je to hrozná nemoc. Pořád jsem hledala, co by pro ne bylo vhodné, aby si mohli dat do nosu a vhodná je snad jen zelenina. Všechno ostatní musí s mírou. I ovoce.
@Ijaa tak jestli nerozlišujete „rychlé“ cukry - klasickou sacharozu a pomalé sacharidy, tak to bych chtěla vidět ten Glykovaný hemoglobin???
To že cukr zvedají téměř všechny potraviny je sice pravda, ale důležitý je glykemický index a ten je třeba právě v podobě fruktozy - ovocného cukru nižší, než u klasického řepného, třtinového cukru, medu a pod.
@trpaslinka @Kakika holky já pro sebe používám pohankové nebo rýžové mlíko, ale když jsem ho dávala do buchet, tak to manželovi cukr docela zvedalo, tak tam dej normální mlíko, pokud ho můžete. To už taková hrůza nebude. ![]()
@Ijaa No mě stačili ty dva měsíce a měla jsem dost. Ano, můžeš jíst normální potraviny, ale aby jsi nepřešvihla dávku cukru, tak si tak maximálně olízneš naběračku. Mě třeba cukr v krvi zvedali těstoviny a to jsem měla ještě menší, než doporučovanou porci, ale zase brambor jsem mohla sníst víc. Ano, cukry jsou všude, ale právě vhodným výběrem potravin se dá docílit toho, že nebudou nárazové výkyvy. Nejlepší je salátová okurka…tu jsem mohla pořád, ale člověka nezasytí, jen má pocit, že něco v tý hubě žvejká ![]()
@Anais jak rikam, nahrazky mleka jsou vetsinou prislazovane. Buhvi cim.. takze ja, kdyz jsem byla na te diete, tak jsem kupovala neslazene. V cechach to snad ani neexistuje, kdyz jsem nesehnala ani to neslazene sojove. Na jednu stranu je v CR super, ze jsou vyrobky dia a dalsi potraviny vhodne pro diabetiky, to tu neni, ale na druhou stranu zakladni potraviny jako nahrazky mi tam fakt chybi.. z nahrazek mleka jsem sehnala jen to sojove clasic, coz je prislazovane… Pravda, schanela jsem jen v Albertu (supermarket i hypermarket) a Bille, tak treba jinde je. Ale co hledala mama na netu, tak asi fakt moc ne.
@Kakika ja to mam naopak.. testovin neomezene, zato brambor hoooodne opatrne.. na me opravdu ta dieta podle GI docela sedela.. treba jsem koukala, ze sladka zelenina jako mrkev ci rajcata mi take problemy nedelala.
A salatovku take zvejkam casto, protoze jsem typ cloveka, co zere z nudy, zere ze stresu, zere z chute, proste zere porad ![]()
@trpaslinka já kupuju tyhle od Mogadoru.
Nejraději mám rýžové, nebo pohankové.
http://www.mogador.cz/?…
mají to hodně ve zdravých výživách a i některé lékárny.
Co koupit v UK bohužel neporadím… taky máš alergii na laktozu nebo kasein?