Dort s pařížskou šlehačkou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1612
9.6.11 19:37

Ahojky. Díky moc za rady a tipy. Nakonec jsem se jela na radu do naší cukrárny v ulici. Pán mi poradil a já upekla. Jdu se pochlubit s výsledkem. :mrgreen: Podotýkám, že vážně nepeču. Tohle je po perníku můj druhý výtor.

Jestli někdo chce resept, tak tady je. Upekla jsem klasický piškot. (2 vejce, 2 dkg cukru vyšlehat do pěny alespoň 10 minut. potom tam rychle vmíchat 4 dkg mouky - výška piškotu v klasické dorotvé formě cca 2cm.) Jinak jsem velkou sleněnou kulatou mísu vyložila folií, vyválela koupený marcipán a vyložila dno. Vyšlehala pařížské šlehačky a ztužovače (jediná malá vada - ve šlehačce se mi udělaly takové želatinové žmolky - předpokládám, že to je z toho ztužovače, protože sdrclá šlehačka dle mého názoru vypadá jinak). Nandala hmotu do mísy a na vrch dala banány, potom zakopila připraveným piškotem, zarovnala marcipán a vyklopila na talíř a potom dozdobila.

Je to vážně jednoduché. Tak snad to manžel ocení. Ještě jsem ho nepředala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
9.6.11 19:46

:potlesk: vypadá chutně :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
13.6.11 22:42

Dort vypadá naprosto luxusně. Gratuluju :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
8.7.11 15:19

jen vám tu chcu poděkovat za tipy a odkazy,taky se chci pokusit o dort s paříž.šlehačkou,takže KUJUUUU! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
1.9.11 10:09
burgundy píše:
Ahojda! já dělala před 2 týdny, je úžasnýýýý!!!!

KORPUS: 3vejce, 3PL moučkový cukr, 2PL slunečnicový olej, 1PL kakao, 3PL polohrubá mouka, 1malá lžíčka kypřící prášek

• ušleháme sníh, přidáme 2 PLcukru, po jednom zašleháme žloutky a přidáme poslední lžíci cukru a olej. Nakonec gumovou stěrkou nebo lžící (=ne mixerem)vmícháme směs kakaa, mouky a kypřícího prášku. Dortovou formu vymažeme/vysypeme, pečeme na 180st 20 min

KRÉM: 3PL hladká mouka, 125ml mléko, 3žloutky, 150g moučkový cukr, 3PL kakao, celé maslo

• kromě masla všechno šleháme nad parou, když to vychladne, mixérem zašleháme maslo (počas výroby zkoušej postupně to maslo, ja celé nedávám, protože mi „vadí“ maslová chuť, mám to ráda takové lepivejší 8-) )

nebo krém 2: podle množství, ja dělám ze 4šlehaček: šlehačka(víc jak 30%) 4ks, kako 80g, cukr 100g

• vaříme nad parou, po schladnutí dáme do lednice a nejlépe druhý den vyšleháme (jinak, v obchodě jsem viděla přímo v kelímku pařížskou šlehačku ale nezkoušela, takže je možnost přímo koupit)
Já když dělávám, tak vždy oba krémy, na korpus dávám ten první a navrch ještě ten šlehačkový,mezi to nakrájím banán protože jsme nenažraní :oops: :jazyk:

Burgundy prosím tě jak dlouho tu šlehačku vaříš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
1.9.11 12:56

jen čekám až to projde varem, pak vypínám a ještě chvíli míchám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
1.9.11 14:11
burgundy píše:
jen čekám až to projde varem, pak vypínám a ještě chvíli míchám

Díkes jdu na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3042
2.12.11 21:57
janet9 píše:
dobrej krémík http://www.toprecepty.cz/…rizsky-krem/
Bezvadnej recept na pařížák.Samozřejmně vzhled si uděláš podle sebe - http://www.urybicky.cz/…eci-polevou/
Ono je toho na netu spousta,ale tohle mám vyzkoušené.
Jinak ty piškoty po obvodu-normálně uděláš dort a pak je kolem dokola nalepíš-mě na tom nepřijde nic složitýho :nevim:,ale nedělala jsem to,tak nevím,možná bude problém,aby byla při vkládání posledního piškotu ta mezera na něj akorát.ani malá ani velká :think:

Super recept, dnes jsem zkusila a fakt báááájo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
13.7.12 11:03

Ahoj,

chci dědovi k 80 dělat dortík se šlehačkou ( http://www.mamincinyrecepty.cz/…hackovy-dort ) Oslava má být zítra, tak přemýšlím, jestli ho zdobit dnes nebo až zítra, aby vydržela ta šlehačka. Nebo naopak je lepší, když to jako nacucne. Raději bych dnes, at to zítra nemusím honit. Poradíte? Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva100
6.3.13 19:00

Pařížský krém

Dobrý den, mám dotaz ohledně pařížského krému. Má se použít smetana nebo šlehačka na přípravu? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
27263
6.3.13 21:36
@Eva100 píše:
Dobrý den, mám dotaz ohledně pařížského krému. Má se použít smetana nebo šlehačka na přípravu? Děkuji

Smetana ke šlehání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport