Dort s živými květy
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Asi Tě zklamu, ale z květinářství není vhodný žádný druh. Karafiát i růže jedlé jsou (a jsou dobré), ale bývají nastříkané. Nemáš možnost zajet do Makra? Tak jedlé květy mívají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A kdyby byl květ jen na ozdobu? Efekt a pak do koše? Mohla bych použít?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ještě záleží na tom, jak ho chceš zdobit a nakolik jsi cíťa na chemii. Já jsem jednou zdobila svatební dort karafiáty a nevěstiným závojem - nevěsta nesehnala květy bez postřiku a bylo s tím svolná, takže jsem stonky pořádně omyla (nevím tedy, jetli to mělo nějakou vyšší účinnost) a zapíchala do dortu. Bylo to jen na chvilku, při krájení se pak vyndaly. Nicméně, aby to bylo hezké, je lepší, když je dort menší a vyšší. Máš ho k nějaké příležitosti nebo je to jen nedělní moučník?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet narozeninový, Pichla bych před servírováním a po hromadnem: Jeee bych to hned vytáhla. Co? Šlo by? Chemie je kolem fůra. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bublinek co dát sedmikrásky nebo macešky, fialky, případně levanduli?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady je pár fotek, od kterých se můžeš odpíchnout… Chce to hezký, rozmanitý kvítky, některý třeba polorozvitý, pak je stačí jen naaranžovat…
https://www.homebeautiful.com.au/…may-be-toxic
https://www.interflora.co.uk/…ble-flowers/ (pivoňky teda úplně nevím, jestli mají sezonu).
Ještě jsem měla krásný jednoduchý dort jen s růžemi, zkusím pohledat.
@aiwwa To jsou všechno super kytky, ale narychlo se v květinářství neseženou. Nebo tedy u nás ne… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Květiny se musí obalit. Máš několik možností.. Floristicka páska, popřípadě ampule přímo na květiny-ty používám já, v ptej si je v květinářství
a poslední, vata ve vodě, fresh fólie a alobal ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marra2 píše:
Květiny se musí obalit. Máš několik možností.. Floristicka páska, popřípadě ampule přímo na květiny-ty používám já, v ptej si je v květinářstvía poslední, vata ve vodě, fresh fólie a alobal
No nevím, na obalení bych se vykašlala - stejně s tím dortem přijde do styku květ, který je nastříkaný taky. A ampule je IMHO vhodná, když má květ vydržet zapíchlý delší dobu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet macešky by snad sehnala nebo fialky, takový ty pokojový. A první sedmikrásky už nám kvetou na zahradě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@aiwwa píše:
@Ba-stet macešky by snad sehnala nebo fialky, takový ty pokojový. A první sedmikrásky už nám kvetou na zahradě.
Bydlíme ve městě, tak bych si sedmikrásek fakt nešla. Krém je z mascarpone s mákem, tak by to chtělo něco barevného.
Díky všem. Zítra se pochlubit, chcete? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit