Stravování dítěte normálním jídlem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Co je pro tebe normální jídlo? Pro mě třeba cuketa, dýně, brokolice normální jídla jsou. A taky záleží pro jak starý dítě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano, samozřejmě…jeli jsme spis BLW, ze začátku jsem teda spis pro miminko dělala v parním hrnci, ale tak cca podobne jídlo co nám…ze začátku hlavně zeleninu, jinak jíme jen skutečně jídlo, žádné instantní kaše, mlika, skleničky…
a teda cuketa,dýně brokolice je pro nás jídlo,takže s tím jsme opravdu začínali ![]()
Příspěvek upraven 24.02.19 v 12:12
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz moje mamka pro nás vařila jídlo zvlášť zbruba do roku a půl. Takže to není žádný výmysl moderní doby. Jinak normální jídlo jsem dětem také začala dávat kolem 18 měsíců - samozrejme úměrně veku a počtu zubu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak velké dítě? Já začla dávat „normlani“ jídlo kolem 10 měsíce, kolem roku už jedl s náma skoro vše akorát sem to upravovala aby to nebylo kořeněné nebo tak solene jako pro nás. Místo smažení sem to hodila do trouby apod. Ale třeba půl ročnímu bych fakt naše jídlo nedala, musí se k tomu propracovat. Já začla ve 4 měsících a ten půl rok trvalo než se propracoval přes jednodruhovou zeleninu, presnidavky, kašičky až po polivky a omáčky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeBa12 píše:
Asi se tu na mě sesype kritika od maminek co výhradně své děti krmí podle tabulek. Ale chtela bych se zeptat jestli tu jsou nebo ještě existují maminky co dětem nevyváří cukety, dýně, brokolice apod věcí, co jim nekupuji hotová jídla ve skleničkách, ale dávají jim normální jídla co vaří pro zbytek rodiny? Samozřejmě míň kořeněné a nemyslím vepřo knedlo zelo
A ty nejíš cuketu a brokolicí? Dítě by mělo ochutnat vše co se zeleniny a ovoce týká. Jinak u nás je to normální komponent v jídelníčku, jen mimino ji jinou konzistenci než my dospělí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak staré dítě? Jinak odpověď je jednoduchá,my jsme zeleninozrouti, omáčky nevěřím,knedlíky taky ne. Takže jsem vařila většinou všem to samé,je dětem rozmixovala a ostatním pak dochutila. Skleničky na cesty a na lenost byly taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tableta píše:
Co je pro tebe normální jídlo? Pro mě třeba cuketa, dýně, brokolice normální jídla jsou. A taky záleží pro jak starý dítě
Zakladatelka měla tuším na mysli běžná jídla, ne ty podle děsně zdravého, fit a freš trendu.
Já dětem vařím běžná jídla, taková ta, co se vaří ve školních jídelnách, akorát poctivě vařená. Žádná dýňová polévka a jako hlavní jídlo brokolice a zákusek ředkvička.
, ale např. kuřecí polévka se zeleninou a krupicovými noky, vepřové s mrkví a bramborem a rajčatový salát (takový ten ze školních jídelen, ale s dobře okyselenou a oslazenou zálivkou s nadrobno nakrájenou cibulkou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
A ty nejíš cuketu a brokolicí? Dítě by mělo ochutnat vše co se zeleniny a ovoce týká. Jinak u nás je to normální komponent v jídelníčku, jen mimino ji jinou konzistenci než my dospělí
Nejim cuketu ani brokolici ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Enmamma píše:
Zakladatelka měla tuším na mysli běžná jídla, ne ty podle děsně zdravého, fit a freš trendu.Já dětem vařím běžná jídla, taková ta, co se vaří ve školních jídelnách, akorát poctivě vařená. Žádná dýňová polévka a jako hlavní jídlo brokolice a zákusek ředkvička.
, ale např. kuřecí polévka se zeleninou a krupicovými noky, vepřové s mrkví a bramborem a rajčatový salát (takový ten ze školních jídelen, ale s dobře okyselenou a oslazenou zálivkou s nadrobno nakrájenou cibulkou).
Přesně tak sem to myslela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeBa12 spis pak řekni co teda jíš
půl ročnímu dávat třeba guláš a řízek nebude to pravé ořechové. Pro většinu lidí je cuketa i brokolice normalni jídlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi od roku jsem dávala normálně rajskou, koprovku, rýži s kuřetem, čočku, polévky i zahuštěné…vyloženě zeleniny a masozeleniny jsem mu vařila od toho půl roku do roku.Myslím že je to normální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jelikoz se stravujeme doma vcelku rozumne, tak normalni jidlo jako my jedly deti v podstate od zacatku, jen do roka v podobe nesolenych nekorenenych mimislichticek.
Jenze u nas neni brokolice a dyne sproste slovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
od roku děti jí normální jídlo, říkám tomu že je musím zcivilizovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit