Kolik vody nebo čaje má vypít miminko na UM?

1079
21.2.19 09:51

Mam taky 5ti mesicniho syna a je plne na um 5× denne 170ml w nic jineho nedavam.ted jsme v nemocnici a nikomu to divne neprislo.vsak um je z vody tak nechapu co doktorka chce a jeste aby pil tolik vody?to mi neprijde dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
21.2.19 09:53

Mě říkal doktor, že za den by děti na um měly vypít tolik vody, kolik je jedna dávka mléka. Takže u tvého prcka by to mělo být 180. Důležitý je hlavně nabízet, některé ženské ti budou tvrdit, že stačí um a nic jiného nedávají :zed: já jsem třeba od 4. měsíce přikrmovala, ale moje dítě nic než mlíko nechtělo takže smůla, na mlíku byla skoro do 2 let a žije. Řešila jsem to s doktorkou, dělala psí kusy a stejně jsem do ní nic pořádného nedostala. Rozjedla se až v jeslích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
21.2.19 10:06

Já mám sedmi měsíčního a vodu do něj nedostanu skoro vůbec. Pořád nabízím ale párkrát se napije a odhodí lahvičku na zem. UM má od února jen večer a ráno, podle mé doktorky to zatím velký problém není. Není to ideální ale násilím to do něj nenaliju. Od 4. měsíce jsem příkrmy sice dávala ale nechtěl je, rozjedl se až teď, když ho začalo zajímat co jíme my.

Prostě zkoušet nabízet pořád dokola, oni na to časem přijdou. Nic jiného stejně nevymslíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77497
21.2.19 10:09

já pořád nechápu, proč by se do miminek měla lít nějaká voda nebo čaj, když jsou plně na UM, naše doktorka nikdy nic takového neříkala, jen v létě když je venku přes 30 stupňů, tak to má smysl a vodu jsem podávala, až když dcera měla cca 20 měsíců, do té doby jí stačilo UM a ani nic jiného nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
21.2.19 10:12

Ahoj ja maleho prikrmuji od 4 mesice,myslim ze s prikrmovanim neni kam spechat.My začaly prikrmovat z duvodu silenych kolik u maleho od te doby mame klid :dance: S malym jsem mela stejny problem nechtel nic pit ani vodu ani caj nakonec jsem zkusila svestkovou stavu od Hamanku (zredenou pul na pul s koj vodou )a malemu chutna ted uz 3 den zkousim caj a taky se napije. :potlesk: Pokud ma teplotu a nechce pit tak zkus aspon ze lzicky u nas to fungovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
21.2.19 10:28

Někdo říká že um stačí, já dávala i jiné pití, ale obyčejnou vodu sem do syna dostala teprv někdy ve 3 letech, tu prostě plival. Buď sem dělala čaj a nebo takové ty dětské stavicky co mají od 4. měsíce, ale hodně sem je teda redila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
21.2.19 11:01

Děkuji všem za reakce. Já bych to do něho dávala i lžičkou, ale on to fakt nezvládá. Neví, k čemu je ta lžička dobrá a když ho nakloním a voda mu tam steče, tak se pak začne dávit, zrudne a začne kašlat. Takže jsem od lžičky přešla opět k flašce a dala jsem mu tam rychlejší savičku než co má na flašce od UM. Jenže se trochu napije, zjistí, že to není mléčko, párkrát ještě pro jistotu cucne a pak se odvrátí. Zkouším to několikrát za sebou a po deseti minutách to vzdávám. Opravdu nevím, jak do něj dostat tak velké množství. Pro nás je i těch 20ml úspěch :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
21.2.19 12:55

Pokud je dítě plně na UM, není potřeba doplňovat další tekutiny. Výjimkou můžou být velká vedra, pak bych třeba vodu nabízela. Jinak s oběma dětmi jsem začala přikrmovat začátkem pátého měsíce. Většinou to ale na dětech poznáš… Např. když jsou více pohyblivé, nebo tě úplně hypnotizují, když ty jíš (otevírají pusinku spolu s tebou) atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.21 18:36

Dávat dítěti vodu případně kolik?

Ahoj, jsem teď z toho trochu jelen… Má se dítěti které je na UM dávat ještě samotná voda nebo ne (nepočítám vedra v létě)? Máme půl roční mimčo a je od narození na UM. Nikdo mi neříkal že by měla pít i něco jiného, teď se mě ptají jestli dávám kromě mléka čajíčky nebo jen vodu :nevim: Jestli mám dávat i vodu, kolik prosím? Mléka vypije cca 750-800ml za den.

• Citovat
  • Upravit
3927
26.3.21 18:44
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem teď z toho trochu jelen… Má se dítěti které je na UM dávat ještě samotná voda nebo ne (nepočítám vedra v létě)? Máme půl roční mimčo a je od narození na UM. Nikdo mi neříkal že by měla pít i něco jiného, teď se mě ptají jestli dávám kromě mléka čajíčky nebo jen vodu :nevim: Jestli mám dávat i vodu, kolik prosím? Mléka vypije cca 750-800ml za den.

Ne, není nutné dávat dítěti nic jiného. To je rada která se aplikovala tak před 40 lety, kdy bylo k dostání jedno UM, které nebylo nic moc. Tipuju, že se tě na to ptá matka/tchýně/babičky apod… od nich to je úplně normální a častý dotaz, jim to tak totiž doporučil doktor.
Vodu/čaj jsem zavedla až k prvním příkrmům, do té doby byl čistě na UM a nic mu nechybělo. Ani ve vedrech. Půlročnímu bych možná už nějaký ten čaj a vodu dávala ale k příkrmům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.3.21 18:45
@Anonymní píše:
Ahoj, jsem teď z toho trochu jelen… Má se dítěti které je na UM dávat ještě samotná voda nebo ne (nepočítám vedra v létě)? Máme půl roční mimčo a je od narození na UM. Nikdo mi neříkal že by měla pít i něco jiného, teď se mě ptají jestli dávám kromě mléka čajíčky nebo jen vodu :nevim: Jestli mám dávat i vodu, kolik prosím? Mléka vypije cca 750-800ml za den.

Ano, s UM pít musí. Za den by mělo vypít tolik, kolik je jedna dávka mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4981
26.3.21 19:05

Obě mé děti na UM takhle malé jiné tekutiny nedostavaly a ani doktorka mi to nikdy neříkala. Můžeš začít nabízet, to není špatně, ale nutné to nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
26.3.21 19:14

Pokud dítě nemá žádné příkrmy, tak jiné tekutiny kromě vody obsažené v Um dostávat nemusí (nepočítám vedra)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3323
26.3.21 19:33

Začala jsem dávat okolo 5 měsíce s příkrmama. Zkoušela jsem nabízet i dřív, ale nechtěla to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2416
26.3.21 19:37

Určitě nic nezkazíš, když tekutiny začneš nabízet, ale otázka je, jestli je bude pít. U nás v půlroce žádný čaj ani voda neexistovaly, nic kromě UM nechtěla.

Rozhodně bych do dítěte nelila vodu za každou cenu, protože „se to musí.“ V UM jí je dost. Ono pak i ty příkrmy jsou samá voda, takže ani u nich žádné hektolitry tekutin navíc nejsou potřeba. Jde spíš o to, aby si dítě zvykalo i na něco jiného než mléko. Takže nabídnout a kolik vypije, tolik vypije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí