Kolik dobrot dáváte dítěti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Medičkaa píše:
Zase jdu s dotazem. Můj skoro roční syn by pořát něco chroupal. Normálně jí hezky ale jde mi o to kolik mu dávat nebo nedávat „dobrot“ mezi jídly? Myslím tím křupky, sem tam piškot nebo dětskou sůšu, kousek zeleniny a tak… Pořát loudí tak mu dávám většinou něco zobnout když se chci najíst v klidu já nebo když potřebuju aby nezlobil v autobuse a tak. Jen nevím jestli to nepřeháníme. V roce má 10 kilo a něco přes 76 cm (to nevím přesně).
Pokud v čase běžného jídla baští hezky, z nějaké křupky bokem nebo kusu zeleniny bych nedělala vědu. Kdyby chtěl celý den jen sůšu, bylo by to horší. Dávala jsem ty nesolené křupky nebo kus jablka. Sušenky ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Kousek zeleniny či ovoce mu dávej, sladkosti, pečivo a nebo křupky ne. Extrudované křupky jsou pořád jen rychlé škroby. Zkus aby se víc najedl během regulérního jídla.
Na nezlobení zkus hledat jiné cesty, jak odvést jeho pozornost, než jídlo. V hromadné dopravě tradičně začít hrát nějakou jednoduchou hru, říkadla nebo vyprávět pohádku. Matka co v klidu zabavuje svoje dítě není pro cestujíc obtěžování.
Dost to pomůže tomu, aby si nespojil - nepříjemné emoce, musím to zajíst. Což může být jeden z faktorů budoucí obezity.
Váhou je podle tabulek lehce nad průměrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ou píše:
Kousek zeleniny či ovoce mu dávej, sladkosti, pečivo a nebo křupky ne. Extrudované křupky jsou pořád jen rychlé škroby. Zkus aby se víc najedl během regulérního jídla.Na nezlobení zkus hledat jiné cesty, jak odvést jeho pozornost, než jídlo. V hromadné dopravě tradičně začít hrát nějakou jednoduchou hru, říkadla nebo vyprávět pohádku. Matka co v klidu zabavuje svoje dítě není pro cestujíc obtěžování.
Dost to pomůže tomu, aby si nespojil - nepříjemné emoce, musím to zajíst. Což může být jeden z faktorů budoucí obezity.
Váhou je podle tabulek lehce nad průměrem.
Co bys napsala dvanáctikilovému kojenému mackovi? Syn měl na roce taky 10 kilo a byl tak akorát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davala jsem jablko, hrusku, banan, okurku na dlouhe spaliky, papriku, hodne cherry rajcata, co zrovna bylo oblibene, par rozinek jako sladkost. Krupky ani jedno moc nechtelo a susenky jsem davat nechtela, prislo mi to zbytecne. Obcas je dostali jako darek, tak je snedli, ale sama jsem je nekupovala. Kdyz rostly zuby, tak jsem susila spalicky chleba, aby bylo co tvrdeho zuzlat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ji normálně snídani, oběd, večeři atd tak bych z toho nedělala vědu, kousek ovoce nebo zeleniny určitě neublíží. Sušenku bych dala výjimečně za odměnu, krupky náš moc nechtěl, jedna dvě taky neublíží, syn je spíš oslintal a matlal všude kolem sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet píše:
Pokud v čase běžného jídla baští hezky, z nějaké křupky bokem nebo kusu zeleniny bych nedělala vědu. Kdyby chtěl celý den jen sůšu, bylo by to horší. Dávala jsem ty nesolené křupky nebo kus jablka. Sušenky ne.
Přesně tak. Sušenkama bych ho denně necpala, ale ze zdravého zobání bych fakt nedělala vědu. Mám aktuálně 17 měsíčního, v roce jídlu moc nedal a hlavně se kojil. Mezi kojením a nabídnutím hlavních jídel dostával ovoce a zeleninu jen tak do ruky nebo na talířek. Pak jsem vařila i luštěniny, cizrna nebo fazole byly super na nácvik špetkového úchopu. Občas sem koupila (a koupím) křupky (rýžové, pohankové …) a ovocné lisované tyčinky. Ty jsem využívala hlavně na cestách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se ji snad celý den. Na sladkosti máme babičky, to já nekupuj téměř vůbec, jen výjimečně. Jinak skoro pořád je na stole nějaké ovoce nebo zelenina. Jídlo beru jen v případě, že vím, že by pak nejedli oběd, večeři..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima Tak já mám vlastně obézní dítě
, v roce byla na 3,35 násobku. Jen je teda co se týče váhy a váha/délka na 25 perc.
![]()
@Medičkaa Znám při téhle délce i o tři kila těžší chlapečky, to už mi přijde moc.
Já bych zeleninu, ovoce a křupky dávala ráda, kdyby to mládě jedlo. Jenže to olíže a opatlá. Takže já trochu závidím, že máš chroupavé dítě:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nedělala bych z toho vědu, ovoce a zelenina úplně v pohodě, taková křupka když se rozpustí na jazyku je z toho čtvrt lžičky kukuřičný mouky, z toho se nepřejí. Sušku občas, proč ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na svacinu nebo „neco do ruky“ davam nejcasteji zeleninu. Paprika, cherry rajcatka, rapikaty celer a okurka jedou nejcasteji. Mrkev jsem vzdala, desne barvi. Obcas nabidnu kus syru, boruvky, doma upecene susenky bez cukru, nebo syrove krekry (syr, mandlova mouka).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Russet že je podle tabulek nad průměrem. Jestli to čteš jako něco výrazně negativního, tak je porucha na vašem přijímači.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fima Tak to u nás 8,9kg/76cm, prostě cvalík
. Dietu si teď ordinuje sama, rostou stoličky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky davam piskoty kukuricne krupky takovy ty arasidovy krupky je nam 9 mesicu mame 10,7kg a 72cm
Příspěvek upraven 24.02.19 v 23:38
- načítám...
- Citovat
- Zmínit