Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
jo, určitě… dyť se mražené dorty i prodávají (a v mnohých cukrárnách nepečou svoje, ale rozmrazují mražené, fakt…)
Akorát je potřeba nějak dát bacha na krém, čistě máslový půjde mrazit určitě, ale u kombinovaného třeba
s pudinkem bych se bála, že se to zdrcne.
já jsem takový experimentátor, takže moje zkušenosti, máslový (s jakoukoliv příchutí-kakao,jahoda,…
) ty jsou v pohodě. Máslo + puding taky (dávám do mrazáku věnečky), ale určitě ne šlehačka, ta byla po rozmražení pěkně hnusná.
Slehacka jde zamrazit taky (taky ve vetrnicich), pouzivam rostlinnou z makra je po rozmrazeni moc dobra.
http://img.mimibazar.cz/…18/l4988.jpg
Po svatbě nám zbylo dortů až nad hlavu,tak jsme je taky dávaly do mrazáku a po vytažení jim nic nebylo ![]()
S tou šlehačkou asi záleží jak která, já zkoušela takovou tu klasickou, jak se doma ušlehá a když jsem to rozmrazila, tak se mi normálně roztekla. Možná,že kdyby tam byl nějaký ztužovač, tak by vydržela.
Maminky mám dotaz, je možné zamrazit hotový dort s máslovým krémem, potažený takovou tou barevnou potahovací hmotou? Pokud ano, jak nejlépe ho rozmrazit a jak potom dort chutná? Není třeba korpus tvrdý nebo není to na něm nějak moc znát? Moc děkuji za odpověď.
Obnovuji diskuzi. Prosim, jak zmrazit potahovany dort jiz nakrajeny na kousky- do potravinove folie a dat do plast. misky nebo staci jen do te misky? A jak zmrazit cely dort? Dekuji moc za rady
@evulkanov píše:
Obnovuji diskuzi. Prosim, jak zmrazit potahovany dort jiz nakrajeny na kousky- do potravinove folie a dat do plast. misky nebo staci jen do te misky? A jak zmrazit cely dort? Dekuji moc za rady
Dáváme většinou do sáčku. bez misky, jen do sáčku ![]()
Já loni v srpnu po svatbě zamrazila kousek dortu a teď nevím jestli ještě bude dobrý - je máslový potažený potahovou hmotou…Mám to risknout? ![]()
Já mrazim dort v potravinářské folii bez krabičky. Nakrájím, zabalim, zamrazim ![]()
@LuciElle174 No já nevím, ale rok, vlastně více jak rok
To bych už nejedla.
@LuciElle174 píše:
Já loni v srpnu po svatbě zamrazila kousek dortu a teď nevím jestli ještě bude dobrý - je máslový potažený potahovou hmotou…Mám to risknout?
Rok mi připadá, že už je hodně
@LuciElle174 píše:
Já loni v srpnu po svatbě zamrazila kousek dortu a teď nevím jestli ještě bude dobrý - je máslový potažený potahovou hmotou…Mám to risknout?
Těžko říct
tak dlouho nám nikdy nevydrží ![]()
@Paoloska píše:
@LuciElle174 No já nevím, ale rok, vlastně více jak rokTo bych už nejedla.
@ivašot. píše:
Rok mi připadá, že už je hodně
Já právě četla, že se na první výročí svatby pak ten dort vytahuje a jí, tak nevím. Furt se k tomu nějak nemám ![]()
Ahojky, mám (asi pitomý
) dotaz:
Lze zamrazit celý dort?
Když jde zmrazit korpus nebo i krém, myslíte, že celý hotový dort jde taky?