Dosáhneme na hypotéku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21.7.11 13:22
Anonymní píše:
Ahoj holky, mám dilema, líbí se nám jedna nemovitost, v hodnotě asi 4mil.
Hypo by byla na přítele, on má čistý plat 40–50t, má tedy jednu půjčku na auto, na tři roky asi 8t.Hotovost mám e tak 300tis, myslíte, že reálné dostat hypo?

Ahoj, měli by jste, i když to může být dost fest. My to máme podobně a dosáhli jsme. Ale konkrétní info ti dá jedině konkrétní banka, každá má jiné podmínky. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
21.7.11 13:27
bankerka-cz píše:
Anonymní píše:
Hypo by byla na přítele, on má čistý plat 40–50t, má tedy jednu půjčku na auto, na tři roky asi 8t.Hotovost mám e tak 300tis, myslíte, že reálné dostat hypo?
Ahoj, měli by jste, i když to může být dost fest. My to máme podobně a dosáhli jsme. Ale konkrétní info ti dá jedině konkrétní banka, každá má jiné podmínky. 8-)

před 3lety jsme si brali hypo a měli jsme doplatek za auto asi 50tisíc,nedali nám to kvůli tomu,nesměli jsme mít žádný dluh…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
321
24.7.11 10:40

Ahoj, ono je to banka od banky a taky záleží na nemovitosti a její hodnotě. Obvykle chtěj akontaci kolem 10-20 procent. My jsme se byli ptát na hypotéku, ale jenom kolem 1,5 mil. Splácíme úvěr ze stavebního spoření, který ještě dva roky není vhodné doplatit (přišli bysme o státní podporu) a hypo nám v pohodě dají, nevadí jim to. Hodně si hlídají, jestli nejsi v registru dlužníků. Jak tady někdo dal odkaz na tu hypoteční kalkulačku, tak na tý se to dá dobře spočítat, ale počítej, že budou chtít tu akontaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucia1809
24.7.11 20:47
Anonymní píše:

Určitě. Možností je hned několik, samozřejmě i co se týče financování hypotéky potom jako takové.:) Pokud to ještě řešíte, ozvěte se, mohu Vám jen pomoct.

Hezký zbytek víkendu ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.11 02:26
Anonymní píše:
Ahoj, vím, že si to musím zjistit u banky, ale jedná se prozstím o čistě teoretický dotaz. Třeba se najde někdo v podobné situaci, kdo na hypo dosáhl a seberu odvahu a půjdu se zpetat.

Manžel má cca. 17tis čistého, já momentálně 7.600 RD a máme jedno dítě. Chtěli bysme hypotéku cca. 1mil - 1,5 mil na byt do OV.

Našetříno máme asi 100tis. Pak máme byt v družstevním vlastnictví, který bohužel s ohledem na lokalitu moc výhodně prodejný nebude a bude z něj možná 400tis.

Bohužel ten byt stále splácíme po 2.500 měsíčně, zbývá doplatit asi 220tis, ale nemůžeme ho doplatit dřív než za dva roky (úvěr ze stavbka).

Myslíte, že máme šanci, aby nám ten milion půjčili?

INKO J. (inko kůli citlivým finančním důvodům)

hele teď si půjčujem 1,1 mil a mame uz uvěr ze stav.spoř. 850 tis. (zbývá tam cca 700tis. doplatit) dají 100% hypo ale taktak… s tím,že musíš mít pro 100% hypo příjmy přes 30tis/měs… uvidis..spiš se poptej FP… hypo na dům získáme jen díky vysokému odhadu reálné tržní ceny domu… to možná bude hrát roli i u vás…

• Citovat
  • Upravit
bef
1
4.6.13 16:42

Stejný problém

Máme stejný problém, jako uvádí první příspěvek. Mohli bychom dle vás dostat hypotéku u raifky? http://www.rb.cz/…ce/hypoteky/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
4.6.13 16:48
@Anonymní píše:
Ahoj, vím, že si to musím zjistit u banky, ale jedná se prozstím o čistě teoretický dotaz. Třeba se najde někdo v podobné situaci, kdo na hypo dosáhl a seberu odvahu a půjdu se zpetat.

Manžel má cca. 17tis čistého, já momentálně 7.600 RD a máme jedno dítě. Chtěli bysme hypotéku cca. 1mil - 1,5 mil na byt do OV.

Našetříno máme asi 100tis. Pak máme byt v družstevním vlastnictví, který bohužel s ohledem na lokalitu moc výhodně prodejný nebude a bude z něj možná 400tis.

Bohužel ten byt stále splácíme po 2.500 měsíčně, zbývá doplatit asi 220tis, ale nemůžeme ho doplatit dřív než za dva roky (úvěr ze stavbka).

Myslím, že by to mohlo vyjít, i přes ty malé příjmy. Letos jsou podmínky na hypotéky velice příznivé. Ale určitě by stálo za to najít si ještě nějaký přívýdělek, protože asi budete žít hodně na těsno. :think: Na vašem místě bych zašla za nějakým dobrým finančním poradcem a ten vám najde nějaké výhodné řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
4.6.13 21:13

Tak se taky jdeme zeptat na hypotéku v pondělí, ale bojíme se, že nám to nevyjde… Jsem v podnájmu, takže platit si radši své a moci si byt upravit podle svého :).Jenže já příjmy nemám, jen přítel bude dokládat za sebe má 17.tisíc a chtěli bychom byt přibližně do 750 tisíc. V bance mu řekli, že asi ano, ale jednou jsme chtěli úvěr na auto, měl ho předschválený a pak nic..Tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.6.13 16:24

Zdravím maminky, pracuji jako asistentka pro finančního analytika, který se v této problematice pohybuje již 15 let. Je to velice chytrý a součastným trhem znalý člověk. Pomáhá právě lidem co plánují hypotéky, úvěry, pomáhá individuálně každému udělat finanční plán aby se vyhnul osobnímu bankrotu při náhlé události, naučí vás jak vytvářet krytí pro tyhle situace a najde mezi svými partnery pro vás toho nejvhodnějšího, problém je jen v tom že se pohybujeme jen v okrese Ostrava, Frýdek-Místek, Ostrava, Třinec, Karviná…ale možná v ostatních okresech najdete někoho z jeho kolegů firma Lafin invest s. r.o., kdyby jste chtěly některá vědět víc nebo potřebovali už konkrétně poradit zde je jeho číslo tel: 734 243 008 pan Hirth, asistentka Helena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.8.13 13:14

100% hypotéka?

Zdravím, taky letos budeme řešit 100% hypo, manžel jako OSVČ a já na mateřské :( chceme 1300000 na baráček. Jinak jsme pro banku velice bonitní, nějaké půjčky od nich doplacené dřív takže super hodnocení. Jinak jsme momentálně bez půjčky… Platit zvládneme úplně v pohodě, ale děsím se toho prokazování příjmu, víme jak to je s daňovým přiznáním… Doufám že nám to vyjde,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
5.8.13 13:19

dotaz

Ještě jsem se chtěla zeptat jak je to s tím když nám 100% neschválí? Dá se vzít 80% a zbytek „doplatit“ financováním??? Nebo to nejde.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anna X
5.8.13 19:46

ANO LZE

Dobrý den.
Samozřejmě lze, dofinancovat, buď z vlastních prostředků, anebo z neúčelového úvěru. Daňového přiznání bych se nebála. Hodnotí se 2 daňová přiznání za poslední 2 zdaň. období. Pokud už pobíráte rodičovský příspěvek, ten se do příjmů zohledňuje také. Hodně štěstí :)

• Citovat
  • Upravit
1091
7.8.13 03:33
@Anonymní píše:

bude hodně záležet na tom zda jste si hypo nebo uvěr brali jako manželé a nebo ho má na sebe manžel zapsaný z minulých let jako svobodný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.15 14:14

Dobry den,

Pokud je tu nejaky hypotecni poradce, rada bych se zeptala, jestli je hypoteka realna za teto situace:

Manzele maji mezi sebou uzavrenou smlouvu o zuzeni SJM, notarsky overenou, vse platne a spravne.Muz vydelava hrubeho 50tis.,realne mu cisteho chodi na ucet 36-37tis.Od kvetna se mu to zvysi na 55tis.Maji jedno dite dvoulete, druhe na ceste v kvetnu/cervnu.

Hypoteku by si na sebe bral pouze muz, bez ucasti manzelky.Cena domu 3,9mil.,jeden milion nasetreny.Je realne, aby tento muz ziskal 85%hypoteku? S petiletou fixaci, na 30 let.Muz je Slovak s trvalym pobytem zde, bez zapisu v registru, bez pujcek, bez problemu, doba neurcita od toho kvetna, je mu 29let.

• Citovat
  • Upravit
1886
6.2.15 14:19

Řekla bych, že ano :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat