Uhrazeno.cz (dotaz ideálně pro právníka)

Anonymní
21.6.11 10:30

Uhrazeno.cz (dotaz ideálně pro právníka)

Ahoj holky, předem se omlouvám za anonym…ale je to pro mě příliš osobní…
Jistá osoba mi dluží poměrně značnou částku peněz, jeden ze zoufalých kroků bylo i zadání dluhu na Uhrazeno.cz. Za rok a půl zaslali dlužníkovi jen pár „výhružných dopisů“, jinak nic, vymoženo O,–Kč.
Postupem času jsem se smířila se svou hloupostí a rozhodla se na dluh rezignovat. Za blbost se holt platí…
Tím se dostávám k dotazu. S „Uhrazeno.cz“ probíhala komunikace jen formou mailů, i mandátní smlouva mi byla zaslána na mail. Vzhledem k mému rozhodnutí dluh dále nevymáhat bych ji nyní chtěla vypovědět. V závěrečném ustanovení této smlouvy jsem se - mimo jiné - dočetla, že:
*8.7. Tato smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem elektronického souhlasu oběma smluvními stranami. Smlouvu si strany přečetly, souhlasí s jejím obsahem, který odpovídá jejich svobodné vůli, a na důkaz souhlasu a odsouhlasení správnosti obsahu i formy připojují strany své podpisy.
8.8. Tato smlouva je vyhotovena ve dvou stejnopisech, z nichž každá strana obdrží po jednom, kde nedílnou součástí smlouvy je seznam předávaných pohledávek nebo dotazník o pohledávce a přílohy dokladů svědčících o pohledávkách mandanta vůči dlužníkovi.
8.9. Smluvní strany prohlašují, že tato smlouva byla sepsána podle jejich pravé a svobodné vůle, určitě, vážně a srozumitelně. Na důkaz toho a svého souhlasu s obsahem této smlouvy připojují smluvní strany své vlastnoruční podpisy.

*

No a teď nevím…žádné písemnosti s vlastnoručním podpisem jsem jim nezasílala. Tudíž smlouva je - podle mě - vlastně neplatná a já bych se tedy nemusela nějakou výpovědí vůbec zabývat (což by bylo plus, protože vzor výpovědi jsem na netu nenašla).
Poradí někdo, jestli se pletu nebo ne? Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
780
21.6.11 11:51

Jestli si nikdy nic nepodepsala je to neplatne to mohlo sjednat i dite ktere ví tve udaje..ted se toho resi spousty tim se neco odkliknes neznamena ze musis to byt zarucene ty…az podpis stvrzuje platnost…mluvili o tom nedavno v TV :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.11 12:05
nikitanikita píše:
Jestli si nikdy nic nepodepsala je to neplatne to mohlo sjednat i dite ktere ví tve udaje..ted se toho resi spousty tim se neco odkliknes neznamena ze musis to byt zarucene ty…az podpis stvrzuje platnost…mluvili o tom nedavno v TV :wink:

Díky :kytka:
(zakladatelka)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel