Vybrat nejprve byt, nebo finančního poradce?

Lo
6285
13.6.11 10:23

Vybrat nejprve byt, nebo financniho poradce??

Ahoj všichni, chtěla bych se zeptat Vás, co už s tímto máte zkušenost, chceme si s manželem kupovat byt, vyřizovat hypo.Určitě chceme využít při vyřizování hypo finančního poradce..Mužete mi poradit? Je lepsi nejprve vybrat nemovitost a pak až kontaktovat nějakého poradce, nebo nejprve si s finančím poradcem o všem popovídat a pak shanět byt??? Možna se to hodnoti podle konkretni situace, tak mame našetřeno cca. 300.000, vydělek mame dohromady cca.35 - 37.000,– a cena bytu chceme, aby byla takova, aby jsme si pujcili okolo milionu, tudiz byt asi za 1.300.000…děkuju za rady, beru vše :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2398
13.6.11 11:13

Tak my napřed měli byt a pak se náhodou naskytl i finanční poradce.
Záleží, kolik máte času, jak moc na byt spěcháte. Vzhledem k tomu,že najít byt,aby vyhovoval, je na dlouho, myslím,že se může dívat po bytech a zároveň oťuknout více fin. poradců a možností hypoték. Nám se osvědčila odložená splátka jistiny - tvz. investiční konto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
13.6.11 11:16

Doufám že nevadí že se vtírnu.

danik Jak fungovala přesně ta odložená splátka jistiny?? Prosím? Nám by se to asi hodilo, přesně takto budeme kupovat nový byt a až pak prodávat současný. :think:

A nevíte jak je to s Družstevními byty? Má smysl se na ně vůbec dívat když musíme investovat hypotékou? Nebo to žádná banka nedělá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.6.11 11:20

zalezi jak moc mate predstavu o tom, co chcete a co si muzete dovolit. dobry financni poradce by vam mel pomoct zpocitat, kolik by jste meli byt schopni splacet vcetne treba nejakych modelu zmenu zivotnich situaci, tedy i kolik si muzete pujcit…pokud uz vite ze chcete na hypo maximalne milion, klidne si vyberte byt a pak uz reste s poradcem konkretni hypoteku
nicmene pokud ho chcete vyuzit, asi byt vami to udelam co nejdrive, budete mit lepsi prehled (za predpokladu, ze bude dobry samozrejme, ne nekdo kdo si jen nahani provize :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.6.11 11:35

Koukáme po bytech, ale ještě na to uplně netlačíme, ale do roka bych to ráda měla vybrané a bydlela..jelikož pak chceme řešit mimčo, což je další děs…z mého 20ti tisícového platu spadnu na 7,600 a pak to zustane na manželovi z platu 15ti tisíc…toho se bojim nejvíc, aby pak na to bylo :nevim: toho finančního poradce budem potřebovat..ale stejně, mám z těchto hypoték obavu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
13.6.11 11:52

my jsme poradce nemeli tak osobni zkusenost nemam ale kamaradka rikala ze jim prave takove veci pomahal modelovat…no jako hypoteka neni sranda, co si budeme namlouvat, ale prave ten kdo ma prehled muze poradit prave veci jako delku fixace, ktera banka umoznuje menit vysi splatek pripadne odklad a podobne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
13.6.11 11:52
IvaV píše:
Doufám že nevadí že se vtírnu.

danik Jak fungovala přesně ta odložená splátka jistiny?? Prosím? Nám by se to asi hodilo, přesně takto budeme kupovat nový byt a až pak prodávat současný. :think:

A nevíte jak je to s Družstevními byty? Má smysl se na ně vůbec dívat když musíme investovat hypotékou? Nebo to žádná banka nedělá? :think:

Na družstevní byt dává banka jen 80% ceny bytu. 20% musíte mít svých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
13.6.11 12:42

My to teď měli tak, že jsme si nejdřív vyhlídli byt a pak fin. poradce. Nicméně když čtu ten další příspěvek, tak bych u vás nejspíš zvolila fin. poradce (právě s ním můžete naplánovat i to mimčo co se financí týče) a pak ten byt. My máme poradce od Partners a jsme naprosto spokojení (snad to admin nebude brát jako reklamu :think: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.6.11 12:55

Myslím, že se to jako reklama brat určitě nebude, jelikož jsem tady v nějaké jiné diskuzi našla taky chvalu na poradce z Partners… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.6.11 12:58

Ještě bych se ráda zeptala..u těch Partners, jsou zdarma?Po vás nic nechtěli? A jak dlouho s němi spolupracujete? děkuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.11 13:00

Máte chybnou představu, není moc rozumné se vydat ze všech rezerv. A za co koupíte případný nábytek, vybavení a podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.6.11 13:06

Ano, ja vím…je mi jasné, že nemužu složit celých 300 tisic..v tomto případě bych si ráda nechala poradit, jak to co nejlepe rozvrhnout..jsem to napsala nešikovně, na byt pak pujde třeba 200 tisíc, nebo tolik, aby to bylo co nejvyhodnější…jen spiš jsem chtěla vystihnout to, že nechci drazsi byt, nez okolo 1.300.000, bojím se vysokých splatek :zed: Navštívím opravdu nějakýho odborníka, jinak to nevidím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lo
6285
13.6.11 17:04

Chci nejlepsiho financniho poradce… :lol: jsem fakt opatrna :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2404
13.6.11 20:04

Lo finační poradce je dobry, jelikoz umi poradit,ale jsou tu i podvodníci…pritel dela finančího poradce u OVB, nic si za schuzku nebere (zadne peníze), jeho to bavi a rad pomaha lidem v tehle vecech

ale je to na vas,jeslti do toho pujdete sami nebo si nechate poradit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
14.6.11 07:59

No, my máme taky družstevní byt a je s tím spousta zařizování, papírování a lítání.
Hlavní věc je ta, že nemůžeš DB ručit, vyžaduje se zástava jiné nemovitosti. My si na družstvu vylítali převod od osob.vl., trvá to cca 3měs., na tu dobu nám budou ručit naši RD, poté si převedeme zástavu na byt.
Byt stál 1000000, půjčujeme si 700.000, 500.000 jsme měli naspořeno, ale téměř vše padne na doplacení bytu a rekonstrukci :-(.
Jsem taky na mateřské a ještě 1,5 roku budu, takže žijeme od výplaty k výplatě.
Odložená splátka jistiny je v podstatě to,že na jeden účet hypoteční banky posíláš úroky z úvěru a na druhý účet tzv. investiční konto spoříš s vysokým zvýhodněním. Spoříš cca 17let a poté celou naspořenou částku (za těch 17let naspoříš právě ty půjčené peníze) převedeš na hypoteční banku. My za 17 let přeplatíme 70tis. Já ale nejsem fin. poradce, ten by samo poradil líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel