Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj ahoj. S tím zkušenost mám. Brala jsem si hypotéku zhruba před měsícem. Záleží také, u jaké banky, neměla jsem finančního poradce, myslím, že je dobré ho mít. Vytipuje pro vás banky, které by pro vás byly se svým přístupem nejvhodnější. Jsem samoživitelka, můj ex má záznam v registru jako špatný platič, já jako jeho manželka také, i když půjčka byla na něj. Půjčku mám u UniCredit bank. Myslím, že v současnosti je pro vás mít dostatčný příjem pro výši úvěru, nikde žádné dluhy, případně ručit nějakou nemovitostí, možná tou, na kterou si chcete vzít půjčku. Ale pokud je váš příjem dostatečný, odečtou vám životní náklady atd, nemělo by to vadit. Doporučuju finančního poradce. Bude radit přímo vám na míru a ušetří hodně nervů. ![]()
mám zkušenost jako bankovní úřednice…
v první řadě to řekněte hned té úvěrové poradkyni, se kterou budete o úvěr žádat (řekne vám přesné info!), pokud to jde přes banku je možné zaslat úvěr na tzv. individuální schválení, vyhne se to automatickému zamítnutí kvůli záznamu v CBCB, (zřejmě tam bude i záznam v BRKI - bankovní registr), vyřeší se co to bylo s konkrétním schvalovatelem a není úplně nemožné úvěr získat, nejlepší by bylo ho třeba úplně doplatit ![]()
každý případ je individuální, záleží na schvalovateli jak to posoudí, on vidí přesný výpis z CBCB a rozhodne se na základě komunikace s tou úřednicí.
takto se postupovalo před 3 lety než jsem šla na mateřskou…
Je to tak. Mě to také posuzovali individuálně. Úvěr od ex je přes rok splacený, takže je zajímal hlavně můj příjem a čím můžu ručit. Také jsem hned při první schůzce v bance řekla, že můj ex je v registru, že jsem si toho vědoma. Ale půjčka je splacená, brala jsem hypo jen na sebe, tak se posuzoval můj nynější plat a mé náklady na živobytí.
Ahoj, drzim palce, tezko rict. Kamaradka s pritelem chteli hypoteku od CS a nedostali ji, protoze pritel u nich mel kdysi ucet, zrusil ho a zapomnel na vypovedni lhutu, takze vybral penize a nenechal tam cca 300 kc na poplatky, nez vyprsi ta lhuta. Nikdo ho na to pak neupominal, takze byl vedeny jako dluznik ![]()
Holky mam dotaz,
chceme si s manzelem vzit hypoteku, asi 2,4milionu, prijmy na to mame dostacujici, ale bohuzel manzel ma v CNCB spatnou platebni moralku. Pred peti lety si vzal uver, ktery bude letos splacen, ale bohuzel prvni tri splatky (kazda pouze 632Kc) poslal s mesicnim zpozdenim a proto ma ten zaznam.
Mate s tim nektera zkusenost? Dostali jste hypoteku/uver i pres tento zaznam? O predcasny vymaz pozadat nelze, bude automaticky vymazan za 4roky, coz je docela pozde
diky moc