Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
dobrý večer, holky prosím potřebovala bych poradit. Jsem na MD přítel bere čistého tak kolem 17000kč našli sme baráček co by se nám moc líbil máme půjčku na auto ale to ted doplatíme.Baráček stojí 1600 000kč chtěla bych vědět jestli nemáte zkušenosti stím jestli je možné aby přítel dostal hypotéku? ![]()
a jestli prosím nevíte jestli dávají hypotéku i na 40 let?
Pavčo, pokud tady nebude expert, tak ti poradí jen v bance.
My máme hypotéku na 30 let a splátky 12000tis. Byla jsem též na MD, ale ještě jsem si přivydělávala. Zkuste to i přes stavební spoření, ale tam je to jen na 25 let. Taky se mění splátky po fixačním období.
Pavčo, hypotéku asi jo, ale musíte být bez dluhů. My jsem si vše vyrovnali, než jsme o hypotéku zažádali a finančně jsme na tom stejně a to jsme brali jen 1/4 toho, co chcete vy. Jinak si myslím, že s těmi roky je to tak, že oni ti spočítají bonitu klienta a podle toho ti spočítají i délku splácení, tedy podle toho, kolik si vlastně můžeš dovolit platit, tak jsme to měli my.
Pokud to můžu napsat orientačně, tak barák za 1.600.000, splátky na 40 let by byly okolo 7.200,– Úroková sazba okolo 4,5 %.
Každá banka má tak trochu jiné podmínky.
Pavča S píše:
a jestli prosím nevíte jestli dávají hypotéku i na 40 let?
Určitě jde na 40 let…proč ne?
Já musela mít taky vše splacený i kontokorent mi nedovolily a přihlížely i na věk a od toho se odvýjela délka hypotéky
Sumaya a podle čeho si to vypočetla prosím? Mýmu příteli je 24let tak bychom rádi právě na těch 40 let…
Sumaya píše:
Pokud to můžu napsat orientačně, tak barák za 1.600.000, splátky na 40 let by byly okolo 7.200,– Úroková sazba okolo 4,5 %.Každá banka má tak trochu jiné podmínky.
Sabrine píše:
Já musela mít taky vše splacený i kontokorent mi nedovolily a přihlížely i na věk a od toho se odvýjela délka hypotéky
Tady je odkaz http://www.nahypoteky.cz/…ni-hypoteky/
Já myslím, že na 40 let jde určitě. Možná né každá banka, protože jejich podmínky se mohou lišit..i ta úrok. sazba…atd. Určují se třeba i spoludlužníci, prostě ten, kdo tu hypotéky potom převezeme a splácí.
Ahoj, myslím, že s vaším příjmem asi neprojdete
zvlášť s malým dítětem myslím nemůžete jet se splátkama nadoraz - záleží na konkrétní bance, ale po zaplacení splátek vám přece musí zbýt i nějaká rezerva, ne? Co neočekávané výdaje…? ![]()
Tak jsem si to pro zajímavost taky spočítala, ale na těhle stránkách: http://www.finance.cz/…otecni-uver/ Vychází to ale stejně, jak psala Sumaya (mimochodem je teda nechutný o kolik zaplatí člověk víc). A ke splátkám bys měla připočíst i životní pojištění, který je v podstatě podmínkou u hypotéky, takže dalších cca 1600,– k tomu..
Kontokorent je svým zpusobem pujčka a to jsem musela zrušit a měla jsem pujčku na auto a doplatek byl cca 20 000 taky jsem to musela doplatit
Hruuza já na to měla finanční poradkyni a ta mi to pomohla dost vylítat s mým příjmem by mi totiž nikdy nic nedaly a dokonce v bance mi poradily si „na oko“ zvýšit příjmy ![]()
Souhlas životní pojištěný + po mě chtěly pojištění domácnosti a nemovitosti
Takže další penize navíc