dospívání prosím o radu

Anonymni
22.8.09 22:41

dospívání prosím o radu

milé holky, potřebovala bych poradit mám o dost mladší sestru. Nyní má 11 let skoro 12. Dostala menstruaci, rostou ji prsa z malé holčičky se stává velká slečna. Ovšem problém je, že ji absolutně nic neříká slovo higiena! Mytí zubů sprchování atd… začala se dost potit a bohužel je dost cítit v okolí. Mamka tyhle věci neřeší :oops: :( … už před rokem jsem ji dala krásně zabalenou kosmetiku včetně deodorantu aby začala používat… bohužel mamka na to nedohlídne a já tam nebydlím. když je u nás na prázdniny je fajn. Zuby si myje bez remcání sprcha je taky samozdřejmá. Ovšem nevím jak opatrně ji říct aby začala používat deodorant. :oops: … je citlivá a úzkostlivá. nerada bych ji to řekla jakkoli nevhodně a náš úžasný vztah pošramotila. děkuji za všechny rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
22.8.09 22:46

Myslim že mnohem lépe tu pravdu snese o tebe než od kamarádek,kluku,takže já bych to řekla opatrně,ale jasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
22.8.09 23:37

Je to přeci ještě jen malá holka. Ví vůbec, že se má používat denně a ne jen jako voňavka pro zvláštní příležitosti? Kupuje jí je matka?
V tobě má určitě vzor, takže když jí vysvětlíš jak se to s hygienou má a jak to děláš ty, určitě si vezme příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
611
23.8.09 08:09

Ahoj, úplně Tě chápu. Na tohle zabírá příběh o někom jiném. Třeba jak jsi jela v MHD a tam nějaká ženská děsně smrděla. Kdyby jsi jí neviděla, že by sis myslela, že je to bezdomovec apod. A potom, co ji takhle (samozřejmě někoho úplně jinýho) odsoudíš (je třeba dobrý přidat, že jsou lidi, který se zkrátka od přírody potí víc), se v návaznosti zeptat, jestli je dobrej ten deodorant, cos jí dala. A že se má používat vážně denně pro prevenci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
23.8.09 14:43

deodorant

A co zkusit - když je u vás - navonět se obě společně? Třeba by si na to přivykla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
23.8.09 19:27

Asi bych jí to raději řekla já, než se jí pak donese, že smrdí. Samozřejmě nějak..jako že co se denně dělá a že se to má dodržovat a tak, prostě věcně a přátelsky.. oklikama by to taky nemusela pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí