Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Loll no to neni vubec spatnej naspad ten chci uz dlouho a porad to odkladam
Záleží na tom, jestli jinak máte dost peněz na věechno ostatní a nebo jedete od výplaty k výplatě. V prvním případě bych si ty peníze pořádně užila, koupila nějaký pěkný kousek oblečení na malého nebo hračku, balík plen a zašla si na dobré kafe a dort. Ve druhém případě bych to nechala třeba na větší autosedačku nebo nakoupila zásoby plen/mléka… a zašla si na to kafe s dortem ![]()
@verunka8812 píše:
@vertunka jo to me taky napadlo, ale nechci byt sobeckaa prci jenom to jsou penizky pro ni
kup co ti chybí a z druhé ruky, myslím tím například lehátko i tu dečku atd..
Jsou to pěkné věci a pak to prodáš s min ztrátou
Je škoda kupovat tyhle věci nové, jsou jen na krátkou chvíli..
Já to tak dělám a neprodělám
..pak za ty další peníze koupím jinou potřebnou aktuální věc ![]()
@verunka8812 tak je schovej a až bude mít pár měsíců tak zjistíš že něco akutně musí mít. My taky dostali peníze a větší část šla na náušnice a zbytek jsme schovala a až něco bylo potřeba koupit tak jsem to zaplatila z toho ![]()
Taky bych si peníze schovala a třeba to nechala na novou autosedačku kategorie 9-18kg, kvalitní stojí dost peněz a mít „někde“ 2000 Kč se hodí. Dítěti to je stejně jedno
A nebo nějaký ten hrnec, ten se taky neztratí ![]()
Já všechno co kluci dostanou, dávám na jejich účty, nevademe jim klasický spoření, tak aspon tak, už tam pár tisíc mají, nejstarší už dost přes 10.
Peníze schovej a počkej až je opravdu budeš potřebovat. Měsíční mimino z toho nic mít nebude. Nekupovala bych ani řetízek, k čemu? Hodně dlouho ho nosit nebude a nosit na krku v budoucnosti třeba monogram mi přijde úchylný. Počkej až jí bude víc let, pak se budou peníze hodit (třeba na boty - za 2000 budeš mít cca dva páry)
Ja mam taky druhou holcicku a prvniho kluka, sice ma vsechno po nem, ale kupuji ji nove ruzove veci neda mi to. Tak nejake saticky, ruzove capacky do kocarku nebo si to schovej na boty, ty bude urcite potrebovat nove
. Nebo zazitky - baby foceni, plavani s novorozencem, cviceni pro deti.
Ja odlozene penize pouzila na nakup prvnich bot a jeste je neco i na dalsi obleceni
Nečetla jsem diskusi, ale pokud všechno máte, přijde mi zbytečné za každou cenu něco koupit, pokud nic nepotřebuje. Maximálně ještě ty plíny, ale já bych malé založila nějaké spoření a peníze vložila tam.
@verunka8812 Myslelas jsem, když jsi založila diskuzi, že jste obdrželi nějaký větší finanční dar. 2 tisíce bych neřešila, koupila bych až v průběhu co by dítě potřebovalo
Taky bych schovala, máme doma kasičku pro syna, a tam dáváme všechny peníze, co dostaneme (např. k narozeninám, svátku apod.), pak z nich kupujeme, když je potřeba (autosedačku, boty, klidně kvalitnější kousky oblečení - zimní kombinézu apod.). Já si pamatuju, kdy nám kdo co dal, takže pak zpětně hlásím třeba babičce, že tu kombinézu má syn od ní, nebo že jsme si přidali na kvalitní autosedačku apod.) Nikdo nemá problém s tím, že se peníze neutratí hned, ale všichni jsou rádi, že se peníze nerozpustily za plíny, ale je za ně něco hmatatelného.
@verunka8812 pokud nevíš za co je utratit asi všechno máte. Dej si je pod polštář a vyčkej až bude potřeba peněz. Hrací deku jsem ted pořizovala na bazárku za pár korun-nekupuj novou…stejně se to opere a bude jak nová. Nebo opravdu investuj do plen, nebo jí kup něco na parádu…možností je tolik, že už když na to jen pomyslím, tak ty peníze nemám ![]()
@verunka8812 píše:
Nj ale z plinek nic mit nebude:-D to procira a vyhodim, nausnicky bude mit po me
Tak pak nausnice az bude starsi, my taky dostali penizky, ale to neznamenaze se musi hned vse utratit, nausnice, chceme nositko, skvele je houpatko co se pridela ke stropu, dite se tim hodne uklidni co toto? Ale hlavne ty musis vedet co jeste nema a ono se to urcite behem nejake doby ukaze co chybi.
Ted me napadlo, ze se prodavaji mince se jemnem, zverokruhem stribrne a zlate, prodava to ČNB myslim.
Příspěvek upraven 12.04.15 v 11:47