Dostanu dceru do péče?

Anonymní
7.9.20 20:46

Dostanu dceru do péče?

Ahojte.
Máme s přítelem 6 měsíční holčičku. Plně kojím. Podle čeho se posuzuje, kdo dostane dítě do péče? Uvažuji, že ho opustím, ale vím, že mi už jen dle jeho slov “malou nenechá.” Mám z toho hrozný strach. Nepřežila bych to.
Já bych se po rozchodu chtěla vrátit ke své rodině 300km daleko. Mohla bych?
Oba za sebou máme drogovou minulost. Poznali jsme se v léčbě. Od tvrdých drog jsem ale čistá mnohem déle. Asi o 3 roky. Další pobyt byl spíš stabilizační. On má kriminální minulost, já zas psychiatrickou. Každopádně disponuji mnohem vyšším vzděláním a uměním psát správně česky. Nepletu si i/y nebo s/z apod… Má rodina by mi stoprocentně zázemí poskytla.
Jaké jsou moje šance?
Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.9.20 20:49
@Anonymní píše:
Ahojte.
Máme s přítelem 6 měsíční holčičku. Plně kojím. Podle čeho se posuzuje, kdo dostane dítě do péče? Uvažuji, že ho opustím, ale vím, že mi už jen dle jeho slov “malou nenechá.” Mám z toho hrozný strach. Nepřežila bych to.
Já bych se po rozchodu chtěla vrátit ke své rodině 300km daleko. Mohla bych?
Oba za sebou máme drogovou minulost. Poznali jsme se v léčbě. Od tvrdých drog jsem ale čistá mnohem déle. Asi o 3 roky. Další pobyt byl spíš stabilizační. On má kriminální minulost, já zas psychiatrickou. Každopádně disponuji mnohem vyšším vzděláním a uměním psát správně česky. Nepletu si i/y nebo s/z apod… Má rodina by mi stoprocentně zázemí poskytla.
Jaké jsou moje šance?
Děkuji.

Nejde o to, kdo umí psát, ale kdo je schopný se postarat o dítě.. Stěhovat se muzes, ale počítej s tím, že se ti může stát, že budeš vozit dítě na návštěvy.. Jinak kojene dítě jen tak nedostane.. Časem možná stridavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35828
7.9.20 20:54

Kojence ti nikdo nevezme pokud si čistá a staráš se. S tím stěhováním to bude horší, s tím bude muset otec souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
7.9.20 20:58

Boze holka, to jsis nasla partnera :roll:
Dokud kojis, tak max. na navstevu, časem muze byt střídava pece, pokud bude mit zazemi, čisto a hlavne bude sekat latinu.
S tim stěhováním nevim, ale myslím, ze v ramci republiky můžeš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.9.20 21:08

Bohužel často je rodina jediná pomocná ruka, často jediné možné řešení (finance, péče), takže to stěhování bývá prostě nutné. Já to chápu. Kojence ti snad nevezmou, ale chce to asi jednat co nejdřív. Drž se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.9.20 21:10

Stěhovat se v rámci republiky můžeš, ale bude to pritezujici okolnost u soudu pro Tebe, dítě jsi odvezla z místa, kde dosud vyrustalo, od jeho otce.
Kojene mimino Ti nikdo nevezme, ale nečekej, že soudy budou v dnešní době tolerovat kojení do 2 nebo 3 let, pokud otec bude mít zájem o dítě pečovat. Už v roce na Tebe budou tlacit, abys dítě předala na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.20 21:35

Dítě pravděpodobněji budeš mít v péči ty, jakož to matka. Skrz stěhování by bylo dobré poradit se s právníkem, podle zákona pokud se přestěhuješ i s dítětem pryč bez souhlasu druhého rodiče, může to být bráno jako únos, je tam i nějaká tolerance snad do 30km. Ale těžko říct jak je to u takhle malého dítěte, to už by sis měla zjistit.

• Citovat
  • Upravit
10982
7.9.20 21:38

Předsudky dám stranou a asi takto. Tihle co vyhrožují se obyčejně nestarají a brzy je to vyskakování přestane bavit po vyměření alimentů. Ale existují výjimky. Chce to řešit hned. Dokud je dcera opravdu takto malá a kojená. Ta vzdálenost je horší věc a pro tebe přitezujici okolnost. Záleží jak moc se chce otec starat, jestli opravdu starat nebo jen dělat schválnosti. S ohledem na vaši minulost to nebude žádná paráda ani pro jednoho z vás. Taky záleží jak dlouho oba vydržíte čistí. Pokud do toho otec znovu spadne, máš celkem výhodu a taky naopak, že. To asi nemusím připomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3899
8.9.20 08:53

Dítě ti nechají, ale pokud bude mít otec zájem, budeš mu ho museli dávat na návštěvy, pak na noc, časem eventuálně střídavka… Záleží, jak dlouho to bude otce bavit :nevim:

Pokud se odstehujes, ocekavala bych, že dítě budeš muset k otci vozit, klidně několikrát týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí